Er der indregnet rentes rente i ÅOP?

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 19 i alt)
 • Mikael AndersenForfatter
  Indlæg
 • #93028
  Mikael AndersenForfatter

  Jeg kan kun gentage spørgsmålet fra emnefeltet:

  “Er der indregnet rentes rente i ÅOP?"

  #183696
  HalliHalloForfatter

  JA! Hvad skal du bruge oplysningen til?

  #183698
  MichaelForfatter

  Som sædvanlig brillierer HalliHallo med eklatant dumhed og svarer fuldstændig forkert på ethvert spørgsmål.

  ÅOP er et begreb man anvender i forbindelse med prisen på lån og kreditter og her forudsætter man naturligvis altid, at man løbende betaler mindst de påløbende renter hvilket så indlysende betyder, at renters rente ikke er relevant her.

  Det er udelukkende i forbindelse med opsparinger at renters rente kommer ind i billedet.

  #183700
  Mikael AndersenForfatter

  Det må da have en betydning om jeg betaler renter 1 eller 4 gange om året. Hvis jeg kun betaler renter 1 gang om året har jeg jo rentepengene længere på min egen konto.

  #183704
  thsvForfatter

  http://www.mybanker.dk/bank/alt_om_bank/alt_om_aaop/vis_artikel.html?id=35

  Den effektive rente bliver højere ved 4 betalinger pr. år, så på en måde indgår det i beregningen, da den effektive rente jo bliver højere.
  8% betalt 4 gange om året er jo 8,243% i effektiv rente.
  og da der i ÅOP jo indgår den effektive rente, er der sådan set medregnet renters rente i tallet, da et lån uden gebyr og rentesats på 8% jo vil have 8% i ÅOP ved en årlig betaling, mens det vil have de nævnte 8,243% ved kvartårlige betalinger.

  #183708
  HalliHalloForfatter

  Hvis vi skal debattere på det lave niveau, så er det da i orden, men af dine gamle svar virker du da heller ikke til at være for kvik eller intelligent

  Du har ligesom mest specialiseret dig i at sable spørgerne ned vedr. RKI osv., det virker til at være din største fornøjelse.

  #183712
  Mikael AndersenForfatter

  Tak til thsv.
  Det var lige præcis det jeg mente. Det har jeg også fremført over for min bankkontakt, men hun holder på at pålydende og ÅOP er det samme hvis stiftelsesomkostninger er fraregnet. Hvordan skal jeg nu overbevise hende om at hun har uret? Gider du ikke lige lave regnestykket med 7,3% pålydene med rentebetaling 4 gange årligt omregnet til ÅOP.

  Jeg er ked af den kedelige tone mit indlæg har fremkaldt.

  #183716
  KrisserForfatter

  Du beregner effektiv rente som (1 + (r / n))^n, hvor r er renten i procent og n er antal terminer om året. For eksempel:

  (1 + (7,3% / 4))^4 = 1,075023 = 7,5023 %

  #183734
  Mikael AndersenForfatter

  Tak Krisser

  Og er vi enige om at ÅOP er med det effektive rente?

  #183738
  testForfatter

  Hej Mikael
  Det kommer jo nok a på hvad du mener med effektiv rente. Som jeg læser dine svar og spørgsmål vi du måske modregne den rente du kunne ha hvis du betaler et mindre antal gange om året ved at ha dine penge længere et andet sted.

  Åop er lavet for kunne sammenligne lån for der er rigtigt meget andet ind rente satse der betyder noget for hvor dyrt det er at ha et lån.

  Hvis du læser de forskellige indlæg oven for burd du ha dit svar. Det er som sagt ikke helt klart om der kan gives et klart nej eller ja på dit sidste spørgsmål, men hvis det gør dig glad kan du da citere mig for et ja hvis du fraregner gebyre osv.

  #183740
  testForfatter
  #183754
  HalliHalloForfatter

  Michael Andersen:

  Hvorfor vil du ikke fortælle hvad du skal bruge oplysningen til, mener bare at det kunne være interessant for vi andre brugere.

  #183818
  Mikael AndersenForfatter

  Jeg vil meget gerne fortælle hvad jeg skal bruge det til. Jeg skal bruge det til at presse min bankrådgiver til en lavere rente på mit andelsboliglån. Når jeg fortæller jeg at jeg kan få et lån i et andet pengeinstitut til fx 7,2% ÅOP siger bankrådgiveren “nå ja, her får du det jo til 7,3%" Nej det er ikke rigtigt, det er 7,5% pga. rente tilskrivning 4. årligt. Man skal sammenligne på det rigtige grundlag.

  #183820
  BertelsenForfatter

  Mikael: Tilskriver alle banker da ikke renten på andelsboliglån kvartalsvis??

  #183824
  AnonymForfatter

  Den effektive rente er uden låneomkostninger, mens ÅOP er med låneomkostninger.

  Uden låneomkostninger vil ÅOP være lig med den effektive rente.

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 19 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.