Nybyggeri

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • BrbForfatter
  Indlæg
 • #93112
  BrbForfatter

  Hej.

  Min kone og jeg har købt en byggegrund. Grunden er endnu ikke byggemodnet – det bliver den i løbet af de kommende måneder, så vi har foreløbigt kun betalt indskuddet på grunden. Vores bank har stillet en bankgaranti til sælgeren af grunden, så når vi overtager grunden, skal pengene falde til sælger. Vi har aftale med banken, at vi til den tid financierer købet med en byggekredit.

  Vi har indhentet tilbud fra diverse byggefirmaer og sendt et af tilbudene til banken. Banken godkender os til at gå videre med projektet for ca. 2,8 mio. Der er visse betingelser, bl.a. at banken – når grunden skal indfries – skal have pant i grunden. Det vil koste ca. 12.000 kr.

  Vi ejer en andelsbolig, der er sat til salg – godt 400.000. Vi har en køber, der dog selv skal sælge sin ejerlejlighed først, inden de kan overtage andelen. Vi går selvfølgelig ikke i gang med at bygge, før andelen er solgt. Foruden de 400.000 har vi en helt ny betalt bil, en 3 år gammel næsten betalt bil. Vi har i de sidste par år vist, at vi kan lægge 200.000 til side om året, og iflg. vores budget fortsætter det. Burde disse ting ikke være sikkerhed nok for banken for grunden – og grunden selv?

  Kan man evt. få en til at kautionere i stedet for panten?

  Når vi får pengene ind for andelen og går i gang med at bygge – er det så normalt, at der skal pant på hele byggeriet også? Der skal – alt efter hvilket byggefirma vi vælger – betales det fulde beløb til sidst – eller rater. Hvis det er 1,5 % + 1.400 af 2,8 mio. er det jo en betydelig post – for noget der blot skal stå max 4-5. mdr. Derefter skal der jo ifm. realkreditlånet laves pant.

  Kan panten overføres i nogle af disse tilfælde?

  Hvad er den billigste måde at gøre det hele på?

  På forhånd tak.
  brb.

  #186402
  MichaelForfatter

  Nej, kontanter og biler er ikke sikkerhed for noget som helst medmindre der er tinglyst pant i dem. Du kan jo dagen efter overtagelsen af byggegrunden sælge begge biler og fyre det hele af på casinoet for nu at tage det helt grelle tilfælde. Kautionister skal i det hele taget undgås uanset hvad det drejer sig om og giver ikke banken en bedre sikkerhed alligevel. De får bare lidt flere mennesker at hive i fogedretten.

  Så nævner du “pant på byggeriet" hvilket ikke rigtigt giver mening. Normalt stiller banken en garanti overfor entreprenøren således at denne er sikker på at få sine penge uanset hvad der sker med din økonomi. Denne garanti koster i de fleste tilfælde en sum penge. Du nævner 1,5% + 1400 kr. hvilket er tinglysningsafgiften for jeres endelige lån og det slipper I ikke for at betale, men det har intet med bankgarantien at gøre. Det er en statslig afgift som alle der optager realkreditlån skal betale så der er ingen muligheder for at slippe medmindre I betaler kontant.

  Der er så også en tinglysningsafgift på skødet for grunden og den slipper I heller ikke for.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.