Kandidater for bankkrak og eller opkøb i 2013

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #93464
  AnonymForfatter

  2012 blev året, hvor vi sagde farvel til rigtig mange banker som enten krakkede eller indgik i nødlidende fusioner med andre banker. Bl.a. så kakkede Sparekassen Østjylland og Sparekassen Salling, mens Århus Lokalbank, Sparbank, Basisbank og mange andre måtte lade sig opkøbe eller fusionere med andre aktører.

  Konsolideringen i banksektoren fortsætter uden tvivl i 2013.

  Personligt vil jeg gætte på at følgende institutter enten krakker eller lader sig opkøbe/overtage i den kommende tid:

  1) Sparekassen Lolland må formentlig snart kaste håndklædet i ringen og lade sig overtage af Finansiel Stabilitet, hvorved aktionærer og stillere af ansvarlig kapital mister penge. Der er fortsat en mulighed for at det vil lykkes banken at finde en anden bank til at købe fallitboet for en slik, men chancerne er ikke blevet forbedret i den seneste tid. Mon ikke de på Lolland ryster noget over Finanstilsynets seneste skærpelse af reglerne for værdiansættelse af engagementer?

  2) FIH Erhvervsbank vil formentlig ikke finde det attraktivt at fortsætte alene. Bjarne Graven har gjort et godt stykke arbejde med at skære til og afvikle, så mon ikke det vil lykkes for ATP at finde en egenet køber til banken blande de store (Danske Bank, Nordea, Nykredit, Jyske Bank eller Sydbank)?

  3) Vestjysk Bank er langt fra stærk nok til at klare sig i længden, men har dog formentlig kapital nok til at klare sig et par år frem. VJB vil sandsynligvis finde en køber inden udgangen af 2015.

  4) Basisbank fusionerede i 2012 med Bokredit og afværgede derved et egentlig krak. Men jeg er i tvivl om hvor stærk konstruktionen egentlig er, og vil ikke blive overrasket, hvis tingene falder fra hinanden i 2013.

  5) Hvis landbruget oplever en yderligere forværring i 2013 kan Vorbasse-Hejnsving Sparekasse og Danske Andelskassers Bank og flere andre landbrugsbanker ligeledes vise sig at blive lidt for spændende bekendskaber i det kommende år.

  6) Så er der Andelskassen J.A.K. Slagelse, hvor det mildt sagt ikke ser godt ud. Finanstilsynet skrev lige ud ved sidste besøg, at:
  Andelskassen har fortsat en beskeden solvensoverdækning. Finanstilsynet vurderer, at andelskassen fortsat bør foretage tiltag for at øge den faktiske solvens og/eller reducere solvensbehovet. Hvis det ikke kan ske gennem nytegning eller frasalg [komplet urealistisk] er det Finanstilsynets opfattelse, at andelskassen bør fusionere med et andet og stærkere pengeinstitut.

  7) Endelig er der Erik Damgaard banken, Cantobank, om hvilken Finanstilsynet direkte skriver, at kreditkvaliteten er dårlig og forretningsmodellen er uholdbar. Den bank er de facto en ren afviklingsforretning!

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.