Salgsvurdering ctr. lånevurdering

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • HabermasForfatter
  Indlæg
 • #92887
  HabermasForfatter

  Vi er i den dejlige situation, at vi skal til at bygge nyt hus. Grunden er købt, huset er tegnet og entreprisen er skrevet under, dog med forbehold for, at banken vurderer det samlede projekt til kr. 3.700.000. Entreprisesummen er 3.850.000.

  Vi er selvfølglig meget spændte og lidt nervøse. Hvis ikke vurderingen holder kan vi ikke bygge drømmehuset, men må starte forfra med et andet hus.

  Problemet er, at banken har sagt ja, ja, ja hele vejen igennem. Vi har en god og stabil økonomi så alt burde være i den skønneste orden. Vi er dog kommet i tvivl om, om huset kan vurderes til så høj en pris. De seneste 2 år er de fleste huse i området (ny udstykning med huse bygget mellem 2007 og 2010) solgt til mellem 3 og 3,2 mio. Dog er der senest solgt et hus på samme vej til kr. 3,5. Huset er fra 2007 og 20 m2 mindre end det vi bygger.

  Vi får svar på vurderingen i morgen, er dog nysgerrig efter om I mener, at der er forskel på at vurdere et hus der skal sælges eller et hus der skal belånes, og hvor stor forskel vil der mon være?

  #181848
  MichaelForfatter

  Vurderingen vil afspejle den realistiske salgspris og det er dét der bruges som udgangspunkt til belåningen. Men lægger I ikke en ordentlig udbetaling på minimum 20%? Er entreprisesummen 100% fast inkl. evt. ekstrafundering?

  #181852
  HalliHalloForfatter

  I må have en fantastisk økonomi, når banken siger god for et hus til 3,7 mill.

  Som regel vil det altid være dyrere at bygge nyt fremfor at købe et brugt hus.

  I kan sove roligt, jeg vil næsten sige at belåningen er i hus i morgen.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.