Hvilken pensionsordning og hvor?

Viser 11 indlæg - 1 til 11 (af 11 i alt)
 • Ferrari7aForfatter
  Indlæg
 • #93649
  Ferrari7aForfatter

  Min kone er førtidspensionist, 47 år og har en løbende præmiefri opsparing via Danica (arbejdsmarkedspension. Men der bliver nok brug for noget ekstra, da hun kun får brøkpension 33/40 del og vil også kun få det når hun bliver folkepensionist som 67 årig.

  Jeg har skøjtet rundt på nettet for at finde den bedste ordning hvis vi ville lave en separat. Hun har jo ikke brug for nogen forsikringsordninger, da hun er dækket med Danica.

  Og efter hvad jeg er kommet frem til, så er Aldersopsparing som afløser kapitalpension en dødssejler.

  Er der nogle der har nogle gode ideer?

  #197200
  HalliHalloForfatter

  Hvis du selv også har en pensionsordning, så er der da ingen grund til – ud fra dine sparesomme opslysninger – at spare mere op.

  I bliver bare modregnet i de offentlige ydelser, såsom pensinisttillæg osv……..

  Førtidspensionister har jo også en pensionsordning omend præmien om året kun er knapt 6.000 kr., men lidt har vel også ret.

  Har i mange penge i overskud, så spar op i frie midler, når du ikke syntes om en aldersopsparing, en opsparingsform, som din kones selskab Danica går varmt ind for. Men der må være en grund til at du og skribenten “test" syntes de er dårlige. Personlig syntes jeg dette nye produkt er fremragende.

  #197354
  pppedeForfatter

  Fordele ved aldersopsparing
  Den kan udbetales fra den dag, du når din pensionsudbetalingsalder – og 15 år frem.
  Du kan fortsætte med at indbetale – selv om du har fået en udbetaling.
  Afkastet på din aldersopsparing bliver pt. kun beskattet med 15,3 procent årligt.
  Du skal ikke betale skat eller afgift af udbetalingerne, da du ikke har fradrag for indbetalingerne.
  Du bliver ikke modregnet i folkepensionen med en aldersopsparing

  Det er for dyrt at spare op i frie midler – derfor er Aldersopsparing et glimrende alternativ.

  #197360
  pppedeForfatter
  #197372
  testForfatter

  Siger Danica

  Humm i tvivl synes stadig afkast og omkostninger burde vurderes dokumenteres. De er jo slet ikke ligegyldigt hvor man laver in pension.

  #197392
  HalliHalloForfatter

  Spørgeren har ligesom test den holdning at “aldersopsparing" er en dødssejler, dette til trods for at det er en rigtig god opsparingsmulighed, især som supplement til en allerede eksisterende arbejdsmarkedspension.

  Om det vil slå som en del af en arbejdsmarkedspension kan jeg ikke sige, men selskaberne arbejder sikkert på højtryk og ihærdigt på at gøre det muligt, især blandt de selskaber, der har flest lavtlønnede, som f.eks. Pension Danmark og Industriens Pension.

  Er der nogen der vil oprette en aldersopsparing, så skal det selvfølgelig gøres i en bank, men går ud fra at der ikke er nogen, der kunne drømme om at lave sådan en ordning i et forsikringsselskab. Her er gebyrerne rigtignok oftest høje, men i den rigtige bank er det stort set gratis, hvis man selv investerer sine indskud.

  #197414
  testForfatter

  aldrespensionering må naturligvis vurderes ud fra de alternativer den enkelte har og ud fra det konkrete tilbud,

  Alderspensionring umidlbare fordel er som opsparing i fri midler at der ikke sker modregning i offentlige ydelser. Men ulempen i forhold til livrente er det manglede fradrag.

  Derfor er Alderspensionere som udgangspunkt nok et bedre valg for ikke topskatte betaler ind topskatte betalere, MEN

  selv for folk der ikke betaler topskat på opsparingen i alderspension ordrninger dels basseres på de forskellige tilbud og i forhold til de muligheder den enkelte har. Afdrag på gæld vil ofte være mere fornuftigt ind aldersopsapring og de forskellige omkostnigner i ordningerne bør ikke overses.

  At Danica anbefaler deres aldersopsparing vel næppe nogen overraskelse.

  #197440
  pppedeForfatter

  “At Danica anbefaler deres aldersopsparing vel næppe nogen overraskelse."

  Nej, for hvad skulle de ellers anbefale? Det er jo sort på hvidt et fabelagtigt produkt, hvis din indkomst er under topskattegrænsen.

  #197448
  testForfatter

  pppede, hvilet aftkast har danica på deres alderpension? Er det bedre eller lavere ind f.eks. at købe et sommerhus? Det fabelagtige ved alderspensionering er at man undgår de såkaldte samspils problemer til andre ydelser. Det er det og kun det som de bassere deres anbefaling på, men det undgår du jo også ved opsparing i frie midler.

  Altså kort fortalt at hvis man har så meget i pension at man ikke kan opnå folkepensions tillæg er alderespensionering eller opsparing i frie midler en bedre ide ind en liv rente med (lavt) fradrag for inbetalingen.

  Det siger INTET om danica er god eller PFA er bedre med deres respektive alderspensionering produkter ELLER om afdrag af gæld, rejser (oplevelser mens man kan) eller investringer selv i aktier er bedre eller dårliger ind den forentning selskaberne tilbyder.

  Når vi taler liv rente har man jo “skatte" besparelsen til at give ekstra afkast og til at betale de relatvi høje omkosterninger man bealer direkte eller indirekte i de ordninger. i en alderspensionersin ordnigner har man INGEN “buffer" til at betale for disse omkostninger.

  Det svare lidt til når man spørg banker om deres pulje investerings produkter. De anbefaler dem varmt, men sammeligner man afkastet i disse investeringspuljer med C20 indekset viser dig sig snare et billede af at investeringsforeningerne ikke er ret god til at investere og tager sig godt betalt.

  Et billede af hvordan afkastne bliver i de forskellige selskabers opsparing ordninger i frie midler (alderspensionering) har vi ingen viden om af helt naturlige årsager,

  DERFOR er jeg meget skeptisk over for disse auto anbefalinger.

  #197450
  pppedeForfatter

  Du ævler og du kævler og kører diskussionerne ud på et sidespor – og nu gider jeg ikke bruge mere tid på at diskutere i øst og vest med dig. Diskussionen handler jo for pokker ikke om din manglende tillid til pensionsselskaberne, men om hvorvidt opsparing i aldersopsparing bedre kan betale sig end opsparing via ratepension/livrente og frie midler.

  Aldersopsparing er et super produkt. Der er ingen modregning i folkepension, der er lav beskatning af afkast. Du kan selv vælge om du ønsker opsparing i bank eller i forsikring – og du bestemmer selv hvordan du vil investere pengene enten via pasningsordning eller ved selvstændigt investeringsvalg.

  Hvis du sammenligner en puljeordning med afkastet i C20, så er du for alvor ude på et sidespor. Der er ingen, der tvinger nogen til noget. Faktum er bare, at de færreste mennesker gider bekymre sig om udviklingen på markederne og aldrig får tilpasset deres porteføljer ift. risikoprofil. Jeg er helt med på, at man kan tage en lang diskussion omkring en aktiv/passiv-investeringsstrategi, men synes du ikke det er ret malplaceret i denne tråd?

  Aldersopsparing vil for de fleste mennesker være et supplement til deres livrente/ratepension, som de indbetaler til via arbejdsgiver. At nogle så vælger at købe brøndby-aktier for hele opsparingen, har da intet med aldersopsparing at gøre som produkt.

  End of story – jeg har ret, og du er ude på et sidespor.

  #197452
  testForfatter

  det er jo rat hvis man kan ha det sådan ppp, tillykke med det 🙂

  men når du skriver: “Aldersopsparing vil for de fleste mennesker være et supplement til deres livrente/ratepension, som de indbetaler til via arbejdsgiver."

  viser det bare at du stadig ikke har fattet pointen.

Viser 11 indlæg - 1 til 11 (af 11 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.