Max Bank kan være på vej mod afvikling

Viser 12 indlæg - 1 til 12 (af 12 i alt)
 • OBSForfatter
  Indlæg
 • #92385
  OBSForfatter

  I følge jp.dk og bankens egen hjemmeside vil Max Bank blive lukket ned og afviklet gennem Finansiel Stabilitet såfremt det ikke lykkes at rejse ny kapital eller på anden måde løse bankens økonomiske problemer inden søndag den 9. oktober kl. 18.

  #175290
  ahkForfatter

  Der er et eller andet HELT GALT med det indlånsrentemarked! Torsdag – altså DAGEN FØR KRAKKET – overførte jeg 400.000 kr. som et 3-måneders aftaleindskud. Og til hvilken rente? 2,8%. Der er ikke megen desperation at spore over en så sølle rente som 2,8! Er det mon ikke den statslige regulering med talrige bankpakker som fuldstændig har ødelagt den naturlige “prisdannelse” (indlånsrentedannelse)?

  #175292
  ahkForfatter

  Jeg mener selvfølgelig DAGEN FØR DAGEN FØR – et øjeblik troede jeg at det endnu kun var lørdag i dag og altså fredag i går, hvor nyheden blev annonceret. Nuvel, det er selvfølgelig godt at staten garanterer at man kan få sine penge igen op til €100.000, men 2,8% var end ikke markedets bedste bud, idet Østjydsk Bank gav 2,81% da jeg i denne uge kørte en forspørgsel. Hvorom alting er, så er dette jo latterligt lave renter! Jeg savner den hedengangne Northern Rock der forstod at skrue indlånsrenten i vejret i takt med at katastrofen nærmede dig.

  #175296
  HalliHalloForfatter

  Når Østjysk bank giver mere i rente, så er den måske også på vej mod konkurs?

  Ja, vi er rigtig mange der savner Nothern Rock og Skandiabanken, hvornår mon de vender tilbage til det danske marked? Det var nemlig tider med disse banker.

  #175300
  ahkForfatter

  Ja, det skulle man tro, ikke også? Men som jeg netop har godtgjort, synes indlånsrenten at være et dårligt pejlemærke for bankens reelle behov for kapital, al den stund at 2,8% ikke ligefrem skriger af umiddelbart forestående bankkrak. Og dog betyder det faktiske indlånsrenteniveau måske blot, at hele markedet er kunstigt trykket, således at vi alligevel måske godt kan regne med markedets relative værdier. I så fald skulle Østjydsk Bank i torsdags have være NÆRMERE et bankkrak end Max Bank – Max Bank, som krakkede i går!

  #175310
  Michael01Forfatter
  #175314
  AnonymForfatter

  2,8% i rente ved 3 mdr binding er da en ganske høj rente pt. Særligt når man tænker på at bankerne kan låne til en meget lavere rente i Nationalbanken.

  Og så drop dog at sammenligne med Northern Rock – det er altså nu en del år siden at de var i Danmark!!

  #175322
  HalliHalloForfatter

  Hvem mon forhandler om at overtage Max-banken?

  Måske:

  Sydbank, Nordea, Jydske Bank eller evt. Sparekassen Sjælland – kan ikke forstille mig andre, men det bliver jo nok afgjort her i aften eller sent i aften.

  #175324
  Michael01Forfatter

  Spk. Sjælland og Jyske er mit gæt

  #175326
  Michael01Forfatter

  Det blev så Sparekiassen Sjælland iflg Berlingske/Børsen

  #175328
  AnonymForfatter

  Det kan være mange… AL, L&B, handelsbanken og nogle lokale banker er også gode bud…. Jeg tror, at den bliver solgt i flere dele, hvor bankerne køber filialerne…

  #175330
  AnonymForfatter

  Og det blev så sparekassen sjælland. Vigtigt at der kom en afklaring!

Viser 12 indlæg - 1 til 12 (af 12 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.