Prioritetslån sdo nordea

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • hans jørgen (3)Forfatter
  Indlæg
 • #94044
  hans jørgen (3)Forfatter

  Hej jeg ved godt ,der er mange tråde om prioritetslån, men jeg har aligevel et spørgsmål . Hvor mange penge skal man have i indlån i forhold til udlån før prioritetsiån er en god forretning er der nogen tommefingerregel ? mvh Hans j

  #203482
  MichaelForfatter

  Sådan kan du ikke stille tingene op. Et prioritetslån kan være udmærket hvis man har et behov for at trække på friværdien fx. i forbindelse med løbende renovering fordi man herved undgår dyre stiftelsesomkostninger til nye lån. Hvis du ikke har behov for denne fleksibilitet så er der ingen grund til at vælge et prioritetslån. I stedet bør du lægge så meget som muligt kontant og herved stå med et lidt mindre lån.

  #203484
  thsvForfatter

  Der er ingen tommelfingerregel, da det afhænger af den gældende rentesats.
  Ved en lav rentesats som nu er fordelen ved et prioritetslån beskeden, da forskellen i rente på F1-lånet og prioritetskontoen er relativt stor. Ved en høj rente er fordelen større.
  Kun hvis du forventer meget store udsving i indestående er et Prioritetslån under de 80% rentabelt med den rentesats, der tilbydes af Nordea. De 3,7% i rente skal jo betales af hele gælden og da et F1-lån uden afdrag maksimalt koster 1,6% ialt inkl adm.bidrag på 1,1% ved 80% belåning, må der i gennemsnit kun stå ca. 40% af maksimum for at det er en god ide, og i så tilfælde kan der sikkert opnås en pæn rente på aftale indskud.
  Ønsker du et prioritetslån så vælg Handelsbanken, der er renten konkurrencedygtig med et F1-lån, når man husker adm.bidraget i beregningerne.
  Som boliglån over de 80% er et prioritetslån derimod udemærket, da man trods alt har et ret svingende indestående som boligejer.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.