Andelsboliglån og andelsprioritetslån

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #87384
  AnonymForfatter

  Jeg sidder med både et andelsboliglån på 41.000 til en effektiv udlånsrente på 7,45 % og et andelsprioritetslån på 192.000 til en effektiv udlånsrente på 5,98 %. Begge lån er i nordea, og jeg er en såkaldt fordel+ kunde. Siden jeg lavede prioritetslånet, er min andel steget til ca det dobbelte i værdi. Kan det betale sig for mig at skifte bank, og evt samtidigt forhøje lånet? Jeg klarer mig sådan set fint nok med min SU og mit fritidsjob. Jeg bruger stort set kun netbank og dankort, så banken behøver ikke at befinde sig i nærheden af mig.. Jeg håber i har nogle forslag.

  #108092
  AnonymForfatter

  Hvis jeg var dig og ikke havde brug for pengene, så ville jeg ikke låne dem.
  Din andel vil sandsynligvis ikke falde, derfor kunne det måske være en god idé at vente med at låne yderligere i den (eventuelt helt lade være)indtil du måske en dag får brug for pengene.
  Fordelen ved ikke at belåne andelen yderligere, er at hvis du en dag flytter i ejerbolig, så har du et større kontantbeløb at smide i den.
  Men så er det også rart, synes jeg, at vide at der ligger nogle penge der, har selv andel som er steget meget, penge som egentlig ikke er øremærket.
  Om det kan betale sig for dig at skifte bank, skal jeg ikke kunne sige, har ingen evner ud i at rådgive om det, men det er der sikkert andre herinde, der har.

  #108194
  AnonymForfatter

  Du kan tale med Nordea om at få lagt dit andelsboliglån over i andelsprioriteten. Den har sådan set en okay rente. Du vil måske kunne spare ½% ved at flytte bank, men så er der andre omkostninger involveret, så vent lidt med det. Jeg går ud fra de har pant i din lejlighed i forvejen, så sørg for at få forhandlet dig frem til at de vil lægge de 41.000 kr. over i andelsprioriteten uden at forhøje pantet (det er omkostningstungt). Hvis/når du skal købe ejer, så se dig om i markedet efter en billigere bank. 🙂

  #108220
  AnonymForfatter

  Du har et alm. boliglån til en høj rente og et andet til en lavere. Ud fra de oplysninger du giver, kan det sikkert svare sig at forhøje det lavtforrentede lån og betale det højtforrentede lån ud. Der er sikkert omkostninger forbundet med en sådan transaktion, så det kommer an på en konkret vurdering om det kan betale sig for dig.
  Du snakker om evt. at skifte bank, men ovenstående kan vel også lade sig gøre i din nuværende…!?!
  Min kæreste har også en andelslejlighed og Nordea som bank, og det der altid undrer mig når vi snakker bank er, at det tilsyneladende er en fordel i Nordea at sprede sit engagement på flest mulige konti og lån. Dette forstår jeg ikke rigtigt, idet det gør det hele meget mere uoverskueligt. Rådgivningen i Nordea er ofte rettet mod at indgå flere såkaldte aftaler (læs konti, både ind- og udlån) der for mig kun er medvirkende til at det hele bliver lidt sværere at holde styr på, men til gengæld får man bedre vilkår. Min egen bank, og de fleste andre, gør det lidt anderledes, ét boliglån, ét billån, én lønkonto, én budgetkonto osv, og ofte med de samme fordele som Nordea tilbyder hvis man har 217 aftaler…
  Det gør det altså lidt nemmere at overskue i dagligdagen, at have så få konti som muligt, så dit valg om evt. at skifte bank, kunne også være funderet på disse ting.

  Jeg vil råde dig til at tage en snak med en anden bank, måske et par stykker, og høre hvad de har at sige/tilbyde dig.

  vh
  Jahuu

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.