samle gæld / sammenlæg lån

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 41 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #93106
  AnonymForfatter

  Er der nogen herinde som kender til en bank, der gerne vil hjælpe med at samle gæld, og lægge lån sammen ?

  Vi har Danske bank, en bank jeg har haft i 17 år. Desværre blev jeg ramt af PTSD efter et bankrøverri- i deres afdeling, og er nu ufrivilligt arbejdsløs, men i behandling og godt på vej ud på arbejdsmarkedet igen. Det er en længere historie som jeg ikke vil kede jer med.

  Men pointet er at vi bad Danskebank om at sammenlægge nogle lån, så vi en periode kan klare os med at jeg er arbejsløs. Dette vil banken desværre ikke, og umeldingen var , at hvis ikke vi kunne klare den selv, måtte vi stoppe indbetalingerne. 🙁

  Jeg spurgte dem herefter om det var bedre vi gik på tvang med huset, og de ikke får deres penge hjem igen, fremfor lige at hjælpe så vi stadig kan betale enhver sit, og alle kan få deres penge. Vi har overholdt alle aftaler og afdrag, og gør det stadig, men deres svar er at de ikke kan hjælpe, da vores hus ikke længere er det værd som det var da vi stiftede gælden.

  Plus at vi har optaget kviklån for at kunne betale psykologens timepris på 950 kr, jeg har været igennem flere forløb i de 6 år der er gået, så det er løbet op.

  Vi ønsker bare at leve for lidt mindre- alt er skåret væk, og vi har ikke brugt penge på materiell forbrug, rejser eller andet.

  Men det er åbenbart ikke nemt i DK i disse tider at få hjælp, inden krisen var der ellers ingen smalle steder :-/

  #186184
  AnonymForfatter

  Om en anden bank vil optage jeres lån kommer an på størrelsen af dette. Prøv jer frem, der er ikke nogen anden udvej. Ellers må i jo stoppe indbetalingerne som banken selv siger, og tage følgerne af dette.

  Nu vil langt de fleste nok være uenige med mig, men jeg syntes ikke at man til at starte med skal låne så mange penge for at købe et hus eller bil. Jeg kunne aldrig drømme om at låne en million i banken. De driver en forretning der skal give afkast, og dette afkast skal lånerne betale. Spar dog op og køb huset kontant eller minimum 60% til udbetaling. Ellers risikere man jo at ende i en situation som jeres, hvor man er ejet af banken. Og nej jeg kommer ikke fra en velhavende familie, men fornuftig.

  #186214
  MichaelForfatter

  Et nogenlunde anstændigt hus i en jævn forstad til Kbh koster omkring 2,5-3 mio. Kan du prøve at anvise hvordan et yngre par omkring de 30 år skal kunne spare 60% af 2,5-3 mio svarende til 1,5-1,8 mio op inden for en rimelig tid?

  #186226
  AnonymForfatter

  Tak Michael….

  Syntes faktisk ikke selv vi har været uansvarlige… måske nærmere ramt af det ene uheld efter det andet.

  Vi kunne sagtens sidde i huset- endda med en rigtig god økonomi, da vi gik igang med at bygge det. Vi havde 2 vellønnede job i det offentlige, men

  1 ) Hus firmaet gik konkurs, og dermed blev byggeriet en del mere dyrt, da vi stod med et halvfærdigt hus.

  2 ) ja så skete det andet, der gjorde at jeg blev syg, og nu har mistet mit arbejde. Vi har faktisk knoklet, slidt og slæbt for at få det til at hænge sammen, jeg arbejdede i 4 år, med en diagnose hvor lægerne betegnede mig som uarbejdsdygtig i ALLE erhverv…. Jeg har vitterligt gjort mit.

  Nu hvor tingene brænder på , så er det jo fordi der er små dumme lån, som med fordel kunne lægges sammen, og dermed give en lavere ydelse, og lidt flere års løbetid… så havde jeg den tid til at finde nyt arbejde.

  Jeg sidder ikke med hænderne i skødet og mener det er synd for mig- jeg søger aktivt på lige fod med alle andre. Og håber bare at miraklet sker, så alle kreditorer stadig kan få deres penge, og dermed ikke miste noget.

  Vi er ikke “unge" længere- 36 og 40 år… så en tvangsauktion er i mine øjne ikke det optimale.

  Sælg huset- ja tak gerne, men hvem køber i disse tider ? Vi bor i en flække på landet , hvor huspriser er raslet ned de senere år, og mange tvangsauktioner i avisen hver uge.

  Vi bad banken lægge lån sammen for ca 75000, men det ville de ikke. Og så tænker jeg … 75000 modsat de får et kæmpe tab, men de vælger det sidste. Det er da smadder ærgeligt når nu vi gerne vil betale enhver sit.

  #186228
  MichaelForfatter

  Ja, det er en ærgelig situation, men realiteterne er nu engang sådan at jo højere risiko der er ved udlånet desto højere rente skal du betale. Men hvor meget vil lavere renter reelt betyde? Selv hvis I skulle kunne barbere 10%-point af renten så taler vi om en besparelse på knap 400 kr/md hvilket næppe ligefrem redder jeres økonomi. Det kan umuligt være dét der gør forskellen på en tvangsauktion eller ej.

  #186230
  AnonymForfatter

  nej, men lige nu ser det sådan her ud: der er penge til alle faste udgifter. Vores rådighedsbeløb er så = ca 2000 kr pr mdr.

  Hvis de 4 lån blev lagt sammen, så ville vi istedet for afdrag = 6000 pr mdr, kunne afdrage 1500 pr mdr, og dermed få frigivet små 4000 kr pr mdr.

  Men ja, det er en ærgelig og dyr situation. Og selvfølgelig er det også vores egen skyld , men derfor er det måske også endnu mere vigtigt at få styr på tingene. 🙂

  #186232
  MichaelForfatter

  Men hvis I afdrager 6000 kr/md så må nogle af lånene vel stå for at være betalt helt ud ganske snart og så sparer I den ydelse helt. Så er det ikke “bare" et spørgsmål om at knibe ballerne sammen i de måneder det nu tager? Eller sælge nogle ejendele og få et lån betalt helt ud med det samme?

  Uanset hvad er det alligevel stort set umuligt at få et banklån når økonomien er stram. Det kan være svært nok for mennesker med et langt større rådighedsbeløb.

  #186234
  AnonymForfatter

  Jo, de er betalt om 1 år. 1 År uden penge er bare lang tid når vi er 2 voksne og 1 barn.

  Men du har helt ret. Det er nok en umulig mission .

  #186238
  MichaelForfatter

  Ellers er dine bedste muligheder lige pt. er nok afdrags- og rentestop hos én eller flere af dine kreditorer således at du i en kort periode kan sende hele ydelsen afsted efter ét eller to af lånene. Kontakt kreditorerne (start med den du skylder mest) og fremlæg situationen og en realistisk plan for afviklingen hvis de kan give dig henstand i f.eks. 3-6 mdr.

  De fleste vil kunne se fornuften i denne fremgangsmåde, men der er absolut ingen garanti for at de vil spille med alligevel. Men du kan jo være heldig…

  #186242
  AnonymForfatter

  Hvis det drejer sig om lån på 75.000kr, der gør at jeres økonomi er ved at falde sammen. Hvorfor kan du ikke låne de penge af jeres familie, din eller hendes? Det kan ikke passe at ingen vil hjælpe en ærlig, troværdig og arbejdsom person som dig.

  #186244
  AnonymForfatter

  Hvem i helved har bildt dig ind at det er en menneskeret, at kunne købe hus tio 3 mio. som ung med relativt lav indtægt. Fejlen er at bankerne ikke er og har været kritiske nok overfor deres låntagere, de burde kræve langt større rådighedsbeløb og udbetalinger.

  Jeg ville nok se mig om efter noget andet sted at leve, eller finde en LILLE lejlighed jeg kunne betale, indtil jeg havde en fornuftig opsparing til et hus.

  #186246
  MichaelForfatter

  Find en ordentlig tone tak.

  Jeg har ikke skrevet at det er en menneskeret at kunne købe et hus til 3 mio. Faktum er dog, at et almindeligt hus i en Kbh’er forstad typisk koster 2,5-3 mio fordi der i disse område er mange med gode lønninger. Men når du skriver at man skal spare op til et kontant køb så falder kæden af. De mindre billige rækkehuse kan købes til 1,5-2 mio og henvender sig fint til den unge gruppe.

  Så du mener altså seriøst, at man skal spare mindst 60% af 1,5-2 mio op svarende til 900K-1,2 mio? Jo, men det skal da nok tage en rum tid så. Faktisk så lang tid at et køb næppe nogensinde bliver en realitet.

  #186250
  testForfatter

  Trust der vil også være omkostninger ved at lave et nyt lån.

  Tænkte på er alle muligheder for erstatning udtømt?

  #186252
  AnonymForfatter

  Faktum er at folk der har lånt så mange penge til at købe hus for selv har været med til at presse priserne så højt i vejret.
  Hvis man ikke har en indtægt der tillader en at spare op til 60% af et hus, indenfor en overskuelig årrække, så syntes jeg man burde holde sig fra at købe hus og bo til leje istedet.
  Jeg er selv 28 nu, og jeg har ikke planer om at købe hus de næste 4år. Jeg syntes det er en forkælet tanke at unge skal kunne købe hus et hus uden at eje en skilling.

  Og ja, hvis alle levede efter min ide, så gik boligmarkedet fuldstædigt i stå og priserne raslede ned. Og efter som jeg er i familie med en bank mand, så burde jeg slet ikke opfordre til den slags civil ulydighed om at undgå bankerne.

  #186254
  HalliHalloForfatter

  Selvfølgelig behøver man ikke spare 60% op til et huskøb, men 20% vil være tilrådeligt, så man er uafhængig af bankerne.

  Undrer mig at det selv samme spørgsmål er stillet herinde mindst 50 gange og hver gang bliver der givet de samme råd eller mangel på samme.

  Det ville være mere seriøst at stille et spørgsmål, når spørgeren har fundet en bank, der kan eller vil løse de opståede problemer.

  I øvrigt kan man henvende sig til GE Money Bank, der har specialiseret sig at samle gæld og dermed få en billigere rente, jfr. deres annonce her på sitet.

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 41 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.