Opsparing til min datter

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #94197
  AnonymForfatter

  Jeg vil gerne lave en opsparing til min datter. Pengene skal investeres i aktier/obligationer, og det skal derfor ikke være en børneopsparing da jeg risikere at skulle sælge på et dårligt tidspunkt.

  Er det smartest at oprette den i hendes navn/cpr eller mit eget navn/cpr ???

  Jeg tænker på skattefordele/ulemper når aktierne engang skal realiseres.

  #205716
  testForfatter

  hvis du laver den i dit navn hvordan er det så hendes? Du skal naturligvis lave den i hendes navn og dertil har du hvis hun er under 18 brug for hjælp fra henes værge eller kun fra hende.

  #205732
  AnonymForfatter

  Det har i den finansielle branche altid været en hovedregel, at man IKKE skulle købe obligationer eller aktier for småbeløb, idet omkostningerne ved køb og salg (kurtage) og depotgebyr vil “æde” en stor del af renten eller kursgevinsten op.

  Fordelen ved at oprette en børneopsparing er, at renten og evt. kursgevinst er skattefri, men de 3.000 kr. som der maksimalt må indbetales årligt og de 36.000 kr. der maksimalt må indbetales i alt vil jeg betegne som småbeløb, som det IKKE kan betale sig selv at investere i obligationer eller aktier. En puljeordning kan dog evt. overvejes. Ingen ædru bankmand vil tilråde dig at købe aktier eller obligationer for et så lille beløb som 3.000 kr. og hvad er fordelen, hvis man kun kan købe hver 3 eller 5 år, når man har samlet nok midler hertil?

  Hvis de beløb som du årligt vil indbetale på din datters konto er større end 3.000 kr. og derfor ikke kan indsættes på en børneopsparing vil det betyde, at rente og kursgevinst vil blive beskattet hos dig indtil datter fylder 18 år. Se dette link fra BDO http://www.bdo.dk/nyheder/Pages/Beskatningafrenterafb%C3%B8rnskonti.aspx

  Du kan endvidere læse mere på denne artikel fra Politiken, som godt nok er nogle år gammel, mens hvis konklusioner stadig er aktuel. http://politiken.dk/oekonomi/privatoekonomi/ECE788844/gaa-efter-sikker-opsparing-til-boernene/

  Tag du og lav en alm børneopsparing og sørg for, at få så høj en rente på denne som muligt og undlad at spekulere med din datters penge.

  #205734
  AnonymForfatter

  Tak for jeres svar.
  1. Jeg indbetaler 2400 om året
  2. Jeg bruger nordnet månedsopsparing, så omkostninger=0,-

  Det er stadig min opfattelse at det vil give mere end en bankrente.

  #205736
  AnonymForfatter

  Din datter kan købe aktier i Jyske Bank- uden omkostninger og gratis depot.

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.