SKAT vedrørende eftergivelse af gæld

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #94200
  AnonymForfatter

  Jeg kender en hvor vedkommendes lejlighed blev solgt på tvangsauktion, hvilket efterlod personen med en gæld til realkredit selskab og gæld til en bank i et pantebrev.
  Et års tid efter tvangsauktionen tager jeg fat i kreditorerne og laver en aftale med dem vedrørende del eftergivelse af gælden, mod indbetaling af et kontant beløb. Eftergivelsen af begge gælds poster sker i starten af 2013, hvor efter personen modtager brev fra kreditorer, der skriver at saldoopgørelsen er indberettet til skat.
  Hvis man kigger i personens årsopgørelse fra 2013 fremgår det, at gældsposterne er væk. Der står ikke nogen specielle noter til det.

  Burde personen ikke blive beskattet af det eftergivende beløb? og burde dette i så fald ikke være noteret som kapital indkomst? og burde det ikke være på årsopgørelsen for 2013?

  #205752
  testForfatter

  Nej

  #205754
  AnonymForfatter

  I teorien kan fordelen ved en gældseftergivelse i særlige tilfælde skulle beskattet, men kun hvis gældseftergivelsen har været mindre end hvad skyldners økonomiske forhold tilsigter. Du kan læse mere herom på http://www.lov24.dk/a/beskatning-ved-akkord-og-konkurs i kursgevinstlovens §§ 24 og 21 eller i SKATs Juridiske vejledning 2014-1, pkt. C.B.1.5. hvor der også er anført et eksempel.

  Men det er meget usandsynligt, at der vil kunne blive tale om beskatning, idet hverken en bank eller et realkreditselskab vil acceptere en akkord, hvor betalingen/dividenden er mindre end hvad skyldner er i stand til at betale og dermed give denne en skattepligtig kursgevinst på gælden.

  Så lad være at efterspørge en beskatning af det eftergiende beløb, idet dette næppe vil være aktuelt.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.