Ratepension i Bank / PAL-skat

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #94102
  AnonymForfatter

  Hej,

  Jeg er blevet mødt med et krav fra min bank, Sydbank, om at indbetale DKK 30.000 til dækning af PAL-skat.

  De oplyser at jeg IKKE må have overtræk på min konto.

  Er dette korrekt?

  Vh
  Karsten

  #204134
  AnonymForfatter

  Til lykke med det store afkast i 2013. Bare det var mig.
  Sydbank har ikke helt ret. Se nærmere her:

  http://www.business.dk/pension/nu-traekker-banken-din-ukendte-skat

  Citat fra artiklen:

  Hvis der ikke står penge på kontoen, så går den i overtræk. Vi må ifølge loven ikke rykke kunden for at indbetale overtrækket eller tvangssælge papirer eller overføre fra andre konti. Men i de fleste tilfælde er der tale om løbende indbetalinger på pensionskonti, og så dækkes overtrækket ved næste indbetaling,” siger underdirektør i Nykredit Tonny Nissen.

  I de første 14 dage udgør renten på overtrækket både hos Nykredit og hos Nordea det samme som indlånsrenten på pensionskontoen. Men efter de 14 dage kan banken fastsætte en anden overtræksrente – en rente, som ikke kan trækkes fra i skat.Hvis der ikke står penge på kontoen, så går den i overtræk. Vi må ifølge loven ikke rykke kunden for at indbetale overtrækket eller tvangssælge papirer eller overføre fra andre konti. Men i de fleste tilfælde er der tale om løbende indbetalinger på pensionskonti, og så dækkes overtrækket ved næste indbetaling,” siger underdirektør i Nykredit Tonny Nissen.

  I de første 14 dage udgør renten på overtrækket både hos Nykredit og hos Nordea det samme som indlånsrenten på pensionskontoen. Men efter de 14 dage kan banken fastsætte en anden overtræksrente – en rente, som ikke kan trækkes fra i skat.

  #204136
  AnonymForfatter

  Tak.

  #204140
  thsvForfatter

  Ja, de 30.000 kr i PAL-skat må modsvare et afkast på 200.000 kr, så mon ikke, at der er råd til denne skat.

  #204142
  Den interesseredeForfatter

  De uvildge svarer følgende:

  PAL-skatten er på 15,3 pct. og betales hvert år i januar måned. PAL er en forkortelse af pensionsafkastsloven. Det er en skat, som du betaler af al det afkast, som din pension har givet.

  Ved pensioner i pengeinstitutterne bliver PAL-skatten trukket på kontoen og du kan komme ud for, at denne konto går i minus, hvis din pension er investeret i værdipapirer. Du kan enten vælge at sælge nogle værdipapirer til at indfri dette overtræk eller at indbetale beløbet direkte.

  Ved arbejdsmarkedspensioner i pensionsselskaberne foregår dette helt automatisk.

  Hvis du har et negativt afkast, vil dette afkast blive modregnet i kommende positive afkast.

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.