Modtagelse af EUR-overførsel fra udlandet – altid 30kr ?

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #86790
  AnonymForfatter

  Når jeg modtager en betaling fra et EU-land, sker det som regel som en ‘Euro payment’ med swift/bic og IBAN. Det er billigst for afsenderen, men jeg kommer altid til at betale ca 30 kr for modtagelsen af beløber, selvom jeg har en konto ført i Euro (i SEB). Jeg har kigget mig omkring, og det ser ud til at de fleste banker er enige om at de skal koste så mange penge. Det virker for det første vandvittigt, da det vel må være en ‘straight through’-betaling, som er automatisk. Og får det andet virker det påfaldende, at beløbet er det samme alle steder. Nogen der har en forklaring og/eller et tip til en billigere bank?

  PS: Jeg oprettede en konto i Skandiabanken, fordi at de reklamerede med gratis modtagelse af udenlandske overførsler. Det viser sig dog, at de ikke kan modtage automatiske overførsler med swift/bic og IBAN, så man skal bede sin kunde om at overtale deres bank til at foretage en manuel overførsel via deres danske korrespondentbank. Hvis det lykkes, kommer der større gebyrer på for afsenderen, som han/hun meget naturligt vælger at sende videre til mig.

  Træt af gebyrer,
  Mads G

  #103574
  AnonymForfatter

  Ja, BG-bank og de fleste større banker tager 20 kr. for at modtage penge fra et andet EU-land. Da det imidlertid ikke må koste mere at overføre penge mellem EU-lande end overførsler i det pågældende hjemland, er der – efter min opfattelse – tale om overtrædelse af den fastsatte EU-regel. Så du burde nok rette din klage til EU-kommissionen, som uden tvivl så vil forbyde bankerne at tage ekstra for at modtage penge fra andre EU-lande, hvis de ikke gør det indenrigs, hvad der vist ikke er nogen danske banker der gør – endnu da.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.