Valg af pengeinstitut, stort eller mindre?

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #87427
  AnonymForfatter

  Hej, jeg er ny her men har nogle spørgsmål, som jeg er sikker på I har nogle input til.

  Hvis man skal bruge en bank til forvalte: privat økonomi, huslån, 2
  forskellige firma-økonomier (1 butik og et skrivebordsskuffe-firma med en del penge (ca. 3mill.) i banken, som skal investeres), forsikringer og pension.

  Bør man så vælge en stor bank (Nordea, Nykredit, BG, Den Danske osv.), fordi de har mange forbindelser og muligheder, eller kan det være lige så godt at vælge en mindre lokal sparekasse, hvor man finder f.eks. personalet tillidsfuldt og lovende?

  Vi står lidt i situationen og har på nuværende tidspunkt haft møder med 2 af de store.
  Den ene har nogle rigtig gode investeringsmuligheder, men tager desværre ikke butikker (det er ikke muligt at komme af med den daglige omsætning i en døgnboks) og vi vil meget gerne holde tingene samlet.

  Den anden har vi fået anbefalet, fordi den havde mange muligheder pga. størrelsen, men vi har også hørt at den skulle være et forholdvis dyrt bekendtskab (gebyrer osv.)

  En sidste mulighed vi har overvejet er et mindre lokal pengeinstitut, hvor man måske føler sig lidt mere “velkommen", men måske ikke har helt de samme muligheder for at gi’ en fyldig rådgivning på alle områder (især investering).

  Er der nogen af jer der kan pejle os lidt i den rigtige retning, ved
  eventuelle egne erfaringer?

  Vi har selvfølgelig overvejet noget uvildigt økonomisk rådgivning, men som tingene ser ud på nuværende tidspunkt er der op til 4-6 mdr. ventetid hos sådanne firmaer og det har vi ikke tid til at vente på.

  Håber nogen har tid til at ødsle lidt af jeres viden over på os.

  Med venlig hilsen
  “Lexar", Kolding

  #108468
  AnonymForfatter

  Det er da vist det man kalder ‘et godt spørgsmål’.
  Listepriser på ind- og udlån kan du se her på siden, men som tommelfingerregel er internet-banker bedst, dernæst komme de små, så de mellemstore og sidst de store banker. Gebyrer følger nogenlunde samme skema, dog med større variationer. Lad jer ikke spise af med at I har ‘hørt at de er dyre med gebyrer’. Undersøg det. Og husk at både renter og gebyrer er til forhandling.

  Jeg tror umiddelbart (uden at have noget konkret holdepunkt) at når I har fået opfattelsen af at den ene bank har nogle rigtig gode investeringsmuligheder, så er der tale om at de har en rigtig god sælger. Alle handelsberettigede, d.v.s. alle banker har mere eller mindre de samme muligheder. Husk, at det efterhånden er en offentlig hemmelighed at bankerne har problemer med at levere investeringsRÅDGIVNING. Der er for mange penge under bordet for bankerne til at de tager udgangspunkt i DIT behov. Du skal være heldig og kende din ‘rådgiver’ godt for at kunne udnytte ham. Husk forresten at få tømt det firma for penge før det bliver for sent – før skatten ved at trække pengene ud bliver for dyr. Du har jo brug for pengene privat. Snak med en revisor om at sørge for en indtægt mindst til topskatte-grænsen.

  Et af de få områder hvor jeg tror du har ret m.h.t. din generelle opfattelse af ‘de store’ er på udlandsområdet. Nørre Snede Lånekasse kan nok ikke udstede en check i Mubuktu-dollars (eller hvad de nu hedder).

  Men der er ikke andet for end at aftale et møde med et par banker til – et par af de små, hvor du kan se at der udenfor deres butik er en døgnboks. De gir kaffen, så lidt får du da med garanti ud af det.

  #108470
  AnonymForfatter

  Mange tak for det fyldestgørende svar. Det er mange ting i det vi kan bruge til noget.
  Ang. pengene i firmaet er det allerede lavet sådan at vi får fyldt vores lønposer på til topskat-niveau.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.