Gode råd til førstegangskøber af bolig

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #92959
  AnonymForfatter

  Hej.

  Boliginvestering er virkelig komplekst, så jeg håber I kan give en masse gode råd til en snart 25-årig, som skal købe bolig for første gang.

  Jeg er blevet færdig med studiet i denne måned og kommet i fast job fra 1/7, hvorfor jeg flytter til Århus. Jeg ønsker at investere i en ejerlighed i Aarhus til 2 mio. +- 10%, hvor jeg har fundet en lejlighed, som er semi-hooked på. Det skal nævnes, at jeg ikke desperat efter at finde bolig, da jeg kan bo hos en ven indtil jeg finder den rette lejlighed. Jeg forventer at blive boende i lejligheden i ca. 10 år, og derefter købe et hus sandsynligvis.

  Jeg kan selv lægge 20% af lejlighedens værdi, så jeg behøver kun realkreditlånet, og dermed intet banklån. Jeg er dog MEGET i tvivl om, hvad der mest hensigtsmæssigt finansierings-wise. Jeg har 13.000 om måneden i mit budget til at betale renter, afdrag, ejerforening, ejendomsværdiskat osv.

  Jeg har lavet budget over min økonomi, hvor jeg har været realistisk og taget ALT med, og ikke inddraget min kærestes økonomi, da jeg skal kunne finansiere lejligheden alene i tilfælde af, at det ikke skulle holde i mellem os.

  Jeg tror, jeg er den lidt “kedelige" type, som sover bedst med et fastforrentet lån. Jeg er dog i den forbindelse uendeligt meget i tvivl om, hvad jeg kan opnå af fordele ved forskellige renter, kurser, kursgevinster, konverteringer, fradrag. Derfor håber jeg at få en masse rådgivning i forhold til dette.

  Derudover modtages alle råd med stor taknemlighed. F.eks. i forhold til at spare på engangomkostninger, som ekspeditionsgebyr til pengeinstitut, tinglysning, advokat, ejendomsmægler osv.

  På forhånd Tusind Tak!!!!

  #182886
  AnonymForfatter

  Tillykke med det!

  Bedste råd herfra: Ring til din bank og bestil et møde. Stil alle de spørgsmål du overhovedet kan komme i tanke om.

  Held og lykke.

  #182902
  AnonymForfatter

  Hejsa,
  Jeg købte selv en ejerlejlighed, da jeg var 23 og temmelig grøn… men jeg fik det råd af banken at kontakte en advokat (som de faktisk anbefalede). Og de penge var rigtig godt givet ud. Han var uvildig, og han sørgede for at jeg undgik alle faldgruberne i forbindelse med købet. Og jeg lærte meget af ham, og det har jeg brugt lige siden i forbindelse med huskøb.
  I dag findes der endda specialiserede advokater indenfor ejendomskøb/salg – det gjorde der vist ikke dengang.
  En ting som er MEGET vigtig i forbindelse med køb af ejerlejlighed er ejendommens økonomi, hvor nyt er taget, fyret eller andre dyre anskaffelser.. så som renovering af opgang osv. for det kan få en stor indflydelse på fællesudgifter og dermed fremtidig salg af lejlighed, hvis man skal til at anskaffe mange ting, og man ikke har sparet op til det i ejerforeningen.

  Og hvordan har økonomien set ud i ejerforeningen i de sidste 5 år.. hænger indtægter og udgifter sammen?? Det er noget en advokat også vil se på, og som du naturligvis også selv kan tjekke. Men du skal i hvert fald huske at bede om regnskaberne, før du overhovedet overvejer at sætte din klo på papiret.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.