Omlægning til 3,5% fastforentet 30 års lån?

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #92580
  AnonymForfatter

  Hej de kloge hoveder,
  Vi har et 5% fastforentet lån over 30år. Har lige fået bankens foreslag om omlægning til det nye 30 års lån med rente på 3,5%. Umiddelbart lyder der til, at der er penge at spare, men har set forskellige steder, hvor der bliver advaret imod at hoppe på en ny type lån for tidligt, bl.a. pga såkaldte “indlåsningsrisiko”. Synes det er lidt svært at gennemskue. Hvor stor skal serien være for at man kan undgå indlåsningsrisiko? Og hvis vi omlægger vores lån nu, og sælger vores hus om 10 år, hvad for nogle og hvor stor tab kan vi risikere at stå i?

  #178014
  thsvForfatter

  Hvor stort er jeres lån?
  Der er ingen, der kan forudsige renteudviklingen de næste 10 år, men mon ikke der kommer en periode med højere rente igen som i 2006-8.
  Om 10 år vil der væsentligt flere ældre, og derfor yderligere problemer med salg af boliger i yderområder, mens boliger i attraktive byer vil blive mere eftertragtet.

  #178016
  TobiasAK89Forfatter

  Risikoen for jer er minimal. Hvis i vælger at opsige uden for termin, kan i risikere at skulle opkøbe illikvide obligationer i markedet, hvilket kan være dyrt. Men i kan altid til termin, hvorved i blot skal indfri hver obligation til kurs 100.

  Hvis renten stiger ( som de fleste forventer ), vil disse obligationer falde mærkbart i kurs, hvorpå i så kan opkøbe dem billigt.

  Hvis jeres lån er 1 million eller mere, ville jeg uden tvivl gøre det.

  #178054
  AnonymForfatter

  Vores lån er 1,6 mio.

  Vi bor i et byområde, og vil fortsat være attraktiv om 10 år, så jeg tror ikke det er efterspørgsel, der er problemet…

  #178056
  AnonymForfatter

  Vil du forklare lidt nærmere, forstår ikke helt sammenhængen?

  #178064
  TobiasAK89Forfatter

  Hej Jessica

  Når i optager dette lån, så udsteder i jo obligationer i jeres ejendom. Personerne som køber disse obligationer får 3,5% i rente, de næste 30 år. Hvis renten lige pludselig stiger til dobbelte, vil disse obligationer falde i værdi ( det er naturligvis mere attraktivt at have obligationer med 7% rente end med 3,5%, hvilket gør dem uattraktive i markedet )

  Så hvis renten stiger, vil i kunne skære en god bid af jeres gæld. Dette vil dog medføre at jeres månedlige ydelse vil stige en del, da i så skal ud og finansiere i et nyt lån, med en højere rente, men jeres restgæld vil falde. Dette kaldes at opkonvertere.

  Hvis renten så falder til 3,5% igen, så vil 7% obligationerne stige meget i værdi i markedet. I kan dog altid infri disse til kurs 100, og så optage et nyt lån til 3,5%.

  Det vil sige:

  I trin 1, skærer i jeres restgæld ned, men stiger en smule i månedlig ydelse

  I trin 2, bibeholder i, at i har skåret i restgæld og jeres månedlige ydelse vil således være lavere end til at starte med.

  Det er en lidt mere kompliceret manøvre, og ret svær at forklare over nettet. Men ellers opsøg din bank, de vil med glæde forklare dig mekanismen bag en op- og nedkonvertering.

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.