At eje flere boligere på 1 gang

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 18 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #92776
  AnonymForfatter

  Hej
  Vi har en andelsbolig som vi gene vil af med, men har været tilsalg over 1 år nu. Vi har i stedet tænkt os at vi vil leje den ud og så købe os et parcelhus. Er der nogen der ved om det er rigtg, om man ikke må eje 2 boligere i nogle banker også selv om man får en leje indtægt ud af det??

  #180382
  AnonymForfatter

  Problemet som bankerne ser det er ikke at du ejer to boliger, men at det er de færreste, der kan klare to gange husleje/kreditforeningslån. Du indvender så, at den ene bolig jo vil være udlejet, men det er ikke usædvanligt at banken ikke vil indregne den leje du får ind som indtægt da de ikke mener du kan være sikker på at få boligen lejet ud til den pris du forventer. Derfor betragtes din lejeindtægt i visse banker som ekstra og spørgsmålet er så om du kan klare begge boliger økonomisk set? Kan du det så bør der ikke være noget problem.

  #180384
  OBSForfatter

  Der er principielt ikke noget i vejen for at eje to (eller flere) boliger hvis I ellers har økonomien til det. Det der kan være i det er at det ikke er givet at lejeindtægten vil kunne dække alle jeres udgifter på lejligheden så I måske alligevel har et månedligt underskud.

  Grunden til dette er at hvis lejligheden er opført før 1991 så sætter lejelovgivningen nogle rammer for hvor meget man kan tage i husleje gennem det begreb der hedder Omkostningsbestemt husleje, uanset hvor store faste udgifter man har til driften. Disse rammer kan blive håndhævet af huslejenævnet i kommunen (hvis et sådant findes i den pågældende kommune) såfremt lejer mener at huslejen er for høj og indbringer sagen for huslejenævnet. Konsekvensen kan blive at I bliver tvunget til at betale penge tilbage til lejer hvis nævnet er enig.

  Derudover sætter lejelovgivningen også nogle rammer for under hvilke vilkår man kan opsige en lejer. Her vil jeg råde jer til at søge advokatbistand for at være sikker på paragrafferne i lige præcis den situation I står i.

  Så overvej lige to gange om I synes det er umagen værd at leje lejligheden ud. Udover de førnævnte forhold skal I jo bl.a. også sørge for drift og vedligehold af lejligheden, der skal betales skat af lejeindtægten, og flere andre ting. Det kan være smartere at sælge lejligheden med et tab og så komme videre hvis det er det I ønsker.

  #180386
  AnonymForfatter

  tak for dit svar. Kan man ligeledes omlægge sine lån i sin andelsbolig, vi har et andelsboliglån og en andelsboligkredit, er der nogen der ved om man kan lægge den sammen og få en fast ydelse på andelsboliglånet??

  #180388
  AnonymForfatter

  At sælgeden er ikke en løsning for os, da vores gæld i boligen overstiger det vi realt kan få for den den, og på den måde får i en meget stor gæld med os.

  #180394
  OBSForfatter

  I må selvfølgelig regne på hvad der bedst kan betale sig for jer men I bør have med i jeres overvejelser at lejligheden godt kan komme til at give et månedligt underskud i jeres budget selvom I lejer den ud.

  Det er desværre meget svært at blive klog på hvor meget man kan tage i husleje uden at risikere at komme på kant med huslejenævnet. I København har jeg hørt at beløbet kan være alt i mellem 300 og 1000 kr./m2 per år, afhængig af lejlighedens stand og beliggenhed, hvilket for en lejlighed på 50 m2 svarer til mellem 1250 og 4166 kr. om måneden. Jeg har selv i en periode haft min lejlighed lejet ud og kontaktede i den forbindelse både huslejenævnet og LLO for at prøve at komme det lidt nærmere men begge steder nægtede de kategorisk at udtale sig før der lå en konkret sag.

  #180396
  AnonymForfatter

  Læs lige Andelsforeningens vedtægter om det er tilladt at andelshaver udlejer sin bolig !

  #180398
  AnonymForfatter

  Gå i banken og hør dem om man i det hele taget vil låne jer penge til et parcelhus. Reelt slæber i en andelsgæld med ind i det (uanset om i lejer andelen ud eller ikke) så det kræver en meget sund økonomi for i det hele taget at få lov til at belåne et parcelhus 100% i den situation! Ingen grund til at spekulere så meget over drømmen hvis den ikke kan realiseres.

  #180404
  MichaelForfatter

  Medmindre I har en meget stor indkomst og opsparing er der ingen banker der vil yde lån til en ekstra ejerbolig i den situation. Beklager, men det er ganske enkelt umuligt i 2012. I vil få nej uanset hvilken bank I spørger.

  #180410
  AnonymForfatter

  Vi har en forholdsvis god indtægt og et rådihedsbeløb på 12.500 plus den lejeindtægt vi får ind for vores andelsbolig som vi vil leje ud. Husstanden rummer kun 2 voksne.

  #180414
  AnonymForfatter

  Men hvis I reelt har en andel som er meget mindre værd end Jeres gæld, så er det ligegyldigt at I har en lejeindtægt! Hvis lejen f.eks gør at alle omkostninger holdes hjemme har I jo fortsat en gæld den dag andelen skal sælges som ikke er blevet en krone mindre. At I lejer ud er jo blot en udskydelse af problemet, for andelen SKAL jo sælges på et tidspunkt. I dag er banker restriktive med at låne folk 100% til køb af bolig, man ser helst en opsparing. Og nu vil I komme og låne 100% og oveni have en gæld ved siden af. Hvis andelsgælden er af en vis størrelse går det aldrig med et rådighedsbeløb på 12.500 at afdrage på realkreditlån + 20% boliglån + X kr i andelsgæld.

  #180416
  AnonymForfatter

  vi har fået det regnet ud og det er hvad vi har tilbage når banken har taget hvad de skal have til lån og afdrag… det vil sige at det er det vi har tilbage at leve for.

  #180418
  AnonymForfatter

  OK, det er selvsagt svært at diskutere når vi ikke kender Jeres økonomi i detaljer. Jeg er blot meget skeptisk til at en bank vil låne til boligkøb i Jeres situation, men alt afhænger jo af de konkrete tal. Jeg kan ikke udlede af dit svar om I har været i banken, men ellers skal det gøres som det første.

  #180420
  AnonymForfatter

  Vi har en 2-værelses lejlighed i Kbh, som vi købte i 2004. Derudover har vi lige solgt en anden lejlighed med et tab på ca. kr. 175.000. Vi har samtidig lige købt vores drømmehus i Holbæk. Så det kan altså godt lade sig gøre, både med tab på lejlighed og ejerskab af en anden lejlighed.

  Vi har kun et realkreditlån i lejligheden i København, så den er meget billig for os at have. Den lejes ud til en rimelig husleje, og vi har valgt at beholde den, fordi det er super rentabelt for os. Vi har desuden en revisor til at lave vores skatteberegning osv. Det hele kører efter bogen og vi betaler den skat vi skal af lejeindtægten. Den har i øvrigt været lejet ud siden 2008, så banken kan jo se, at vi absolut ingen udgifter har på den.

  Det afgørende for jer er jo, som mange andre skriver:

  1) At I har en økonomi der kan bære det, og det er vel noget som banken vurderer.
  2) At andelsboligen i det hele taget må lejes ud, for det er der desværre mange der ikke må.

  Hvis økonomien kan bære det, så ser jeg ikke, at der er noget i vejen for, at I kan leje de ud. I skal dog regne med, at der kan være en masse usikkerhedsfaktorer såsom vedligehold, lejere der kan finde på at misligholde, lejere der siger op i utide osv. osv.

  Held og lykke med det.

  #180422
  AnonymForfatter

  Vi har været i vores bank, men rådgiver har igen , for hvilken gang regnet forkert beregning. VI hare fundet en del fejl og hunønsker ikke at se på det engang til.

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 18 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.