Spådom: Alle som tjener under 300K vil ender som kunder i en statslig ejet bank indenfor de næste 20 år

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #93943
  AnonymForfatter

  Jeg tror at vi om et årti eller 2 kommer til at se alle danskere som tjener under 300K før skat vil blive frosset ud af bankerne, og sidste ende som kunder i en stats-drevet bank. Fordi bankerne har indset at disse mennesker er enten i usikre jobs eller på en overførselsindkomst og derfor kan banken ikke sælge deres produkter til dem, og det vil sige “tjene penge” på dem.

  Og derfor vil man drive de mennesker ud af banken ved at blive ved med at sætte gebyr for at have debitkort/Dankort op, så vi til sidst måske ender med at det koster 2500 kroner årligt eller mere at have en bankkonto.

  Og derfor bliver en fremtidig dansk regering nød til at oprette en bank for disse danskere.

  Enig eller uenig?

  #201948
  MichaelForfatter

  De kommer ikke en statsejet bank der vil konkurrere med de private banker nej. Folk der tjener under 300K er ikke nødvendigvis dårlige kunder. Det afgørende er en kombination af indkomst og aktiver (bolig, bil og pension) og så fremtidsudsigterne. Man kan sagtens være en dårlig kunde selvom man tjener 500K hvis man fx. er teknisk insolvent og har flere dumme lån ud over boligen. Ligeså vel kan man være en potientielt god kunde selvom man kun tjener 250K. Man kan fx. være gift med en person der tjener godt eller have udsigt til lønstigning enten i eksisterende job eller ved jobskifte.

  Lønnen er kun én parameter af flere

  #201950
  AnonymForfatter

  Michael, Jo men jeg synes vi kan se en tendens til at bankerne ser mere på løn end på andre aktiver, og det alene er på grund af det som en person vurderes som en “dårlig” kunde.

  #201954
  AnonymForfatter

  Nej. Bare se på den konkurrence bankerne er i hvert forår for at tilbyde attraktive vilkår for konfirmander. Det gør de i håbet om at skaffe kunder som har en minimal indkomst, men med stor sandsynlighed vil øge indtægten over tid.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.