Formidlingsprovision

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • gebyrjagtenForfatter
  Indlæg
 • #93886
  gebyrjagtenForfatter

  Formidlingsprovision har været på dagsordenen i de seneste uger. FX Ekstrabladet i lørdags. Men hvordan betaler man dem? Man får jo ikke en regning/opkrævning – eller ligger det inden i ÅOP for omkostninger for investeringforeninger?

  Formidlingsprovision er jo at smide penge ud, mens dyr ÅOP typisk modsvares af højere afkast. Kvalitet koster. Eksempelvis har investeringsforeningen BLS GLOBAL en af de aller dyreste ÅOP på hele 3,8%. Tilgengæld giver BLS GLOBAL et afkast der giver andre baghjul på 13,9% pa i dens levetid. (efter omkostninger). http://www.blscapital.dk/portefoljer/globale-aktier/afkast-globale-aktier/

  BLS har (og SKAGEN, stonehenge, MS Invest etc …) ikke formidlingsprovision og kan være en af faktorerne hvorfor de slår deres benchmarks.

  Hvis man bliver rådgivet om inv.foreninger betaler man formidlingsprovision (set bort fra de foreninger der ikke har dem), og hvis man ikke bliver rådgivet betaler man ikke. Men hvordan afregnes det så?

  #201270
  PrasmusForfatter

  Det ligger i ÅOP fordi:

  Formidlingsprovision er penge investeringsforeningerne betaler f.eks. banker for at have og tilbyde deres produkter til bankens kunder. Dvs. det er en udgift investeringsforeningen har, på lige fod med udgifter til værdipapir handel (når de køber/sælger de underliggende aktier osv.) og diverse andre direkte udgifter.

  Om det er det samme som at smide penge ud ved jeg ikke, nogen gange er det, andre gange ikke – på lige fod med at bruge penge på at reklamere. Reklame er også en udgift som gør et produkt dyrere, men medfører det et øget salg kan det jo godt gøre produktet billigere i sidste ende.

  De store banker tilbyder tit dog kun egne investeringsforeninger, og så er der som sådan ikke en direkte formidlingsprovision, da det bare er en afdeling som stiller produkterne til rådighed for en anden afdeling.

  #201274
  gebyrjagtenForfatter

  Så ligger der vel en pointe i, at man sparer ½-1% p.a ved at have inv.foreninger uden formidlingsprovision? Idet denne besparelse lægges oveni afkastet. Med mindre (som du siger) at mersalg kan giver øgede besparelser pr inv.bevis.

  http://www.ifr.dk/aaopaktuel ÅOP-oversigt.

  Så mangler vi bare den samme oversigt med formidlingsprovision. Med mindre provision er individuel pr bank. Set bort fra dem, der slet ikke har formidlingsprovision.

  #201294
  AnonymForfatter

  En bank mand har han tavsetsplikt ???? Ovenfor andre instanser og kreditorer ,

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.