Køb af ejerlejlighed til studerende

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 10 i alt)
  • AnonymForfatter
    Indlæg
  • #93092
    AnonymForfatter

    Hej Mybanker debatdeltagere!

    Jeg står i den situation at jeg har en opsparing på omkring kr. 350.000, hvor jeg udover min SU på omkring 5000 efter skat får tildelt kr. 600 efter skat om måneden til jeg bliver 24år (jeg er 20 på nuværende tidspunkt), sammen med en kr. 900 efter skat til jeg er 21 år. Jeg skal studere i København i 5 år med studiestart i starten af september.
    Jeg har aldrig stiftet gæld/haft overtræk eller noget i den dur.
    Jeg har overvejet at investere i en ejerlejlighed i Københavns-området (valby, vanløse, tinghøj, brønshøj, bispebjerg måske) til omkring 1 million, alt efter hvad min bankrådgiver foreslår jeg har råd til.
    Jeg ønsker at gøre dette, da jeg ser det som en god investering, og jeg samtidig vil være i stand til at betale omkring 180.000 af på lånet på 5 år, hvor de penge ellers havde gået ned i lommen på en udlejer (hvis min husleje lå på omkring 3.000 om måneden hos en normal udlejere). Samtidig ser jeg det som købers-marked i og med renten er rekord lav og boligpriserne stadig er forholdsvis langt nede.
    På nuværende tidspunkt bor jeg i Næstved, hvilket giver mig transporttid på over 1 time hver vej, hvis jeg skulle blive boende her.
    Jeg er meget interesseret i at høre hvad i synes om ideen, og vil i vurdere det som en rentabel investering?

    Jeg har samtidig tænkt på evt. at leje et værelse ud, så økonomien ville komme til at hænge bedre sammen.

    #185584
    testForfatter

    At købe en lejlighed for kun at bo i den 5 år er meget tæt at være noget jeg næsten kan garanterer dig at du ikke tjener penge på. Men hvis den sparede transport tid har en værdi for dig så er det måske ikke en dum ide.

    #185586
    AnonymForfatter

    Det kan hurtigt blive en både dyr og dårlig løsning for dig, at købe en ejerlejlighed mens du studerer, da du:

    1) Ikke ved om du skal sælge igen relativt hurtigt fordi du finder en kæreste som har en bedre lejlighed, skal skifte studie, får børn etc.

    2) Risikerer at boligpriserne er faldet yderligere når du skal sælge.

    Hvis du endelig skal købe, var det så ikke muligt at overveje en andelslejlighed, nu da du kan præstere en pæn opsparing?

    #185636
    AnonymForfatter

    Tak for svarerne
    Boligen var også tænkt til at skulle være mit hjem de mange kommende år efter mit studie er slut.
    Jeg har ikke overvejet muligheden med andelslejlighed, men det vil jeg da så prøve at kigge på.

    #185640
    AnonymForfatter

    Hej Jacob,
    Jeg vil også anbefale dig også at se på eje og andels i starten af Amager… bla. omkring Holmbladsgade-kvarteret. De sælges til en god pris.

    Husk at tjekke regnskaberne for de sidste 4-5 år, inden du køber lejlighed. Så vil du få en god ide om økonomien er sund i ejerforeningen. Det er også vigtigt at finde ud af om man påtænker at udskifte tag, vinduer eller andre dyre renoveringer indenfor de nærmeste år. Det kan have stor betydning for fællesudgifter. Kontakt evt. formanden eller kasseren for ejerforeningen.

    Held og lykke med dit kommende køb. Du lyder som en rigtig fornuftig og ansvarlig ung mand.

    #185644
    AnonymForfatter

    Mange tak for svaret karoline, det er til stor hjælp 🙂

    #185690
    AnonymForfatter

    Du skal skynde dig for vedtages Sohn’s forslag, så er det slut for studerende at eje egen lejlighed.

    #185852
    AnonymForfatter

    Hej Jacob,

    Tak, det er jeg glad for 🙂

    Stod selv og skulle købe en ejerlejlighed, da jeg var ret ung. Jeg var så heldig at få god hjælp af en advokat, som kikkede tingene igennem og lærte mig meget.

    Var selv kasserer for selvsamme ejerforening i 8 år. Og udgiften til eks.vis et nyt tag kan som allerede skrevet gøre en stor forskel for fællesudgifterne. Specielt hvis man ikke i ejerforeningen har nogen form for opsparing (er også værd at kikke på – Er ejerne økonomisk ansvarlige, har de nogle penge stående til ekstraordinære udgifter, sparer de op før de køber store ting?).

    Det er oggså godt givet ud at engarere sig i ejerforeningen, når du har købt lejligheden, og supergodt at være med i bestyrelse (kasserer, suppleant, formand). Det er normalt ikke noget, der kræver så meget tid. Jeg brugte lidt mere tid, da jeg var kasserer, men ellers holdes der normalt et møde om året, hvor man godkender regnskab og det kommende budget.

    Det kan også have en betydning, hvor stor ejerforeninen er.. (mange eller få lejligheder). Hvis man er en lille ejerforening, så klarer man oftest det administrative selv.. større ejerforeninger har ofte ansat en administrator.

    Husk at tage en ven (vis mening du værdsætter) med ud og bese lejlighederne. Det kan være rigtig godt at have en at diskutere lejlighederne med, INDEN du køber den rette bolig. For nogle gange kan man godt blive forblændet af en god sælger eller stemningen. Det er set før 😉
    Hvis du står med to lejligheder som du gerne vil have, så lav en liste med plus og minus for dem begge.

    Tjek m2 prisen i området for netop den størrelse lejlighed du gerne vil have.
    Ting som kan gøre boligen mere akttraktiv
    – jo højere oppe jo bedre
    – altan
    – tæt ved S-tog, metro
    – ikke for meget larm

    På boliga.dk kan man se, hvad andre boliger koster på samme vej, solgte boliger på samme vej, prisudvikling osv..

    Husk at forsøg at få et afslag – i disse ‘sultne’ tider er ‘de til at tale med’. Fik selv afslag på bolig som i forvejen var sat meget ned. Så lad dig ikke afskrække af, at prisen allerede er sat ned 🙂

    #185882
    AnonymForfatter

    Det er endnu engang godt at hoere fra dig Karoline, du har styr paa det kan jeg maerke. Endnu en gang brugbare og gode forslag! tak endnu en gang.

    #186024
    HalliHalloForfatter

    Jeg kan også anbefale dig dette område, Jacob.

    Jeg har selv boet i området og gået i skole på Kofods skole i Nyrnberggade.

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 10 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.