Andelsbolig: Sælg eller vent?

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #92901
  AnonymForfatter

  Vi bor i en andelsbolig i trekantområdet. Foreningen er ca 5 år gammel, og finansiering er med 10 års afdragsfrit lån, renteswap, andelsbevis på 600.000 og månedlig ydelse på 9.600.
  Vi har haft til salg et halvt år, til 500.000, ingen fremvisninger. Mæglerne siger, det er finansieringen og ydelsen, der afskrækker køberne, ikke andelsbeviset.
  Vores spørgsmål lyder: Har vi grund til at tro på, at markedet for andelsboliger vender, eller kan vi lige så godt tage smækket nu, og sætte prisen væsentligt ned for at få solgt? Vi vil i lejelejlighed, men er ikke presset af hverken økonomi eller andre forhold til et hurtigt salg.

  #182064
  thsvForfatter

  Det lyder som en andelsforening, der er sat til en alt for høj vurdering.
  Hvad ville en tilsvarende lejebolig koste?
  Der er ligeledes masser af disse andelsforeninger bygget for 4-8 år siden og nu ansat til urealistiske høje vurderinger, tit omkring de 30.000 kr pr. kvm, som er højere end hvad tilsvarende ejerboliger sælges for, som har væsentligt billigere belåning.

  I må nok se i øjnene at I er stavnsbundet til andelen, indtil gælden i foreningen er nedbragt, så den mdl. ydelse bliver betalbar.

  Hvor stor er andelsboligen?

  #182072
  AnonymForfatter

  Boligen er på 137 m2. Andelsbeviset er fastsat ud fra etableringsomkostninger, ikke ud fra hverken offentlig vurdering eller vurdering af 3. Part.

  #182114
  HalliHalloForfatter

  SFJ:

  Selv hvis du forærer din lejlighed væk, så kan den blive meget svær at komme af med.

  Tal dog med din mægler om mulighederne for evt. at sætte prisen ned eller helt opgive salget. Kik også på hvad tilsvarende boliger i bebyggelsen bliver solgt til og hvor længe de er til salg. Dette er jo altid er en god rettesnor at træffe beslutning ud fra.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.