Overførsel mellem egne konti – tvetydig saldo

Viser 13 indlæg - 1 til 13 (af 13 i alt)
 • ahkForfatter
  Indlæg
 • #92661
  ahkForfatter

  BAGGRUND
  Jeg har et visa/dankort som i denne uge pludselig blev lukket, da banken åbenbart fik mistanke om misbrug. (Jeg tænker mig at en online kundedatabase måske er blevet hacket.) Jeg var samtidig løbet tør for kontanter og stod derfor uden andre penge end det lille beløb jeg havde på en konto i en anden bank med tilhørende visa/dankort. Og nu kommer mit spørgsmål:

  SPØRGSMÅL:
  På min konto har jeg en saldo på 2080 kr., idet jeg overførte 2000 kr. til den i går (fredag). Men se, datoen for denne sidste bevægelse i min netbank – overførslen af de 2000 kr – er d. 6/2-12, altså mandag. Mit spørgsmål er derfor: Hvis jeg går ud og køber ind her lørdag morgen, for fx 200 kr., kan jeg så risikere at min saldo – i et splitsekund – går i negativ på mandag? Det virker måske som et absurd spørgsmål, idet jeg jo allerede kan se mine 2080 kr. på min konto her i dag (lørdag), men jeg ved også at banker opererer efter deres helt egne udspekulerede regler, som har til hensigt at franarre deres kunder deres penge. Og man kunne jo forestille sig, at banken ville sige:

  #178792
  ahkForfatter

  INDLÆGGET UFULDSTÆNDIGT! MÅSKE FORDI JEG BLEV BEDT OM AT LOGGE IND FØR JEG KUNNE SENDE DET? PRØVER IGEN:

  BAGGRUND
  Jeg har et visa/dankort som i denne uge pludselig blev lukket, da banken åbenbart fik mistanke om misbrug. (Jeg tænker mig at en online kundedatabase måske er blevet hacket.) Jeg var samtidig løbet tør for kontanter og stod derfor uden andre penge end det lille beløb jeg havde på en konto i en anden bank med tilhørende visa/dankort. Og nu kommer mit spørgsmål:

  SPØRGSMÅL:
  På min konto har jeg en saldo på 2080 kr., idet jeg overførte 2000 kr. til den i går (fredag). Men se, datoen for denne sidste bevægelse i min netbank – overførslen af de 2000 kr – er d. 6/2-12, altså mandag. Mit spørgsmål er derfor: Hvis jeg går ud og køber ind her lørdag morgen, for fx 200 kr., kan jeg så risikere at min saldo – i et splitsekund – går i negativ på mandag? Det virker måske som et absurd spørgsmål, idet jeg jo allerede kan se mine 2080 kr. på min konto her i dag (lørdag), men jeg ved også at banker opererer efter deres helt egne udspekulerede regler, som har til hensigt at franarre deres kunder deres penge. Og man kunne jo forestille sig, at banken ville sige: “Ja, ja, det er meget godt med dine 2000 kr. datostemplet d. 6/2 – vi har her en modsat bevægelse (penge ud) ligeledes datostemplet d. 6/2, og denne sidste bevægelse har systemet altså kørt før den første. Du burde ikke have købt ind om lørdagen, idet det jo først er om mandagen at din saldo når op på 2080 kr. og således forbliver positiv også selvom du køber for 200 kr.”

  Min logik er selvfølgelig at denne allersidste – i skrivende stund fremtidige – bevægelse (200 kr. ud) også først registreres på mandag, altså pr. 6/2. Men jeg ved af erfaring, at banken vil gøre hvad den kan for at snøre mig. Således har LSB nemlig tidligere straffet mig med et gebyr på 150 kr. da jeg var så formastelig at ville bruge over 20.000 kr. af mine egne penge på e-handel (med visa) indenfor en måned. Men dette er selvfølgelig bondefangeri efter en anden pseudoregel end hvad jeg her skitserer.

  Mvh
  AHK

  #178798
  AnonymForfatter

  Mener du spørgsmålet alvorligt?

  #178806
  ahkForfatter

  Hvordan kan du være i tvivl om det?

  Nu har jeg dog været ude at handle – og har valgt at satse på det sikre, hvorfor jeg valgte blot at bruge 35 kr., men jeg vil oprigtigt gerne have det principielle i sagen opklaret, da jeg jo snildt kunne komme i en lignende situation en anden gang.

  #178808
  AnonymForfatter

  Ok. så prøver vi.
  Hvis du har overført penge i netbank fredag inden tror det er kl 20 (forskelleigt tidspunkt for nogle banker) er pengene tilgængeligt næste bankdag dvs mandag morgen.
  Du vil ikke kunne få et rykkergebyr for at din konto er gået i minus i et mikro sekund som du skriver.
  Hvis du har overført penge efter deadline fredag bliver overførelsen først foretaget mandag og dermed er pengene først til rådighed tirsdag.
  Dermed vil du kunne få et rykker gebyr for at gå i minus mandag.

  mht det du skriver om VISA. Stort set alle banker har max forbrug på Visa på 20000 kr pr md. Dette står også i de betingelser du har skrevet under på under oprettelsen. Således har LSB ikke gjort noget suspekt eller forkert. Nogle banker yder den service (enten gratis eller mod gebyr) at man kan ringe ind og få nulstillet sit visa saldo. Således at man flere have flere Visa transaktioner på samlet over 20000 kr på 1 md.

  #178810
  ahkForfatter

  Tak for svaret, Oskar. Jeg medgiver gerne, at sådan bør det også være. Men hvordan man oplever at ting bør være, er jo en noget usikker rettesnor for hvordan ting faktisk er.

  Vedrørende VISA, så er hvad du skriver præcis også hvad min bank, LSB, fortalte mig. Det korte af det lange er imidlertid, at mit gebyr på 150 kr. for en nulstilling (således at jeg kunne bruge kortet igen) kom som lyn fra en klar himmel. Jeg blev kunde hos dem dengang NEXTbank blev født og indlånsrenten var 4,25%, if memory serves. Det er da nok tænkeligt at jeg i sin tid er blevet orienteret om betingelserne, men det havde jeg så lykkeligt glemt igen – ja, jeg må indrømme, at jeg har ingen erindring om nogensinde at have læst det, heller ikke efter at jeg erfarede bankens nidkærhed i praksis. Oplevelsen – om end den nu snart ligger 1,5 år tilbage – har fyldt mig med en indædt bitterhed overfor nævnte bank. Jeg føler mig bestjålet og magtesløs. Og når man én gang har oplevet dette, så antager man en skepticistisk (principielt skeptisk) holdning overfor banker generelt og denne i særdeleshed. Dersom de drev en respektabel virksomhed, ville de selvsagt lade slige ad hoc gebyrer fremgå af netbankens brugerinterface.

  #178812
  OBSForfatter

  Det interessante her er valørdatoen/rentedatoen på en postering, altså hvornår bliver der beregnet rente af en postering.

  Dankort-køb foretaget lørdag og søndag (som er ikke-bankdage) vil have valørdato den førstkommende bankdag, dvs. 6/2 i dette tilfælde. Da jeg formoder at din overførsel også har valørdato den 6/2 burde der efter min mening ikke blive nogen problemer med valørmæssigt overtræk på kontoen. Det problem kunne man løbe ind i tidligere men efter at reglerne er blevet lavet om for renteberegning på betalingskonti skulle problemet være elimineret.

  For LSB og andre banker tilknyttet datacentralen SDC gælder det at overførsler foretaget inden kl. 19.30 på bankdage bliver ekspederet samme dag og pengene vil være tilgængelig i andre banker på næste hverdag. At du allerede nu kan se posteringen hos den anden bank kan muligvis skyldes at begge banker er tilknyttet SDC som derfor kan vise både den ind- og udgående postering samme tid (hvilken anden bank er der tale om?).

  #178814
  ahkForfatter

  Tak for dit svar. Interessant hvad du skriver, at reglerne er blevet ændret, hvilket bekræfter min grundlæggende tese: at når det handler om banker, kan man aldrig vide sig sikker.

  Der er tale om at overføre penge fra BRF til LSB.

  #178822
  AnonymForfatter

  Hvis det er til nogen hjælp købte jeg idag 04-02-2012 i ALDI og er allerede bogført i banken således:

  Oprettet den
  06-02-2012

  Bogført den
  06-02-2012

  Rentedato
  06-02-2012

  #178824
  ahkForfatter

  Det var hurtigt! Og nu vi er ved det. Det er – så vidt jeg har forstået – blot tradition og ikke teknik som i dag afholder banken fra at give os rente når de sidder på vores penge en dag eller måske en hel weekend. Kort: de er svindelforetagener alle til hobe!

  #178828
  pppedeForfatter

  Ingen vil betale hverken rente eller gebyrer, men bankerne skal jo trods alt leve af et eller andet. Med flere undersøgelser i TÆNK og andre forbrugerblade synes jeg markedet er blevet en anelse mere gennemskueligt. Derudover kan man jo stort set frit vælge om man vil være afhængig eller uafhængig af en bank.

  #178832
  ahkForfatter

  Dette sidste forstår jeg ikke. Alle borgere skal jo have en nemkonto. Selvom du er gældfri er du jo afhængig af en bank.

  Betænk dette: Bankerne vil så gerne skabe TRYGHED. Hvorfor mon? Selvfølgelig for at kunderne skal sænke paraderne, hvorefter de er så meget nemmere at narre. Kundens forhold til banken handler om penge. Intet andet. Så fri os da fra al livsstilsvrøvlet, og giv os blot de hårde facts, dvs. prisen. Up front!

  Jeg har aldrig skyldt en bank en krone. Dertil har jeg altid hadet dem for meget! 😉

  #178834
  pppedeForfatter

  Ja, du skal have en Nemkonto, men den er jo gratis. Resten af bankens tilbud står dig frit for at vælge fra eller til.

Viser 13 indlæg - 1 til 13 (af 13 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.