Kursmanipulation & Grækenland

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • PrasmusForfatter
  Indlæg
 • #92431
  PrasmusForfatter

  Bare lidt tanker…..

  Kursmanipulation er ulovlig, det er der ingen tvivl om, men hvad er det lige den græske regering har gang i ?

  Sidste og tydeligste eksempel: Fortæller, at der vil blive udskrevet en folkeafstemning om at tage imod hjælpepakken, for derefter at droppe afstemningen. Kurserne taler i hvert fald deres tydelige sprog !

  Er det kursmanipulation ?

  Hvad hvis medlemmer af den græske regering (eller deres venner) havde opkøbt europæiske aktier før de afblæste folkeafstemningen og så sælger dem efter at afstemningen er afblæst, er det i orden, og hvis ikke, bliver noget sådant overhovedet undersøgt ?

  Hvad hvis jeg kendte eller var i familie med nogen i den græske regering og af bagveje kendte til sådanne beslutninger før markedet, ville jeg så blive straffet for at benytte min viden, det gør man jo normalt med insider-viden, men kan dette kaldes insider-viden, og hvordan finde man ud af om det er insider-viden eller held at nogle handler er foretaget på rigtig gunstige tidspunkter i forhold til de kurssving som Grækenland er skyld i ?

  For en ordens skyld, så kender jeg ingen i den græske regering, og jeg har heller ikke handlet værdipapir i lang tid, så det er ikke fordi jeg er bange for en evt. undersøgelse omkring handler – det er på det rent teoretiske plan jeg finder det interessant.

  Måske ikke direkte et bank spørgsmål… men da de fleste bankkunder har mulighed for investering i værdipapir etc. så alligevel.

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.