Pant i bil, er lånet ugyldigt?

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 15 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #92472
  AnonymForfatter

  Da min tidligere samlever og jeg gik hvert til sit sidste år havde vi et billån og to biler. Lånet blev halveret og vi fik en bil hver. Der hvor jeg bliver lidt nervøs er da det går op for mig at min tidligere samlever ikke har omregistreret den af bilerne der tilfaldt hende, og den derfor stadig står i mit navn.

  I banken underskrev vi hver et gældsbrev med pant i bilen. Men reelt set er der vel optaget et lån i en anden persons ejendom?

  Nogen der evt. kan hjælpe mig med at afklare hvordan og hvorledes? Banken der har stået for handlen er desværre ikke til den store hjælp.

  #176358
  AnonymForfatter

  Umiddelbart burde hun være mere nervøs end dig, hvis du står som ejer på hendes bil. Men selvfølgelig kunne du måske hæfte for hende ved en skade, hvis hun ikke betalte bilforsikringen, hvis hun ikke betalte sin vægtafgift eller få en rykker for manglende syn af bilen, hvis hun ikke har penge til det. I praksis tror jeg dog at man vil kigge på, hvem der har haft bilen i sin varetægt og afholdt udgifter til den, så der ikke burde være noget problem.

  Da i købte bilen med pant skrev i formentlig begge under på papirerne, så bankens sikkerhed er formentlig god nok, hvis de bliver nødt til at gøre brug af panten. De kan også være ligeglade, hvis jeres restlån ikke er særlig store og i overholder jeres forpligtelser eller panten vurderes at være meget lidt værd pga. bilens alder.

  #176366
  AnonymForfatter

  Jamen sagen er faktisk den at bilen pt. står uden plader. Jeg fik en opkrævning for en måneds tid siden hun nægtede at betale, og derfor afleverede jeg dem på motorkontoret.
  Tidligere er udgifterne betalt via vores fælles konto.

  Begge underskrev papirer i banken på lån med pant. Men da vi gik hver til sit lavede banken to seperate låneaftaler da vi delte lånet. Så vidt jeg husker beløber hendes lån sig til knap 100.000kr. Hun er stoppet med at afdrage på dette lån, og det er egentlig det der giver mig lidt bange anelser for om panten følger mig, eftersom hun nu ikke vil omregistrere bilen, da hun ikke bruger den længere. Og bilen er fra 2005

  #176368
  testForfatter

  hvad er bilen værd? Det er jo din så du kunne sælge den og indfri lånet.

  hvis jeg var dig ville jeg ta en snak med banken.

  hvis bilen bare står og bliver misligeholdt falder den i værdi. Det er du ikke tjent med. Det er jo din bil

  #176374
  AnonymForfatter

  Tror umiddelbart ikke bilen er mere end 30 – 40.000kr værd. Hun havde et sammenstød med en scooter, hvilket har ødelagt den ene side af bilen betydeligt. Den er på ingen måde velholdt længere.

  Jamen jeg er skam ikke interesseret i bilen. Og slet ikke når der, da gælden blev delt op, blev optaget et lån til knap 100.000 i den. Mit problem er bare at man siger panten følger bilen, men lige den her bil er der jo reelt en anden person end ejeren der har optaget lån i. Det er kun mig der står som ejer på registreringsattesten. Derfor er jeg lidt i tvivl om hvilke regler der er gældene, og om pantet overhovedet er lovligt.

  #176406
  HJLForfatter

  Jeg vil tro at pantet er ugyldigt.

  Et pantebrev skal tinglyses i bilbogen.

  Banken bør kontrollere ejerforholdet inden de tager pant i en bil.

  Jeg forstår dog ikke det du skriver at I i banken underskrev hver et gældsbrev med pant i bilen. På den måde vil der jo blive optaget et lån i en andens persons ejendom ligegyldigt om du eller hun står som ejer.

  Det burde simpelthænd ikke kunne lade sig gøre.

  I sådan en sag ville jeg helt klart kontakte banken og bede om lidt info. Det burde de let kunne slå op og se.

  #176422
  testForfatter

  Tror roligt at du indstille dig på at du hænger på gælden og bilen. Hvis jeg var dig ville jeg tag en snak med banken og evt få bilen solgt.
  Begrænse dit tab

  #176424
  AnonymForfatter

  Jeg tror altså ikke, at du behøver at bekymre dig i forhold til panten og lånet. At du har skrevet under på pant, betyder ikke, at du hæfter for hendes gæld. Det betyder bare at banken kan komme og tage bilen og da du ikke har brug for den, kan de vel også bare gøre det.
  Vi andre kan jo også sagtens købe en bil, som en der er pant i uden at det er ulovligt. Det er bare rigtig, rigtig dumt at købe en bil uden at sikre sig at panthaver vil slette panten, da de har ret til at få indfriet evt. lån ved et salg eller hvis den tidligere køber misligholder sit lån.
  Det er kun hvis i hver især har skrevet under på at hæfte på hinandens lån (kaution), at du kan komme til at hæfte for hendes lån.

  #176430
  AnonymForfatter

  Tror måske det er mig der fik forklaret mig lidt kluntet.

  Da vi i sin tid købte bilen, underskrev vi begge låneaftale heri pant i bilen. Bilen blev dog kun registreret med mig som ejer.

  Da vi så går fra hinanden deles billånet op. En bil tilfalder mig, en anden hende. Men begge biler står i mit navn. Altså har jeg underskrevet en låneaftale inkl. pant i den bil der tilfaldt mig (Bil A) og hun har underskrevet en låneaftale inkl. pant i bilen der tilfaldt hende (Bil B). Mit “problem” er så at bil B hele tiden har stået med mig som ejer, hvilket endnu ikke er ændret, og heller ikke umiddelbart bliver det da min tidligere samlever ikke vil omregistrere den.
  Jeg går ud fra at det første pant i bilen er indfriet og ændret da vi deler tingene op, uden dog at være sikker.

  Altså har en person der umiddelbart ikke har været ejer af bilen optaget et lån med pant i den. Kan det være muligt eller hvordan?

  #176440
  testForfatter

  hvad er problemet i at tag et møde i banken? Os der sider her bag skærmen kan slet ikke svare på dine spørgsmål uden at kende hele sagen og se papirene.

  For mig virker det mærkeligt at banken skulle lade dig slippe af med din hæftelse for hendes del af gælden. Det stiller banken signifikat dårligere ind den oprindelige aftale de har lavet med jer. Så mit gæt er at du har misforstået dokumenterne og stadig hæfte for den gæld der er i din tidligere kærestes bil.

  Derfor, tag det møde med banken før der løber flere omkostninger på. Hvis jeg har ret spørg banken hvordan i går videre. Det er sikkert bedre at du sælger bilen ind at de gør det. Hvis der er ejdomsforbehold kan du måske bare aflevere bilen til banken.

  #176442
  AnonymForfatter

  Som jeg skrev i starten er banken ikke ligefrem velvillig til at hjælpe. Jeg har henvendt mig flere gange med det svar at de vil tage sagen op med deres kreditafdeling, og længere kommer jeg ikke. Til trods for flere henvendelser.

  Den samlede gæld for begge biler var 180.000 kr. Vi havde to biler, en til en værdi af 60.000 (Bil A) og en til en værdi af 80.000 (Bil B). Min kæreste betaler meget modvilligt af på gælden efter bruddet, og jeg frygter at hun vil stoppe betalingerne. Derfor henvender jeg mig til banken med henblik på at få splittet gælden op. Kravet er at gælden deles lige op, hvilket jeg indvilliger i, til trods for at jeg får bilen med lavest værdi.

  Der bliver udarbejdet to lånedokumenter pålydende samme beløb, et til mig og et til hende. På den måde deles gælden op. Mit problem er som tidligere beskrevet at hendes dokument gav pant i bil B som på intet tidspunkt har været registreret i hendes navn, og nu nægter hun at få bilen omregistreret. Jeg har kun skrevet under på mit lånedokument, og hun på hendes. Altså har hun vel, efter min mening, optaget pant i en genstand hun aldrig har været “ejer” af?

  Det jeg reelt leder efter er om sådan et pant kan være gyldigt?
  Jeg er ikke interesseret i værdien af bilen eller andet, jeg vil egentlig bare gerne ha den omregistreret i hendes navn.

  #176444
  testForfatter

  med mindre der står noget med småt i din aftale om at du kautionre for hendes gæld er du fri af den uanset om banken har lavet en fjel i deres håntering af deres pant. Er du sikker på at du med den nye låne aftale ikke kautionere for hendes gæld?

  Hvis du gør det ville jeg stadig anbefale at du sælger bilen. Det kan du gøre da det er din, men ellers ville jeg stadig gå i banken og bede om at tale med chefen.

  http://www.fdm.dk/bilsalg/omregistrering

  Din ex har reelt set købt en bil uden at få den. Det er nok hende der står dårligst

  #176448
  AnonymForfatter

  Jeps det er jeg sikker på.

  Jeg takker for svaret.

  #179882
  AnonymForfatter

  Kan man aflevere bil tilbage til en autoforhandler hvorigennem der er lånt penge til bilen med bilen som pant. Pga af skilsmisse er der ingen penge til fortsat betaling, og parterne ikke vil betale. Har fået at vide at man kan aflevere bilen tilbage selvom man skylder penge, også uden at hænge på rest gælden, er selvfølgelig klar over at finaseringsselskabet aldrig mere låner penge til dem. Men dette skulle kunne lade sig gøre uden at komme i RKI, hvad siger loven ????

  #228472
  Martin Petersen (17)Forfatter

  Kommer helt andpå om det er betalt 20% i udbetaling på bilen, hvis der er det kan man godt aflevere bilen og slippe for rest gælden hvis lånet er misviligeholdt

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 15 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.