Ratepension – højrente kontra danske obligationer

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #92393
  AnonymForfatter

  Jeg ønsker at lægge min ratepension, som idag er kontant i enten en “højrente” konto eller i danske obligationer. Jeg ved de fleste vil råde mig til at ligge dem i aktier/obligationer, men det bliver ikke aktuelt. Man kan opnå op til 3.75% i rente.
  Og det må gerne være en sund og solid bank som ikke er i negativt søgelys, selvom jeg er klar over at pensionsmidler er dækket. Forslag?

  #175398
  pppedeForfatter

  Horisont?

  #175414
  AnonymForfatter

  Horisonten er 10-12 år

  #175466
  AnonymForfatter

  Hej Micha

  Med den tidshorisont, og med dit valg om ikke at investere i aktier ville jeg bevæge mig henimod nogle obligationer af forskellig slags.

  Jeg kender ikke beløbet, men er det ikke hele og halve millioner, det drejer sig om, kan en god investeringsforening være et brugbart alternativ.

  Majinvest (tidligere LD Invest), har et par gode obligationsafdelinger, med en sammensat effektiv rente på omkring 4 % og en varighed på omkring 2. Det er en ok fordeling mellem afkast og rentefølsomhed. Omkostningerne er omkring 0,5 %.
  Du kan også se mod udlandet, hvor der findes ETF’er med forskellige typer obligationer, her kan omkostningerne holdes på omkring 0,2 %.

  Er det et større beløb, kan du overveje selv at købe enkeltobligationer evt. kombinere det med et højrenteindskud.

  Jeg har skrevet en artikel omkring placering/investering i “sikker havn”, der ligger frit tilgængeligt her: http://uvildige.dk/skal-din-formue-placeres-i-sikker-havn.aspx

  Håber du kan bruge den og ovenstående kommentarer!

  Mvh,
  Hans Peter Christensen
  http://www.uvildige.dk

  #175566
  AnonymForfatter

  Tak for svaret – jeg kikker på det…

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.