Hvordan man stiller økonomisk sikkerhed (ægtefællesammenføring)

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Joakim_82Forfatter
  Indlæg
 • #94048
  Joakim_82Forfatter

  I forbindelse med ægtefællesammenføring skal der stilles økonomisk sikkerhed overfor staten på ca. 50.000kr og nyidanmark.dk giver disse 2 muligheder:
  1 -En anfordringsgaranti er en garanti, som den herboende ægtefælles pengeinstitut stiller overfor kommunalbestyrelsen i bopælskommunen. Hvis kommunen har haft udgifter til fx kontanthjælp til den udenlandske ægtefælle, vil kommunen kræve udgifterne dækket af garantien.

  2 -En deponeringskonto er en konto i et pengeinstitut, som den herboende ægtefælle indsætter beløbet på, og som kommunalbestyrelsen i bopælskommunen har pant i. Det betyder, at det kun er kommunen, som har adgang til kontoen. Hvis kommunen har haft udgifter til fx kontanthjælp til den udenlandske ægtefælle, vil kommunen kræve udgifterne dækket af kontoen.

  Så langt så godt; men er der nogen som kan komme med et godt forslag til hvor/hvordan det vil være mest hensigtsmæssigt at anbringe dem? Bankernes indlånsrente er jo stort set 0% og 50.000kr i omkring 5år bør vel godt kunne kaste lidt rente af sig, hvis man vælger den rigtige løsning 🙂

  #203524
  AnonymForfatter

  En anfordringsgaranti forudsætter en positiv kreditvurdering fra bankens side og vil koste en løbende garantiprovision, der iflg. Danske Banks prisoplysninger vil være på minimum 1.600 kr. pr. år.

  Har du pengene til at foretage en deponering, vil dette være det billigste for dig, idet din udgift i værste fald kan være rentetabet, fordi du ikke får nogen rente af beløbet, eller forskellen mellem den rente du får og den du kunne have opnået hvis midlerne var placeret andet steds end på den pantsatte konto. Da panthaver – kommunen – kan hæve pengene til enhver tid, er det set fra bankens side tale om en anfordringskonto og IKKE en konto der er bundet i 5 år, så renten vil sandsynligvis være herefter. Du skal være opmærksom på, at det i forbindelse med oprettelsen og deponering/pantsætning af kontoen skal fremgå, at løbende tilskrevne renter på kontoen tilfalder dig. I øvrigt se bekendtgørelse nr. 646 af 21/06/2012 om sikkerhedsstillelse efter udlændingeloven. Tal med din bank om hvilken rente man vil give på deponeringskontoen, glæd dig over at du har fået din ægtefælle til DK, men glem alt om, at du kan anbringe de 50 tkr. efter forgodtbefindende.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.