hvorfor er deflation negativ?

Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #92927
  AnonymForfatter

  når jeg sider og ser på IT udstyr hvor vi virkelig har stor deflation (eg tingende bliver meget billigere næste år) undre det mig at mange økonomer ser deflation som noget negativt.

  Eks på fordele ved deflation inden for it: folk købe flere computere da prisen blvier billigere (eg i stedet for at have en per familie er det nu normalt at have en per familie medlem), folk er gået fra en fælles telefon til at have en mobil tlf hver. Og nye markeder har åbnes sig pga tingene er blevet billigere (tablets, MP3 afspillere etc).

  Så hvorfor er det årligt når det er deflation for alt men godt når der er deflation inden for it?

  #182350
  pppedeForfatter

  Deflation er dårligt, fordi du ikke vil købe i dag, når du kan købe billigere i morgen. Hvis alle har det indtryk af økonomien, så vil alt gå i stå.

  Hvis du modsat med høj inflation vidste, at alt ville koste 10% mere i morgen, så ville du nok brænde dine penge af i dag i stedet for at vente til i morgen.

  Sådan er det bare.

  Dit eksempel med IT er desværre lidt uholdbart. Det er klart, at når nye teknologier introduceres, så er der nogle højere omkostninger (se fx på el-biler). Når disse masseproduceres og teknologien bliver almindelig anvendt og mere udbredt, så vil prisen pr. produkt falde i takt med, at der produceres flere og flere enheder. Dette er ikke deflation.

  #182374
  AnonymForfatter

  hvis det passer af folk ikke køber “ting" hvis “ting" bliver billigere i morgen så vil folk stoppe med at købe: fjernsyn, laptops, desktops og mobil tlf. da disse falder meget i pris og vil nok forsætte med det. Men derfor vente folk ikke i al evighed med at købe og disse marker er ikke gået i stå pga prisfald, tværtimod.

  #182376
  pppedeForfatter

  Der skal også være perspektiv i tingene. Hvor lang tid går der fx til Samsung Galaxy 3 kommer på markedet til den falder i pris. Når den først begynder at falde i pris er der en ny og forbedret udgave på markedet, som folk køber i stedet. Med andre ord, så falder priserne som sådan ikke på teknologiprodukter fordi du konstant får nye og forbedrede enheder på hylderne.

  Det er ikke deflation du hentyder til – og er du interesseret i emnet bør du læse i nogle fagbøger om emnet.

  Et eksempel der måske meget godt kan forklare fænomenet er boligmarkedet. Når priserne på boliger falder er folk mere tilbageholdende med at købe bolig. Det kan i grelle tilfælde medføre en ond spiral, hvor folk af frygt for faldende boligpriser venter med at købe bolig, fordi de ved de falder i pris. Det er hæmmende for væksten i samfundet – og det af flere årsager.

  Det modsatte er også tilfældet. Når priserne stiger, så hopper folk på vognen med samfundsvækst til følge – indtil vi når boblen og alting brister.

  Indtil du i øvrigt finder en økonom, der mener deflation er godt, så tror jeg, jeg er ude af debatten. Men økonomi er spændende.

  #182382
  NultopskatForfatter

  Prøv at se ejendoms markedet.. der kan du se effekten af deflation.. folk venter med at købe fordi de forventer at prisen falder, banker vil ikke låne dig penge til huskøb af samme årsag..

  Eller bilmarkedet.. så snart en eller anden politiker nævner noget om nedsættelse af afgift, går bilmarkedet i stå

  #182392
  AnonymForfatter

  Jeg kan sagtens se logikken i at folk venter med at købe hus/bil hvis folk forventer at priserne falder.

  Inden for IT (fjernsyn, mobil tlf, laptop, desktop, tablets, og musik afspillere (mp3 afspillere)) ved vi at prisen falder pga moors lov. Så der kan enden ske at man for mere for for pengene eller at man for tingene billigere. Hvis man brugte samme logik som på hus/bil markedet inden for IT vil hele dette markedet gå i stå pga man altid vil få mere for pengene ved at vente. Private (og ikke videnskabelige) observationer siger derimod at folk bruger flere penge på It nu end de gjorde for 10 år siden selvom alle ved at prisen vil falde eller at man vil få mere for pengene året efter.

  Så hvorfor er deflation ikke dårligt for IT branchen når det er får hus/bil branchen?

  #182408
  thsvForfatter

  Bil er heller ikke så sårbar, da levetiden for en bil er begrænset.
  Og de små biler er jo faktisk osse faldet i pris de seneste år.

  Ligeledes kan det godt være en fordel at købe hus nu med 3% belåning, fremfor at at afvente 15-20% prisfald og en rente på 5-6% istedet for. Det vil jo blot gøre finansieringen meget dyrere.

  #182412
  testForfatter

  Svag inflation eller deflation er ikke særskilt noget problem men kraftig e.

  Når deflatin normalt betragtes med større alvor er det fordig deflationen typisk er et resultat af en stagnation. Altså vi har færre penge og der presser priserne ned. Alt så deflation er signal om lav vækst. Husk prisdannelsen i market.

  #182430
  AnonymForfatter

  Når Pe er faldende, vil Z falde og deraf også Y – det vil samtidig få din W til at falde..

  Derfor ender vi, hvor Yt ikke er lig Yn og deraf er Ut heller ikke lig Un!

  Summa summarum – læs nogle mikro og makro bøger på området..

Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.