Rådighedsbeløb???

Viser 14 indlæg - 1 til 14 (af 14 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #87517
  AnonymForfatter

  Hejsa er der nogen der ved hvad bankerne kræver at man har som rådighedsbeløb pr. måned.

  Vi er i øjeblikket ved at skifta fra Danske Bank til BasisBank.

  Vi er 2 voksne og 2 børn.

  Da vi skal til at sælge vores hus og købe nyt er det maget rart at vide hvad de forvebter man har til rådighed.

  Karina.

  #109898
  MichaelForfatter

  Jeg mener at det er ca. 10500, men det er selvfølgelig altid en individuel vurdering.

  #109912
  AnonymForfatter

  Det er individuelt fra bank til bank – jeg har arbejdet i 3 forskellige banker og der har været 3 forskellige opsætninger af rådighedsbeløb og beregningen af det.

  Generelt kan man formode at større banker har mulighed for en løsere kreditpolitik og derved et lavere rådighedsbeløb fordi de har en bredere indtjening at dække tabet ind med.

  Samtidig er det også en pointe at konkurrencen på bankmarkedet er stor idag og mange af de små banker er “sultne" efter kunder – hvilket motiverer et lavere rådighedsbeløb for dem.

  Men i stedet for at fokusere på hvad banken kræver – så kig på hvad I selv kræver.. hvor meget skal I have til rådighed om måneden når alt er betalt for at være tilfredse? og hænger det tal sammen med det nye budget?

  #109980
  AnonymForfatter

  Hej Karina

  Jeg vil læne mig op af TorbenDK (har selv været i 2 pengeinstitutter).

  De større banken vil oftest have mulighed for at lave en lempeligere kreditvurdering simpelthen fordi de har råd til det.

  Jeg vil tro at du i Basisbank (og andre mindre banker) vil kunne stille det op ca. sådan her ved køb af bolig:

  2 voksne ca. 8 – 9.000 kr.

  1. barn + ca. 1.000 kr.

  2. barn + ca. 1.500 kr.

  Altså i alt ca. 10.500 – 11.500 kr i rådighedsbeløb.

  Dete er dog meget afhængingt af jeres økonomi og hvad I er vant til at leve for.

  #110192
  AnonymForfatter

  Tak for jeres svar.
  Har nu opstillet et realistisk budget, og så må vi se hvad banken siger. 🙂

  Karina

  #110202
  AnonymForfatter

  Jeg er dybt “chokeret" over at læse om jeres bankers utroligt høje rådighedsbeløb!
  Prøv at se hvad der forlanges, hvis man skal søge om gælds-sanering, så er beløbene cirka 3000,- pr voksen / 2000,- pr. barn – og det er inkluderet den “vilde luksus" at have en billig internetforbindelse, at man lægger lidt (ca. 200,-) til side som tilskud til barnets kommende konfirmation (“det er frås at spare op!") – og det er også inkluderet den meget vilde luksus at bruge penge på livsvigtig medicin.
  – det er til gengæld inkluderet en extrem ydmygende behandling i Skifteretten!

  #110204
  MichaelForfatter

  suha

  Hvorfor er du chokeret? 3000 pr. voksen og 2000 pr. barn giver jo 10000 for 2 voksne og 2 børn – altså nogenlunde det samme som der ellers bliver nævnt her.

  #110208
  AnonymForfatter

  Husk at en bank bl.a. lever af at låne penge ud – siger den nej, bl.a. pga. for lavt rådighedsbeløb – er det alene fordi det vurderes at der íkke er plads i budgettet til det ansøgte lån. Banken går glip af en forretning, rådgiveren går måske glip af hans salgsmål og en evt. bonus – alt fordi man skal yde etisk rådgivning.

  Så der gives ikke afslag der er personlige mv.

  Altså kun låne penge ud hvis det vurderes at der er betalingsvilje ( historik bla. ) og betalingsevne ( kr og øre – bla. rådighedsbeløb og gældsgearing )

  Nu læste jeg i ville ansøge Basisbank, det er en rigtig god bank – men den har en kreditpolitik, hvor det kun er SkandiaBanken der er mere restriktiv – så selvom i får et afslag betyder det ikke at Nordea, Danske, Jyske etc. siger nej tak. SkandiaBanken og Basisbank er jo de billige banker, dvs. mindre indtjening pr. kunde = man tager færre “chancer".

  #110210
  AnonymForfatter

  Jeg er chokeret, fordi der var nogen der skrev, at der var banker, som først regnede rådighedsbeløb ud efter f.eks. avisabonnementer osv.
  Det jeg skrev, så skal disse “luksus-ting" (tv-licens, internet, telefon, avis-abb., børneopsparing, kapital-pension,) være inkluderet i rådighedsbeløbet, hvor der – her i huset – også skal betales store beløb til livsvigtig medicin.
  Her er det altså 1 barn og 1 voksen – som skal klare alt dette for max. 4600,-

  #110214
  AnonymForfatter

  Rådighedsbeløb-krav afhænger af gældens størrelse og menneskernes ‘sammensætning’ som tidligere skrevet, så for et par kan det variere fra 5-13.000 kr. pr. måned og der tages stort hensyn til de mennesker man taler med. Nogle mennesker kan leve ‘under en sten’ og andre /skal/ handle i Magasin hver dag.. Enhver bankrådgiver med lidt respekt for sig selv og sit fag ved det og tager hensyn til det. Det er derfor utrolig svært at opgive ét tal til folk når de søger i banken, fordi det nemt bliver dét der fokuseres på og det handler også om så meget andet 🙂

  #110324
  AnonymForfatter

  Hej til alle.

  Takker for gode råd.

  Vi har nu valgt at beholde Danske Bank selv om det er dyrere for os.

  Vi har fået regnet os frem til et rådighedsbeløb på 9500 pr måned og det er banken gået med til, da vi i forvejen i lang tid ikke har haft et så højt beløb til rådighed.

  Karina

  #110366
  AnonymForfatter

  Det er en individuel vurdering fra kunde til kunde. Feks kan en studerende sædvanligvis klare sig for mindre end en 40 årig der er vant til at have et større forbrug. Nogle er vant til at have 3.000 kr. om måneden og klare sig fint – andre er vant til at have 10.000 kr. og mangler altid penge.

  Det er derfor vigtigt at se på hvilket rådighedsbeløb man er vant til at have i forhold til hvad rådighedsbeløbet bliver hvis der sker ændringer.

  Bankerne har en tommelfingerregel om hvor meget et rådighedsbeløb bør være for hhv enlige, 2 voksne, mindre børn og større børn.

  F.eks. kunne udgangspunktet være:

  Enlige 5.200
  To voksne: 8.300
  mindre børn (pr barn): 1.000
  større børn (pr barn): 2.000

  #110484
  AnonymForfatter

  Hvorfor denne evindelige teoretiske diskussion omkring hvad man skal regne med i rådighedsbeløb. Sæt Jer ned med jeres kontoudtog og kvitteringer (eller hukommelsen) og se hvad I har brugt pengene til den seneste periode (f.eks 2-3 måneder). Sværere er det ikke, og så kan du jo præcist lave din egen definition af hvad rådighedsbeløbet indeholder, og bringe det videre til bank eller hvem der nu skal se det.

  Ps. Du bliver overrasket over hvordan dit forbrug fordeler sig.

  #112126
  AnonymForfatter

  Hvor i alverden får bankerne et rådighedsbeløb på kr. 4.000,- pr. md. når man er enlig fra??? Da det er noget urealistisk for mange.

  Tag en førtidspensionist på mellemste førtidspensionpension (Den gamle ordning). I denne ordning er der tilskud på 85% til: Tandlæge, medicin, fysioterapeut, kiropraktor. Halv medielicens, 65 billet til offentlig transport, tilskud til briller, gratis fodterapi ved sukkersyge, lægekørsel med taxa m.v.

  Afhænging af om man er lejer, andelsboligejer, boligejer, kan man få flere tilskud.

  Lejer: Varme, boligydelse op til 62 kvm.
  Andelsboligejer: Boligydelse, varme.
  Ejer: Varme (Lavere end lejer)

Viser 14 indlæg - 1 til 14 (af 14 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.