Kan man nedsætte sit afdrag på boliglånet?

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #94254
  AnonymForfatter

  Vi har et boliglån på 503.000,- som vi betaler 11.500,- af på hver måned. I starten betalte vi kun 6.500,- i afdrag pr md men banken syntes at det ville være smart hvis vi satte afdraget op så det gjorde vi. Nu er vi i den situation at vi gerne vil sætte det ned til fx 6.500,- i et år så vi kan komme af med noget gæld (ca kr. 90.000,-) optaget i Ekspres Bank (lån optaget til betaling for en plastikoperation). Min svoger siger at man bare kan sige til banken at “vi ønsker at sætte afdraget ned og sådan bliver det” men jeg er godt nok i tvivl om det har sin rigtighed når nu vi selv er gået med til at sætte det op. Hvad er jeres mening? Kan vi godt kræve at få det sat ned i afdrag?

  #206680
  HJLForfatter

  I kan 100% selv bestemme hvis I i dag betaler ekstraordinært ind. Har I skrevet under på en ny aftale i forbindelse med at ydelsen blev sat op? Hvis ja er det 100% op til banken om ydelsen kan sættes ned.

  #206686
  AnonymForfatter

  Låne i banken er med 100 % sikkerhed ændret. Så i har underskrevet en ny aftale da i ændret ydelsen op. Det er noget af det mange uheldigvis ikke opdager. Så frem med alle papir fra banken og i gang med at lede.

  Kan man så lære noget af dette : Ja læs altid det banken sender før i skiver under på noget, og er det ikke som aftalt, så må banken bare rette ind til det der er aftalt.

  Og næste gang i ændre på ydelserne sætter i bare selv beløbet op uden at ændre på aftalen.
  Man kan altid betale mere bare ikke mindre.

  #206688
  peter holm larsenForfatter

  Nu er det ikke sikkert det er så slemt som det lyder. Banken er jo også en forretning og hvis den kan se noget mer indtjening så går den som givet med til at nedsætte afdragene.

  I praksis har banken altid mulighed for at opsige lånet reelt, ved at ændre på forretningsbetingelserne på lånet.

  Men synes da I skulle lægge kortene åbent frem for banken og forklare at I vil bruge de lavere afdrag på af nedbringe anden gæld – det tror jeg som de fleste fornuftige bankansatte godt kan gennemskue er fornuftigt af jer.

  Så frygt ikke det væste på forhånd!

  #206714
  AnonymForfatter

  Ja. Det er da værd at forsøge.

  #206718
  thsvForfatter

  Hvorfor i alverden fik I ikke det nye lån i den bank, hvor I har boliglånet?
  I havde muligvis kunnet spare oprettelsesomk. hvis I havde afdraget så meget på boliglånet, at I ikke kom over den oprindelige hovedstol.
  Men spørg da i jeres bank, om ikke jeres ydelse (ikke afdrag) kan nedsættes til de oprindelige 6.500 kr eller hvad lånet skal kpste nu, med den rentesats, der er gældende nu.

  #206722
  peter holm larsenForfatter

  Eller som thsv skriver få lagt det andet lån over som boliglån.

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.