vurderingspraksis ved lån til tilnyt enfamiliebyggeri

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #92595
  AnonymForfatter

  Hej debatforrum

  Jeg har fået et lånetilsagn på 3,2 mio fra Nordea til at bygge for. Projektet er gennemført. Inden banken færdiggjorde lånet, sendte de en (ikke-vildig, deres boligsamarbejdspartnere) ejendomsmægler ud til at vurdere det færdigt byggede hus. Mæglerens vurdering var, at det opførte hus max kunne have en værdi svarende til 2,85 mio. Dette medfører, at sammensætningen af det alledrede bevilgede lån ændres dramatisk. Og differencen på 350000 kr skal finansieres som forbrugslån med dertilhørende høj renter på over 9 pct.

  Er dette en almindelig praksis, at banker foretager en efterregulering af finansieringssammensætningen ift den (subjektive)konkrete vurdering af det gennemførte byggeprojekt?

  Ser frem til at høre fra jer. på forhånd tak!

  PVN

  #178152
  KrisserForfatter

  Det er helt normalt, ja. Realkreditinstituttet er forpligtet til at handle på denne måde i henhold til lovgivningen, og i et faldende marked er der højere risiko for behov for efterfinansiering.

  Det er desuden ikke i pengeinstituttets interesse, da forbrugslånet tynger som usikret lån på balancen (uanset ejerpantebrev).

  #178300
  Henrik (2)Forfatter

  Jeg oplevede det samme og med samme bank. Prøv at høre forskellige mæglere af, hvad de mener er prisen på huset. Dog skal det bemærkes at du ikke står i en salgssituation, hvorfor prisen burde være lavere end de normalt vil mene huset er værd.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.