Opsige pensionsordning eller ej?

Viser 12 indlæg - 1 til 12 (af 12 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #93521
  AnonymForfatter

  Jeg har netop fået ny pensionsordning gennem mit arbejde. Det betyder at jeg nu har lidt over 300.000 stående i Nordea på min gamle pensionsordning, og der bliver så indbetalt over 6.000 kr. pr. måned på min nye pensionsopsparing.

  Vi har et billån hvor vi betaler 3500 kr. pr. måned til en variabel rente på ml. 7-9%.

  Jeg overvejer derfor at få udbetalt min pensionsopsparing for at indfri billånet og dermed spare de høje renteudgifter.

  Desuden tænker jeg at jeg jo så passende, som en form for kompensation, kan indsætte nogle tusinde ekstra pr. måned på min pensionsordning i banken, som jeg har sideløbende med min nye pension og dermed måske få et lidt højere fradrag/slippe for topskat?

  Jeg kan ikke lige finde noget på Nordes hjemmeside omkring hvad det koster at opsige sin pensionsordning og tænker at der måske er nogle faste satser fra Skat? og så et gebyr til Nordea?

  Og så er der jo hele overvejelsen omkring hvorvidt det overhovedet kan svare sig at betale det ekstra til Skat og Nordea for at få sin ene pensionsopsparing udbetalt nu, for at spare renterne, spare lidt i skat og i øvrigt have råd til bedre opsparing.

  Det skal siges at jeg er i starten af 30’erne og derfor regner med at have et hus der er betalt færdigt når jeg nu engang skal på pension, hvilket nedsætter størrelsen på mit rådighedsbeløb til den tid, ret betydeligt.

  #194574
  HalliHalloForfatter

  Det undrer mig at du ikke selv kan finde ud af det ret simple spørgsmål, og især da du ses at være højlønnet, hvor uddannelsesniveauet normalt er lidt højere.

  Ophævelse af kapitalpension i år 49,84, fremover 52%
  Ophævelse af ratepension 60%
  Ophævelse af livrente 60&

  Hvis der er tale om en arbejdsmarkedspension er det ikke sikkert at du kan ophæve den.

  Jeg kan personlig ikke anbefale dig at ophæve en pensionsordning, men ville hellere betale min gæld ud hurtigst muligt. Så simpelt er det!

  #194580
  AnonymForfatter

  Jeg beklager at min intelligens, trods mit uddannelsesniveau og nogenlunde gode løn, ikke rækker til at kunne besvare spørgsmålet selv.

  Jeg har kun kunne finde info om de 60% i afgift. Havde godt hørt at der muligvis var noget med mere lempelig skat i år på nogle typer af pensioner, men jeg kan ikke finde info om hvorvidt det gælder kontant udbetaling også.

  Jeg søgte i bund og grund nok lidt svar på hvilke typer gebyrer der er forbundet med opsigelse af pensionen, da jeg ikke lige kan finde info herom nogle steder og i øvrigt søgte jeg lige nogle holdninger, tanker eller erfaringer omkring det at opsige pensionen for f.eks. at spare nogle renter på et dyrt lån og få tingene til at hænge bedre sammen nu som ny husejer, kontra at sidde som en velhavende pensionist uden store udgifter og med et færdigbetalt hus, når jeg bliver 73 og forhåbentlig kan gå på pension.

  Og somme tider får man tingene serveret uden omsvøb og glemte detaljer herinde, i fht. når man ringer til pensionsselskabet, hvor deres dagsorden er en helt andet og hvor man ikke får et objektivt svar.

  Men de 49,84% som du siger der skal trækkes af kapitalpension i år, gælder det for alle kapitalpensioner? Jeg har netop tjekket pensionsinfo og de 280.000 kr. står som en kapitalpension.

  Jeg har dog ringet til Nordea og forhørt mig om muligheden for at få min pensionsordning udbetalt og hun siger at det kan jeg godt men at jeg skal betale 60% i afgift + gebyr på omkring 1700 kr. og i øvrigt måtte jeg nærmest hive oplysningerne ud af hende.

  Det stemmer jo ikke helt overens med dine oplysninger, hvilket bekræfter mig i at det alligevel ikke er helt uintelligent at forehøre sig herinde på MyBanker, i stedet for blot ukritisk at forhøre sig hos pensionsselskabet?

  #194588
  testForfatter

  som jeg har forstået afgiften på kapital pension er det hvis man konvertere den til en såkaldt aldres pension. Det betyder godt nok at man spare op i beskatte midler men ikke at man få få beløbet udbettalt.

  #194594
  AnonymForfatter

  Efter at have læst lidt mere om det på Skats hjemmeside, ser det også for mig ud til at det ikke er korrekt det svar jeg har fået.

  Kapitalpension beskattes udmiddelbart også med 60% ved udbetaling i utide.

  Overvejelserne fortsætter…

  #194596
  NultopskatForfatter

  Banken er jo ikke interesseret i at du får din pension udbetalt, da de tjener godt på at låne dig DINE egne penge.
  Prøv at regne lidt selv, stil beløbene op i excel og se hvad der sker når et beløb ændres. Det er en ganske lærerig øvelse.

  #194604
  AnonymForfatter

  Ja, det er ret interessant når man tænker på at man har boliglån i banken som man betaler dyrt på og så har flere hundrede tusinde stående i banken som pensionsordning.

  Min tanke er dog at hvis jeg overfører de 300.000 kr. til pensionsopsparing i banken i stedet for at få dem udbetalt og betale billånet med dem, så vil jeg måske kunne forhandle nogle bedre vilkår i fht. renter…

  Under alle omstændigheder bliver de ikke stående hos Nordea, da det ikke er der jeg har bankforretninger og huslån.

  Jeg vil prøve at regne lidt på hvor mange renter jeg skal betale på billånet i løbetiden og se om det giver en besparelse på niveau med det jeg skal betale ekstra i skat ved at få pengene udbetalt nu og så må jeg også høre banken hvad de kan tilbyde hvis jeg i stedet overfører til pensionsopsparing hos dem.

  #194606
  HalliHalloForfatter

  Se venligst her vedr. udbetaling af pensionsordninger før tid:

  http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=1782220&vId=0

  Bankpersonlet er ofte ikke grundigt orienteret om nye regler m.v., for man kan vel næppe forestille sig at de bevidst vildleder? Med andre ord skal man altid dobbeltchecke oplysninger man får mundligt.

  Undersøg først om du kan flytte din ordning i Nordea overhovedet, i øvrigt burde du jo der være fordel+ med et indestående på 300.000 kr, og du vil næppe kunne få ret bedre vilkår i andre banker.

  Skriv en mail til banken om dine muligheder eller blot flyt over til den bank du har i forvejen, hvis du mener den har bedre vilkår.

  Det er faktisk meget enkelt.

  PS: Gebyr for at gøre en konto op eller at overføre den til en nyt institut udgør som regel mellem 1-2.000 kr. Kig i prislisten!

  #194616
  AnonymForfatter

  Jeg kan godt flytte min pensionsordning fra Nordea Liv og Pension. Jeg er ikke kunde i deres bank, så jeg kan ikke rigtig bruge det til så meget at jeg er fordel+ kunde. Det vil derfor give mere mening at overføre dem til min egen bank, hvor jeg har boliglån og alt andet.

  Jeg er helt forvirret om hvorvidt det er 60% eller 49,84% jeg skal betale i afgift hvis jeg vil have den udbetalt og det gør jo umiddelbart en stor forskel.

  På den side du “HalliHallo" henviser til, står der jo rigtig nok at det kun er de 49,84% i 2013. Jeg har bare svært ved at gennemskue det, når jeg så får noget andet at vide af pensionsselskabet og andre brugere herinde.

  #194634
  HalliHalloForfatter

  smagnus: Hvis jeg var dig ville jeg enten ringe igen og forelægge dem de nye oplysninger eller evt. skrive til: nordealivogpension@nordea.dk

  Jeg tror egentlig godt du kan gennemskue det nu, ellers bare vend tilbage.

  #194784
  Ole LaursenForfatter

  Alternativt kunne du jo sætte din pensionsopsparing i noget hvor det gennemsnitlige afkast er større end renterne på billånet. Du kan f.eks. finde en investeringsforening på ifr.dk.

  Som jeg ser det, er det største problem ved ikke at have en decideret fastlåst pensionsopsparing (jeg har ikke selv en 🙂 at det kræver mere disciplin. Hvis du f.eks. putter pengene i en bil, er de måske reelt væk om et par år.

  #220504
  AnonymForfatter

  Hvad fanden bilder du dig ind at svare sådan. ? Troede denne side netop er oprettet til spørgsmål uanset hvor dumme du måtte syntes de er så er alm respekt og pli da at få et pænt svar. Du skulle skamme dig. Håber ikke du sidder på denne alt for lave stol i forhold til din uudtalte mening om dig selv. Du skulle med det svar jo nærmest være statsminister. Føj. Det kræver en undskyld til kunden.

Viser 12 indlæg - 1 til 12 (af 12 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.