Ulovlige aktionærlån i Mybanker er skidt for renomeet.

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • peter holm larsenForfatter
  Indlæg
 • #95043
  peter holm larsenForfatter

  I Børsen den 21. oktober pryder Mybanker forsiden – idet der i strid med lovgivningen er ydet aktionærlån til selskabets ledelse.

  Flere selskaber er nu blevet politianmeldt.

  Man må sige det er en trist dag for mig banker – på den måde at få skændet sit image på alvorlig vis.

  Jeg ha flere gange selv rettet skarp kritik også mod deres debatforum – men de nye oplysninger om Mybanker må på mange måder sende mybanker til tælling – som en troværdig og seriøs lovlydig part.

  TRIST DAG

  #216922
  HalliHalloForfatter

  Hold nu op med al din usaglige kritik, Peter Holm Larsen.

  #216938
  peter holm larsenForfatter

  Det er vel særpræget at et site, der ar til formål at stille økonomiske oplysninger og rådgivning til rådighed over for brugerne – selv så ikke er opmærksom på reglerne i en af de mest grundlæggende paragraffer i selskabslovgivningen.

  Det tænker jeg nu ikke er usagligt, at nogle der bryster sig af at have økonomisk forstand så glipper noget at det helt centrale i lovgivningen.

  Og jo ikke blot noget der er helt usagligt når flere selskabet rent faktisk er politianmeldt for netop dette forhold.

  Og hvis man ikke synes det er trist at nogle overtræder grundlæggende lovgivning, så nærmer det sig jo annerki.

  #217034
  RedaktionenForfatter

  Kære Peter

  Vi er heller ikke stolte af sagen, som kogt ned drejer sig om udlæg i 10 dage af 50.000 i udgifter som var konteret forkert omkring årskiftet 1. januar 2014, for to af partnerne, og som efterfølgende har gjort at vores procedure for vores private mastercard betalinger på vegne af Mybanker.dk er lavet om. Det betyder at vi i regnskabet 2013 og 2014 har fået en anmærkning om forholdet, som dog af erhvervs og vækstministeriet er vurderet som at være under bagatelgrænsen og derfor IKKE er blevet politianmeldt.

  Desuden er der i borsen.dk kommet en korrektion af historien, da jeg fejlagtigt blev skrevet ind og dette er nu rettet af Børsen.

  Ærgerligt og lærerrigt, en næppe nok til at lukke Mybanker.

  Tilgengæld konstaterer jeg at Mybanker.dk er så meget i vælten og så kendte at vores navn alene kunne trække en forside sammen med Legoejet Kompan. 🙂

  #217036
  peter holm larsenForfatter

  Kære John,

  Nu næppe Mybanker der trak artiklen i Børsen – det er jeg ked af at sige – det gik vel hvis vi begge skal være ærlige om de mange virksomheder der var blevet politianmeldt.

  Tror at grunden til at netop Kompan og mybanker blev fremhævet – vel i retfærdighedens lyst set journalistisk set var – at man må forvente at en af Danmarks største virksomheder må kunne forventes at kende reglen i selskabsloven – særligt set i lyset af at de er ejet af LEGO og ligeledes at et site som mybanker som er et forum omkring økonomi og rådgivning må formodes at kende en af de mest grundlæggende bestemmelser i selskabsloven.

  Og det er korrekt at overtrædelsen er vurderet til ikke at blive politianmeldt – men det skal så blot erindres at selskabslovgivningen jo selvstændig indeholder afgiftselementer som sanktion.

  Hvis jeg skal være lidt fræk – og tænker jeg godt kan tillade mig det – udfra dit svar om manglende politianmeldelse – som at det dermed bagatellisere forbrydelsen – vil jeg nævne at nogle af de største pålæg af bøder for overtrædelse af skatte og afgiftslovgivningen i Europa ikke har givet anledning til politianmeldelser men blot Bøder fra de respektive myndigheder på i enkeltsager op til 3 cifrede mio. beløb.

  Så politianmeldelse er blot til info ikke det hyppigste strafsanktioner ved overtrædelse af selskabslovgivningen – der er afgifter.

  Og er du i tvivl – vil jeg blot give et eksempel. Selskabslovgivningen indeholder regler om indsendelse af årsrapporten inden for en frist. Overtrædelse heraf medføre som hovedregel en afgift til den ansvarlige ledelse eller tvangsopløsning af selskabet og reelt aldrig politianmeldelse. Hvis argumentet der skulle være – jeg jeg overtrådte loven – og blev ikke politianmelde – jo så betyder det ikke noget.

  Tro mig en sådan handling fra Danske Bank, Delloite eller Mærsk ville også skabe en forside og ødelægge deres image. Tag bare Danske Banks imagedyg efter en uheldig sag om bidrag! De er vel reelt først ved at komme sig efter en række skændsels år.

  Jyske Bank med deres Gibraltar arrangementer blev ikke politianmeldt ! Men tror du også vil være enig i – det har ikke gavnet deres image.

  Lars lykke blev ikke politianmeldt for overtrædelse af lovgivningen i forbindelse men hans famøse tøjsmag – men gavnede ham heller ikke.

  Alle overlevede – men historierne har kostet dyrt og skadet renometet – det tror jeg selv Lars Lykke og Andres Dam vil bekræfte – selv om intet blev politianmeldt.

  Som spritbilisten der kørte hjem med en promille på 2,0 med 150 km i timen ned af villavejen – der stolt udbryder dagen efter – jeg blev jo ikke politianmeldt – så jeg har ikke gjort noget forkert eller ulovligt. Trist nogle kan have den holdning.

  Eller personen der stolt indrømmer at snyde med reglerne for tilskud som eneforsørger – konkludere – jeg er aldrig blevet politianmeldt – så har jeg ingen problemer men at jeg snyder.

  Hovedparten af vores retsystem og moral handler netop om vi overholder loven selv om det rent økonomisk kan betale sig at overtræde love.

  Kun hardcore forbrydere der omregner timeprisen for at side i fængsel op mod hvor meget de kan stjæle uden at blive opdaget.

  Den tyv har heller ikke min sympati – selv om hans timeløn skulle være mange gange højere end min!!!

  Det viser blot foragt for samfundet at have det syn!

  #217060
  HalliHalloForfatter

  PHL:

  Du opremser en masse selvfølgeligheder, men mangler ligesom en konklusion, men OK.

  #217116
  peter holm larsenForfatter

  Hej HalliHallo,

  Netop – det er jo pointen – konklusionen er jo netop lagt op til læseren at drage.

  Det er jo ikke min rolle at konkludere – hver enkel må jo netop gøre deres egen mening op – netop fordi fakta er baseret og fremlagt som selvfølgeligheder.

  så håber du også har lavet din konklusion selv !

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.