Førstegangskøber

Viser 13 indlæg - 1 til 13 (af 13 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #86763
  AnonymForfatter

  Hej allesammen,

  Jeg har til min store fornøjelse fundet frem til siden her. Er ved at kigge på en lejlighed til min kæreste og mig, vi er førstegangskøbere så der er mange ubesvarede spørgsmål. Vi har været i vores bank og tale med dem om hvad vi kan købe for ud fra en konkret sag og fik et tilbud med hjem på et obligationslån gennem realkreditforeningen Danmark. Jeg kan så se her på siden at ved en hurtig søgning kan man ved Vestsalling Sparekasse få et noget billigere boliglån samtidig med at vi ved Totalkredit også kan få den billigste realkredit løsning. Er der nogen der kender til denne bank, jeg har ikke den store erfaring med min bank, det er bare et sted min penge har stået indtil videre og egentlig aldrig haft brug for rådgivning. Men hvis den sparekasse er så billig som der reklameres med må der da være en temmelig stor del at spare hvis man vælger at handle lejlighed igennem dem, eller er der noget specielt jeg skal være opmærksom på. Jeg bor i Esbjerg så jeg er ikke lige i nærheden af en af deres fillialer. Jeg vil gerne have rådgivningen hvis det kan lade sig gøre, så hvis ikke denne sparekasse er en mulighed hvad skal man så vælge her i Esbjerg. Af små banker der handler med Totalkredit har jeg fundet frem til følgende:
  Vestjysk Bank
  Skjern Bank
  Sparbank Vest
  Jyske Bank
  Sydbank

  Så hvis jeg skal vælge blandt dem hvad ville så være det bedste alternativ?

  På forhånd tak
  Mvh
  Lars

  #103306
  MichaelForfatter

  Jeg kender godt nok ikke denne bank, men vær lige opmærksom på en enkelt ting: De 3,09% i rente de reklamerer med, er altså kun boliglån op til 80%. Det I jo nok skal bruge, er finansiering af de sidste 80-100%. Her er renten noget højere. 8,75% i rente lyder den på hos Vestsalling, hvilket ikke er specielt konkurrencedygtigt. Min egen bank, BasisBank, tilbyder lån til 5,88% hvis I kan lægge minimum 5% i udbetaling. Ellers er renten 7,34%.

  Hvis I har en af de “store" banker idag, er det helt klart en god idé at skifte.

  #103308
  AnonymForfatter

  Tak for det hurtige svar…:-)

  Ok så er har jeg nok søgt forkert. Jeg troede at når jeg søgte efter boliglån under Udlån at det så var de sidste 20% det drejede sig om. Sådan som jeg har gjort har jeg taget 80% af kontantprisen til et realkreditlån og så antog jeg at de sidste 20% skulle vælges som et boliglån under Udlån.

  #103310
  MichaelForfatter

  Nej, du har egentlig ikke søgt forkert, men det er desværre de “forkerte" renter Vestsalling stiller til rådighed for MyBanker. De fleste banker har iøvrigt forskellige boliglån, hvor de billigste selvfølgelig er lån 0-80%. Du må nok på opdagelse på flere af bankernes hjemmesider for at se de præcise tal.

  #103312
  AnonymForfatter

  Ja det må jeg hellere prøve så, troede egentlig bare at det var nogenlunde til at stole på de satser her, men så lærte jeg da det… 🙂

  #103314
  AnonymForfatter

  Nu har jeg fået BG Bank til at beregne et konkret tilbud som jeg får her i dag så jeg lige kan kigge på det i aften. Men så er der jo også mulighed for at kigge på de andres priser på nettet. Det tilbud jeg får er jo fra Realkredit Danmark og BG Bank, men jeg har hørt en masse godt om Totalkredit både med service og med deres priser. Er jeg helt ved siden med det?
  Hvis det er totalkredit det skal være skal jeg vel bare rundt på de hjemmesider der er for banker der handler med totalkredit og se deres priser, så er der vel ikke noget i vejen for at gå ned til dem i morgen og høre hvad de skal have for at jeg kan handle med dem?
  Så er det eneste jeg reelt skal kigge efter vel de forskellige bankers rentesatser på boliglån eller hvad?
  Vi skal ikke have afdragsfri lån, det er der vist ingen grund til. Som det ser ud nu vil vi have et rådighedsbeløb på 8500 til os selv til mad og tøj og sjov og ballade, det er vel rimeligt nok til 2 personer.

  På forhånd tak fra super nybegynderen i det her…. 🙂

  #103316
  MichaelForfatter

  Mht. servicen ved jeg ikke lige så meget om TotalKredit ifht. andre. Det eneste der afviger lidt selskaberne imellem, er bidragssatsen og det er ikke så forfærdelig meget endda. Jeg vil nok sige, at service er mindre vigtigt, da lånet jo egentlig bare kører når det er etableret. Det er kun ved evt. omlægning, at det kan blive relevant.

  Husk at du jo ikke behøver tage bank+realkreditinstitut samme sted. Der er intet i vejen for at kontakte TotalKredit direkte, og så tage en anden bank der handler med f.eks. RD.

  Den store forskel vil nok være boliglånet, som du selv påpeger. Kig dig godt for og vælg så det billigste. Personligt ville jeg nok overveje en internetbank, medmindre du sætter stor pris på filialer og fysiske rådgivere. Det er her du får det billigste lån.

  Husk iøvrigt at medregne vedligeholdelse i budgettet. Det hænger I jo selv på nu og det kan hurtigt løbe op, hvis der f.eks. skal laves noget VVS.

  #103318
  AnonymForfatter

  Kontakt til Totalkredit går altid gennem en formidlerbank, og jeg tvivler på, at nogle af disse banker vil formidle lån uden at man bliver kunde, da banken garanterer for en del af lånet i Totalkredit. Sådan er “konceptet".

  #103320
  MichaelForfatter

  Ok, det vidste jeg faktisk ikke. Det er ikke tilfældet med f.eks. Nykredit, som jeg selv er kunde hos.

  #103322
  AnonymForfatter

  Jeg har kigget lidt rundt og aftalt en tid med Skjern bank de så ud til at have nogle rimelige satser så dem skal vi tale med i morgen. Så må vi se om de kan gøre det billigere. Der er sat 6000 om året til vedligehold af lejligheden så kan man jo se om det bliver nødvendigt, de er dog rare at have klar når uheldet sker. Jeg er lidt spændt på udfaldet, har BG Bank mistænkt for ikke at være helt “ærlige" med deres udregninger. Har fået en sammenligning fra dem på 2 lejligheder hvor der var 150k forskel og den dyre havde han pyntet lidt på og den billige havde han sat udgiferne op til, så i sidste ende så det ud til at vi kunne have det samme rådighedsbeløb med forskel på 50,-, det kan jo ikke passe når man lige tænker over det.

  #103324
  AnonymForfatter

  For god ordens skyld var det mig der skrev indlægget herover, havde bare ikke lige logget på.

  #103326
  AnonymForfatter

  Kære Debatører.

  Normalt skriver vi ikke i dette debatforum, men vi må i dette tilfælde gøre en undtagelse.

  Det er korrekt at Sparekassen Vestsalling har forskellige rentesatser alt efter hvor lånet ligger indenfor huset værdi, i lighed med mange andre banker og sparekasser.

  Derfor er det altid smart også at kigge på højeste rentesats under udlån, når man søger efter en god bank for sig selv, for derved kan man se hvor rente-spændet ligger, hvis banken har et sådant.

  Se iøvrigt mere om emnet under “værd at vide"

  Fortsat god debat

  #103332
  AnonymForfatter

  Nu har jeg fået lavet et ellers udmærket forslag fra banken. Men da jeg kom hjem og kunne sidde i fred og ro med det kunne jeg se at der under øvrige udgifter til køber var et lånesagsgebyr på 3000,- det springer jo i øjnene som et sted hvor man skulle sige at det vil man ikke betale. Eller hvad dækker det nærmere bestemt over? Der er jo ingen grund til at betale dem for den smule arbejde som de så rigeligt bliver honoreret på sigt. Hvad siger eksperterne på det område? Selvom det er mange penge totalt er der jo ingen grund til at æde den slags beløb, 3000,- så er malingen og penslerne da betalt, det er jo værd at tage med.

  På forhånd tak.
  Mvh
  Lars Haagen

Viser 13 indlæg - 1 til 13 (af 13 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.