Vedr. opdeling af rea.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #92332
  AnonymForfatter
  #174648
  AnonymForfatter

  Ved ikke lige hvad der gik galt da jeg skulle oprette indlæget, men det hele kom i hvert fald ikke med, så spørgsmålet kommer lige igen 😉

  Vedr. opdeling af realkredit
  Jeg er ved at kigge på min svogers økonomi. Han har netop fået et barn sammen med sin kæreste og de er så småt ved at kigge på hus sammen. Hans økonomi er som sådan fin nok, men kæresten har været i et tidligere forhold hvor hun havde et hus sammen med den daværende kæreste.

  De er gået fra hinanden for over 2 år siden, de blev tvunget til at sælge huset 650.000 kr. under det de havde givet for det og stod derfor tilbage med noget af en gæld (ca. 600k).

  Til at starte med var begge parter enige om at få lavet kreditforeningslånet om til 50/50 fordeling. Men nu er hendes tidligere kæreste hverken til at få fat på eller noget. Hun har aftalt med banken at der ikke skal betales af på lånet før der er en afklaring, men efter hendes tidligere kæreste er “forsvundet” har banken ikke været voldsom hjælpsom.

  Jeg er med på de som sådan jo hæfter solidarisk for hinanden, men hver krone hun indbetaler er reelt 50 øre til hendes tidligere kæreste, så længe han ikke afdrager tilsvarende.

  Har I nogle forslag til hvad man kan gøre. Enten via banken, eller evt. via rettens vej??

  #174650
  KrisserForfatter

  Hvis ekskæresten er forsvundet, så har hun desværre ikke anden mulighed end at betale hele gælden. Hun har et krav mod ekskæresten, hvis han senere dukker op. Det vil dog formentlig være meget svært at få penge ud af ham, så hun skal ikke gøre sig nogen større forhåbninger.

  #174652
  AnonymForfatter

  Hun kan ikke gøre noget som sådan. Hun kan spørge i banken om de vil opdele gælden i to, hvor hun så laver en afdragsordning på sin del og ikke længere hæfter for eks-kærestens. Men det er usandsynligt at de vil gå med til det. Så det ender nok med fogedretten, rki osv hvis banken ikke kan få fat i eks-kæresten.

  Ifht din svoger betyder det, at han bliver nødt til at købe huset alene, altså kun i sit eget navn, og hvor hendes økonomi ikke kan regnes med på nogen måder. Hvis de er, eller bliver gift bør han få oprettet et særeje på huset i hans navn så hendes kreditorer ikke kan gøre udlæg i det eller sende det på tvangsauktion, og også så han ikke hæfter for hendes gæld med eks-kæresten.

  Han bør nok også finde en anden bank end den hun har et udestående med udover det hvis han skal låne mere end 80% i realkredit..oO

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.