Crowdlending få 7% i rente

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
  • AnonymForfatter
    Indlæg
  • #94447
    AnonymForfatter
    #209530
    morsdrengForfatter

    Du får svaret ved at læse denne tråd http://www.mybanker.dk/debat/hurtiglaan/7993-trustbuddy-ulovlig-i-dk

    Når Finanstilsynet har noget imod TrustBuddy er det fordi de modtager penge til forrentning, UDEN at være et pengeinstitut og dermed uden den sikkerhed som indskydergarantien giver.

    I forhold til dit eksempel er der ikke den store forskel. Tænk blot på hvordan det er gået bankerne under og efter finanskrisen, og de burde da have haft alle forudsætninger for at foretage en professionel kreditvurdering af låntagerne. Det kan da kun blive endnu værre, når kreditvurderingen nu skal foretages af nystartede virksomheder, hvis evner på området i bedste fald må svæve i det uvisse, og hvor de “professionelle" på kreditvurderingsområdet dvs. bankerne, allerede har vendt tommelfingrene nedad.

    Husk, at grådighed/ønsket om en høj forrentning og risikoen altid følges ad.

    #209532
    MichaelForfatter

    Det er jo egentlig bare at regne på det:

    I 2013 åbnedes knap 75.000 nye virksomheder i Danmark og af dem er de 11,6% lukket igen inden for bare ét år. Hvis man investerer 100 kr. (for eksemplets skyld) i 1000 nye virksomheder vil man derfor opleve et tab på 11.600 kr. af den samlede investeringssum på 100.000 kr. Hvis de resterende 88.400 kr. forrentes med 7% som i eksemplet vil man efter et år stå med 94.588 kr. Efter yderligere et år har man hele investeringen hjemme igen FORUDSAT at ingen af de resterende virksomheder lukker – hvilket nogle jo nok gør.

    Så umiddelbart er jeg ikke imponeret over den business-case. Der er en reel og relativt høj tabsrisiko forbundet med det her.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.