Telemarketing: Lefroy Hudson, Hong Kong – heating oil options

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • ahkForfatter
  Indlæg
 • #92762
  ahkForfatter

  Jeg er blevet genstand for en telemarketing kampagne. Det vil sige at sælgere – jeg har foreløbigt talt med tre forskellige – ringer til mig fra Hong Kong. De hævder at repræsentere firmaet Lefroy Hudson, og ønsker at sælge mig heating oil options. Mit problem er, at jeg synes det lyder for godt til at være sandt. Det vil sige, de mulige fortjenester de stiller mig i udsigt gør mig skeptisk.

  Jeg skal som minimum købe 5 options. Hver option koster $1,000 og

  #180210
  ahkForfatter

  MIT INDLÆG ER BLEVET FORKORTET – JEG PRØVER IGEN:

  Jeg er blevet genstand for en telemarketing kampagne. Det vil sige at sælgere – jeg har foreløbigt talt med tre forskellige – ringer til mig fra Hong Kong. De hævder at repræsentere firmaet Lefroy Hudson, og ønsker at sælge mig heating oil options. Mit problem er, at jeg synes det lyder for godt til at være sandt. Det vil sige, de mulige fortjenester de stiller mig i udsigt gør mig skeptisk.

  Jeg skal som minimum købe 5 options. Hver option koster $1,000 og “kontrollerer" 42,000 gallons af heating oil. Hvis prisen på heating oil stiger med 1 cent, tjener jeg: 42,000 x 0,01 = $420. Idet jeg tænkes at have 5 options, vil jeg altså ved en prisstigning på 1 cent sammenlagt tjene: 5 x 420 = $2,100. Dersom prisen stiger endnu mere, vil jeg proportionalt hermed tjene mere. Jeg kan ikke tabe mere end de penge jeg har investeret (limited risk investment).

  Sælgerne henviser i øvrigt til dette web site, jf. omtalen af Lefroy Hudson nederst: http://www.sofx.org/page.php?id=56.php
  Hvad skal man mene om dette?

  Mvh
  AHK

  #180212
  KrisserForfatter

  Hvis vi ser bort fra at det formentlig er fup, så tænk over, at hvis du tjener 420 for en stigning på 0,01 (gearing på 42 000), så taber du også 420 for et fald på 0,01. Hele din investering på 1000 er derfor tabt ved et fald på under 0,025. Du kan så sammenligne med de faktiske prisudsving, og spørge dig selv om det er en god investering.

  #180224
  ahkForfatter

  Tak for den betragtning, Krisser. Det sætter tingene lidt i perspektiv.

  #180266
  NultopskatForfatter

  Lige præcist denne kampagne er sikkert kun god for sælgerne, derfor de er så ivrige.
  Sandsynligvis får de et honorar på typisk 30 % af beløbet, så reelt er din investering væsentligt mindre.
  Men Krisser misforstår betydningen af en option.

  En option er en ret, men ikke en pligt til enten at købe eller sælge til en på forhånd aftalt pris. Derfor er din investering ikke værdiløs blot fordi prisen i en periode er under det aftalte. du undlader blot at handle og afventer bedre tider.
  Kommer de bedre tider så ikke, ja så er din investering tabt.

  Præcist som med aktier, hvis kursen på din aktie i en periode falder under det niveau du købte til er dine penge jo ikke tabt. Du afventer blot en bedre kurs.

  Forskellen er så at en option har en udløbsdato, typisk 3 måneder senere.
  En anden forskel er at du behøver ikke købe en option, du kan jo sælge den istedet, dvs. penge i kassen fra start.. mod at påtage sig en risiko for at prisen stger eller falder mere end du havde beregnet.

  #180270
  ahkForfatter

  Mange tak, Nultopskat, for præciseringen. Ja, de er ganske rigtigt ivrige. Jeg har naturligvis spurgt til hvad de skal have ud af det – og som svar herpå hævder de, at de blot forlanger 1% i kommission. Og det er så her at kæden hopper af for mit vedkommende – for hvorfor være så ihærdige med udsigt til så lille et udbytte? Så får jeg en tale om, at de forventer et længerevarende samarbejde – 5 til 10 år – hvor sælgeren først skal bevise sit værd overfor mig. Men det forklarer jo ingenting. Og endvidere: hvis investeringen i optioner er så gunstig som de fremstiller den, hvorfor benytter de sig så ikke selv af den?

  Først blev jeg kontaktet af en person i en slags intro-samtale. Herefter fulgte en lang samtale med en anden sælger. Jeg tror den samtale varede 45 minutter. Her lyttede jeg med interesse til tilbuddet. Herefter tænkte jeg mig om et døgns tid, og sagde så med bestemthed nej da sælgeren snart herefter ringede til mig igen. Han havde dog lidt svært ved at forstå mit afslag, så han kontaktede mig også en 3. gang. Men i går blev jeg så ringet op af en ny sælger, en kvinde med humor og charme, hvorfor min tålmodighed, som egentlig var opbrugt, nu lod mig lytte til hendes salgstale i cirka 25 minutter. Da var dog lidt vel meget at hun ringede igen i dag.

  Mvh
  AHK

  #180282
  NultopskatForfatter

  Noget helt andet er så at din option er på heating oil og vi er sidst i marts…

  Hvordan tror du prisen på udvikler sig de næste 3 mdr.. faldende er mit bedste bud, det plejer olie prisen at gøre over sommeren. Da behovet for opvarmning naturligt nok falder.

  Men prøv evt at snakke med din bank, de kan helt sikekrt sælge dig de samme optioner, eller som jeg skrev sidst, hvis du også mener at varme behovet falder i sommerhalvåret, kan du jo sælge optionen

  #180300
  ClavalForfatter

  Det er typisk sidegadeveksler nummer de har har gang i med dig – hold dig langt væk og find andre seriøse alternativer hvis du virkelig vil starte spekulative forretninger i råvare.

  Hilsen

  Bo

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.