Kan en bank forhindre ændring af underpant i en ejendom?

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #94368
  AnonymForfatter

  Min kæreste havde indtil 2010 et lån i den lokale sparekasse på 250.000 kr hvor banken have sikkerhed i hendes lejlighed i form for af et tinglyst pantebrev på 300.000 hvor banken havde underpant. Denne gæld blev betalt ud i 2010. Vi står nu i den situation at vi skal flytte sammen og efter aftale med hende aftalt at jeg gerne vil købe pantebrevet. Men det er så her problemet opstår. Den lokale sparekasse nægter (og det er sandt) at opgive pantebrevet på trods af gælden som var bundet til pantebrevet, er betalt ud. Hvilket har beviset på, sparekassens egen opgørelse. Sparekassens vil ikke give nogen begrundelse.

  Og kommer med det forsøg om hun ikke hellere låne pengene igen hos dem. Kan en sparekasse nægte at opgive at stå som underpanthaver? Selvom gælden til dem er betalt ud?

  #208444
  morsdrengForfatter

  Der er vise ting der ikke helt passer. Er der tale om et pantebrev og er dette indfriet iflg. sin ordlyd, eksisterer det formelt ikke længere, og der er derfor ikke noget du kan købe. I øvrigt hvorfor skulle du købe et pantebrev som er indfriet?

  Er der tale om et ejerpantebrev ligger dette til sikkerhed for hendes gæld, som nu er indfriet, hvorfor Sparekassen er forpligtet til at udlevere ejerpantebrevet. Men igen, er der ikke noget som du kan købe.

  I øvrigt tyder dine oplysninger på, at det er tale om et ejerpantebrev og ikke et pantebrev, som er udstedt direkte til kreditor, hvorfor der ikke er nogen grund til at få tinglyst underpant.

  Som du må nok hellere fortælle mere nøjagtigt hvad det er sagen drejer sig om.

  #208446
  HammerenForfatter

  Har kæresten andet gæld i banken? Kassekredit , Billån ? Hvad er bilen værd ? Hvad har du af gæld i denne bank?

  #208474
  testForfatter

  Er sagen Peter at du gerne vil købe en del af lejligheden?

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.