vestjysk bank

Forside Fora Privatøkonomi vestjysk bank

 • This topic has 2 stemmer and 2 svar.
Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • John N. (13)
  Forfatter
  Indlæg
 • #94403
  John N. (13)

  Når man læser lidt på Vestjysk Banks hjemmeside står der, at den Danske Stat er hovedaktionær af 80,62 pct. af bankens samlede aktiekapital og
  Finansiel Stabilitet A/S ejer 0,86 pct. af bankens samlede aktiekapital. Det vil sige at den danske stat ejer 81,48 pct. af denne bank!
  Er det så enebetydende med, at denne bank er på “fallittens rand” og man skal gå langt uden om dem med hensyn til en eventuel indlånskonto?

  Mv. John Nielsen

  #208920
  Michael

  Ja, man kan nok godt sige at banken er på fallittens rand, men man er jo sikret op til 100.000 EUR fra Garantifonden i tilfælde af et krak så ved rent indlån ville jeg ikke være bekymret overhovedet.

  Værre ser det ud for skatteyderne der skal dække tabet i tilfælde af et krak. Der er ingen Garantifond for dem…

  #208924
  test

  Eller de andre banker der også kommer til at bære en stor del af tabet via de forskellige bank pakker. Envidere er jeg rimelig sikker på at bankerne solidarisk betaler hovedparten af garanti fonden.

  Danske pengeinstitutter, realkreditinstitutter og fondsmægler- og investeringsforvaltningsselskaber med tilladelse til at drive virksomhed efter lov om finansiel virksomhed skal være tilsluttet og yde bidrag til Fonden. Det gælder også danske filialer af udenlandske institutter, der hører hjemme uden for EU.

  Så mener ikke vi som skatteydere holde direkte for. Men som kunder betaler vi nok indirekte omkostningerne i sidste ende

  http://www.gii.dk/Default.aspx?ID=1370

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.