Danske Bank står til røvfuld på kapitalmarkederne

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #92957
  AnonymForfatter

  Ved udgangen af maj hørte vi at Danske Bank skamfuldt blev nedgraderet to trin til Baa1 af
  det internationale kreditratinginstitut, Moodys.

  http://nyhederne-dyn.tv2.dk/article.php/id-50779823:danske-banker-f%C3%A5r-t%C3%A6sk-af-moodys.html

  Ikke er ratingen udtryk for at Danske Bank ikke har orden i butikken. Nej, nedgraderingen har også den langt alvorligere konsekvens at Danske Bank fremadrettet får langt sværere ved at finansiere sit uansvarligt store udlånsoverskud. For privatkunder og virksomheder er den meget mærkbare konsekvens, at de skal betale højere renter, at lån og kreditter må beskæres og at kreditgivningen med hensyn til nyudlån bliver strammet.

  Danske Banks manglende rettidige omhu går nu ud over kunderne i form af markante prisstigninger og en markant opstramning i kreditgivningen til skade for hele samfundsøkonomien.

  Endnu værre er det, at Danske Bank også står til at få nedgraderet kapitalcenter T, hvori alle flekslånene ligger. Nedgraderingen sker med den begrundelse at realkreditinstitutterne har svært ved at blive ved med at stille supplerende sikkerhed med de fortsatte boligprisfald. Mit gæt er at der ikke blot bliver tale om at Realkredit Danmark mister et enkelt trin, men at banken står overfor en serie af nedgraderinger, som vil gøre det vanskeligere at afsætte obligationerne og derved hæve prisen betydeligt på flekslånene. Bekymringen er videre, at hvis der først opstår blæst om flekslånene, så er Danmark som nation yderst sårbar.

  De danske realkreditinstitutter (ret skal være ret, Danske Bank er ikke alene med problemerne) har på nuværende tidspunkt stillet supplerende sikkerheder for over 200 mia. kr. og de kan ikke blive ved med at rejse pengene!

  http://www.finanstilsynet.dk/da/Nyhedscenter/Pressemeddelelser/2012/Supplerende-sikkerhed-i-realkredit-nu-over-200-mia.aspx

  Det er trist at en systemisk vigtig bank, som Danske Bank, ikke har udvist større rettidig omhu. Danske Bank var ellers ved indgangen til det nye årtusinde både en stærk og veldrevet bank. Men nu står banken på grund af mismanagement i problemer til halsen. Problemerne kan meget vel blive så alvorlige, at staten på et tidspunkt må gå ind og blive medejer i banken.

  #182844
  BertelsenForfatter

  Dette gælder jo også mange andre pengeinstitutter – små som store…

  #182848
  HalliHalloForfatter

  Hvorfor skal der nu oprettes 2 tråde om Danske Bank og med en gammel artikel? Det er jo helt vanvittigt efter min mening.

  Hvornår mon den den 3. oprettes?

  Hadet til Danske Bank kender tilsyneladende ingen grænser!

  #182858
  AnonymForfatter

  GP du er da en joke uden lige – artiklen er over 1,5 måned gammel!

  #182860
  AnonymForfatter

  Hvem er det lige der er joken?

  Onsdag d. 30. maj 2012 kl. 23:07 af ritzau / mkij

  Og kan du overhovedet sige andet end joke? Debattere evner du tydeligvis ikke!

  #182866
  AnonymForfatter

  Det er selvfølgelig min fejl, så forkert!

  Men svært at debattere med en, der ikke svarer på spørgsmål jf. den anden tråd!

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.