Aldersopsparing

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #93981
  AnonymForfatter

  Kan kommunen kræve at man får udbetalt sin alderspension før de vil udbetale kontanthjælp, her tænker jeg på om reglerne vedr. kapitalpension også gælder aldersopsparing/pension, at alt over kr. 50.000 kan kræves udbetalt

  #202504
  MichaelForfatter

  Det er samme regler der gælder for alderspension. Kommunen kan derfor godt kræve pensionen udbetalt og brugt først, men der skal være en reel mulighed for at få pensionen udbetalt. Hvis det er en arbejdsmarkedspension og der er regler der forhindrer en udbetaling berører det ikke kontanthjælpen.

  Der er dog en periode på 6 mdr hvor man ser bort fra evt. pensioner.

  #202506
  AnonymForfatter

  Tak for svaret, synes nemlig ikke man kan finde oplysningerne nogen steder, i bekendtgøreslen om kapitalpensione m.v. er aldersopsparing ikke nævnt, blot “anden opsparing” så alderspension må være ensbetydende med “anden opsparing”

  #202518
  HalliHalloForfatter

  Hvorfor har du kikket i bekendtgørelsen om kapitalpensioner? Der står mig bekendt ikke noget om kontanthjælp overhovedet eller gør der?

  I det første 1/2 år må man dog ikke røre dine pensioner (karenstid). Så der er god tid til at finde et arbejde og udsigterne bliver bedre dag for dag i hvert fald inden for mange brancher.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.