Gebyr ved flytning af børneopsparing

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #93192
  AnonymForfatter

  Jeg har 6 børneopsparinger i Nordjysk Bank, med totalt ca 90.000 kr. Beløbet stiger med ca 12.000 kr/år. Pengene vil blive stående i gennemsnit ca. 14 år endnu. Renten er 1,35%. I Nordea, hvor jeg er Fordel+ kunde kan jeg få 2,5%, hvis jeg binder dem i 4 år. Forskellen i rente er ca. 1.000 kr/år og derfor vil jeg flytte børneopsparingerne til Nordea.
  Hvad siger Nordjyske bank? Det koster kr. 250/konto, dvs kr. 1.250, som tages fra børneopsparingerne! Det svarer til knap 1,5 års rente.
  Jeg synes at det er urimeligt at gange et gebyr op med det antal konti som opsiges, men gebyropfindsomheden er også kommet til Nordjylland.

  Hilsen
  Lennart Dahlrot
  3480 Fredensborg

  #187714
  pppedeForfatter

  Det kan godt være du synes det er urimeligt, men det er prisen. Bummelum. Hvad har du betalt for oprettelsen? Hvor meget tid har det taget banken at oprette opsparingerne og hvor mange penge tror du ærlig talt de har tjent på det indlån du har haft stående. Ja, bankerne skal også tjene penge – og indtil videre har intet tjent på de opsparinger.

  Når det så er sagt:

  Du bør gøre dig selv – og dine børn/børnebørn – den tjeneste, at sætte børneopsparingerne i pulje. Horisonten er lang (i hvert fald fra oprettelsestidspunktet) og selv en lav-risiko pulje burde kunne slå 2,5% any day. (ja, undtaget nogle få dage 😉

  Så tænker du måske “investering.. det er godt nok usikkert" Ja, det er det jo i et vist omfang. Men hvordan betragter du danske realkreditobligationer?

  2,5% svarer til inflationen. Det er i hvert fald ikke noget godt tilbud.

  (PS. Er løbetiden kort ser billedet jo anderledes ud)

  #187872
  AnonymForfatter

  citat:
  indtil videre har intet tjent på de opsparinger
  slut citat:

  Sikke dog en gang sludder, det er jo kernen i bankvirksomhed, banken giver lav rente på indlån og forlanger høj rente på udlån, eller sagt på dansk, banken låner A’s opsparede midler til B til en høj rente og spiser A af med en ussel rente, naturligvis har de da tjent penge på den børneopsparing

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.