Er vi for forsigtige – eller råd til en privatøkonomi

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 15 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #92301
  AnonymForfatter

  Vi er et par, der gerne vil have lidt råd ang. optimering af vores økonomi behov m.m. og tænkte at der måske var nogen her der ville læse lidt med og komme med råd/bemærkninger. – Det er jo svært at få nogen fornuftige og uvildige råd fra bankerne uden de vil sælge et eller andet og vi er ikke interessante nok for diverse ”private banking-tibud” (og det koste jo nok en hulens masse). Jeg ”kører” egentlig selv vores økonomi uden andet end netbankskontoer; men kunne godt bruge lidt sparring indimellem og mangler nogen i min omkringskreds/familie hertil…..

  Vi er gift og er 30-40 år og har et mindre barn. Vi ved ikke lige om vi vil have et barn mere. Huset vil godt kunne rumme et barn mere.

  Vi har sat tæring efter næring og køber kun kontant når det er andet end fast ejendom og mangler som sådan ikke noget.

  Vi voksne har gode spændende jobs der er relativ sikre; men vi hører nok ikke til de mest robuste og er nok ikke dem der holder hele vejen til de 70 på arbejdsmarkedet….

  Økonomi:

  Vi har opdelt økonomi sådan vi betaler 50% hver til det fælles. Vi har kun en netkonto hver og en fælles konto. Vi har opsparingskonto der hvor vi finder den bedste rente.

  Indtægter
  Vores indtægter er: Min er 440.000 brutto og 360.000 brutto for min kone så i alt ca. 810.000 kr (også inkl. børnefamilieydelse) og netto knap 540.000. Oveni har vi hidtil fået udbetalt årligt arveforskud i nogle år; og der er ca. ialt 300.000 tilbage af hvad de regner med kan afses.

  Udgifter
  Vi har ikke så stort et forbrug; tager ikke (pt.) på dyre ferier (har jo sommerhuset), køber gerne brugt og god kvalitet og ikke nødvendigvist de nyeste mærkevarer og ikke nødvendigvist den seneste elektroniske himstregims (læs ipad eller smartphone (de bliver jo nok billigere -:) eller Audi for den sags skyld; men synes ikke vi mangler noget; men det kunne da være skægt med en lille gammel sportsvogn engang når man får lidt mere tid….
  Vi har pt. udgifter for ca. 360.000 (inkl. min private pension, mad, tøj, og alt det løse; men ex. opsparing til bil, ferie, renovering ) og har således aldrig”brugt” det vi tjener – pt. altås ca. 180.000 kr. (plus arveforskudene). – De er hidtil gået i huset til renovering og et fælles extraordinært afdrag på huset og køb af sommerhus.

  Opsparing:
  Vi har pt. opsparet ca. 340.000 kr. hvor de 250.000 står bundet med mulighed for et års opsigelsevarsel til i år 3,25 stigende til 4 % i 2014 og de sidste hos Banke med Hjerte til ca 1 %. Fremadrettet vil vi gerne bevare lidt opsparing til (extraordinært afdrag måske), hvis renten nu skulle eksplodere eller en af os skulle blive arbejdsløs i en periode eller andet. Løbende er overskuddet/opsparing tænkt at gå til huset – der er vel ca. 400 der skal renoveres for de næste 1-5 år (gerne i takt med udnyttelse af renoveringsfradragsmulighederne og de lidt lavere håndværkerpriser i øjeblikket) og på sigt en lettere brugt bil om en 5 år til nok ca. 200.000 kr og ellers ved vi ikke lige; men måske lidt mere risikovillige investering engang.
  Vores barn har børneopsparing på 13.000 kr til ca. 4 % hos Bank med Hjerte. Det fortsætter vi med at betale de 3000 på årligt, tænker jeg.

  Hus
  Vi har på 9. år fælles mindre og ældre hus til ca. 3 mio kr og fælles sommerhus til ca. 1 mio. kr. Vi skylder ca. 1 mio. kr. og 450.000 kr. i alt ca 1,5 mio kr. Det er belånt med to r1 lån – et for hvert hus – fra en omlægning fra fast 5 % 1/1 2009 i huset og fra køb af sommerhuset 31/12 2009. Vi skylder ikke andet af nogen art. Huset er med renoveringtilskuddet fra staten i 2009 omfuget og fik nye energivinduer. Køkken og badeværelser er ikke nye men ok.
  Der skal separeres kloak og regnvand pålagt af kommunen inden 2014 (gennemsnit 40.000 kr – nok mindre her) og vi vil gerne have nye belægning udenfor samtidigt (nok 70.000 kr?) og muligvis laves dræn og udvendig isolering ved samme lejlighed (nok 70.000 mere).
  Der skal skiftes tag indenfor en kortere årrække (nok ca. 150.000 kr) – 5-10 år.
  Senere vil vi gerne ligge klinker i 50 m2 kælder og muligvis isolere gulv og lægge vandbåren varme i gulv i en del af kældren i alt 25 m2 badeværelse og et større værelse (ca 50.000 kr) . Kælderen skal ikke totalrenoveres. – Det kan vist bedre svare sig at bygge de 15 -20 m2 til, hvor der lige er plads fremfor at totalrenovere en kælder (også set ifht. værdistigning) engang; men det er kun på absolut ”nice to have”.

  Sommerhuset har ingen påtrængende vedligeholdelses- eller moderniseringbehov i større udstrækning indenfor den nærmere tid udover rep/berapning af skorsten til en 10.000. Vi kunne dog måske på noget længere sigt (7-10 år) overveje lidt større hævet terasse og et lille anneks. Altså udgifter for vel en 50.000 kr.

  Bil
  er fælles og 5,5 år og kørt 60.000 og betalt kontant og ca. 100.000 kr værd pt. Den skulle gerne holde 5 år endnu.

  Pension og efterløn
  Vi har tvungne pensionsordninger via job hvor jeg har opsparet ca. 610.000 kr og min kone ca. 440.000 kr. Jeg lægger pt. tvunget 17% og pt. oveni 5 % og min kone tvunget 17 %.

  Min pension står i en defensiv pulje der officielt har givet 26 % over de sidste 5 år indtil 2010 (mens den offensive indtil sidste år har givet 24 %). Der er mulighed for at omtegne her ud på efteråret til en mere markedsrente og jeg overvejer dette kraftigt.
  Hvis jeg forsøger at regne efter er mit afkast efter jeg selv trækker 8 % fra i arbejdsmarkedsbidrag og de 15 % er det kun pauvre 2, 96 % i 2007, 2,36 % i 2008 og 2,35 % i 2009 (jeg har ikke kunnet skaffe andre tal – suk). Min alternativrente på fx mine private pensioner er i år 3,25 % efter de 15 % og (vel egentlig af sig selv fratrukket arbejdsmarkedsbidraget???) er så 2, 76 % for i år, stigende til 3,4 % i 2014.
  – Så de ekstra 5 % bør jeg jo egentlig stoppe (forudsat min beregning holder) og afhængigt af om jeg fremover omtegner til et markedsprodukt?

  Min kones står på alm. pulje hos det tvungne pensionsselskab.

  Vi har hidtil også lagt fra til privat pension siden jeg fik mit første job som 30 årig og min kone som 25 årig:
  Sidste år lagde jeg kun på rate og de 5 % ca. 30.000 kr., der holder topskatten fra døren. Jeg har således opsparet 230.000 kr. på rate- og 200.000 på kapitalpension.
  Min kone har ikke lavet kapitalpension de seneste 5 år; men har 205.000 kr stående på kapitalpension.

  Pensionerne står ligesom vores kontantindskud bundet med mulighed for et års opsigelsevarsel til i år 3,25 stigende med 0, 25 pr år til 4 % i 2014 (før 15 % ).

  Vi indbetaler til efterløn begge to.

  Så herudfra –

  Er der noget man kan optimere? Eller er vores økonomi for forsigtig? Sparer vi for meget op? – Eller er der for meget i mursten? Hvad gør man så i stedet? Eller andre meninger……

  Vi har taget lidt risiko med F1 lån i husene. – Da lånene er relativt små i hvert fald ifht. friværdi og forbrug har vi taget denne risiko. Jeg lagde et fast 30 med 5 % i rente om til flex f1 med en rente dengang på ca 4% da kurserne primo 2009 var relativt lave (jeg nåede det desværre ikke i de ultralave kurser i 2008, da fru Espersen stoppede det med redningen for flex) så vi faktisk reducerede gælden med lidt og skiftede selskab så bidragprocenten kom ned på ca 0,3% sådan ydelsen noget.

  Skulle man tage større risiko med sine pensioner?
  Skal man mht. sine overenskomstpåtvungne pensioner gå i et markedsprodukt?
  Og hvad med de privat pensioner: De står pt. på konto. Skulle man købe aktier? – Skulle man købe lange obligationer – hvad nok mest tiltaler mig – hvilke lange realkredit eller statsobligationer – for sine egne opsparede pensionsmidler – de korte har jo lidt stor kursrisiko og nok lavere rente ind kontant indskud. Eller er det dumt når de lange obligationer vist udtrækkes indimellem? Hvad skal man vælge her – realselskabs 5 eller 6 % med udlæbe engang i 2040 eller statsobligationer? Her vil jeg gerne bed om lidt hjælp.
  Skal min kone begynde med kapitalpension igen……

  Skulle vi overveje livrentepensioner? – Da vi ikke er så robuste, tror jeg ikke vi vinde i bettet ifht. pensionselskabets gennemsnitslevetid ifht. hvor længe vi lever. Så det er nok ikke nogen god ide?

  Og set ifht. den lave reelle forrentning på pensionsopsparingsmuligheder med ikke så høj en risiko har jeg overvejet om man skulle spare mere op som fri opsparing (fx i en lavrisiko indeksinvesteringsselskab, med lave omkostninger eller lange obligationer) og kun lægge fra på rate så de lige holder topskatten i ave?

  #174388
  pppedeForfatter

  Min mening..

  Du har en masse spørgsmål, og du søger sparring – og det sandsynligvis med kvalificerede mennesker. Herinde finder du både det ene og det andet, men du finder ingen (sandsynligvis :), der bruger mere end nogle minutter på at besvare dit indlæg. Jeg vil umiddelbart vurdere jer til at være Private Banking kunder – måske ikke de mest åbenlyse – men I har dog en relativt stor formue og en fin årlig indkomst. Jeg ville henvende mig her:

  http://www.nordeaprivatebanking.dk/

  eller

  http://www.danskebank.dk/da-dk/PrivateBanking/Pages/PrivateBanking.aspx

  I falder vist en smule udenfor Nordeas krav, men måske når I lige Danske Banks. Uanset hvad, så kan du da overveje at tage kontakt. Du mister jo intet ved et afslag, og et eventuelt tilbud kan man jo altid afslå. Desuden spiller kommende arv sandsynligvis også ind, hvis I ligger lige på vippen.

  #174390
  pppedeForfatter

  Hmm – ved nærmere eftertanke er jeres årsindkomst nok i underkanten, men det skader jo ikke at forsøge.

  #174394
  testForfatter

  investering: du skal ikke købe aktier for mere ind du har råd til at tabe. Er du typen til risko? ellers lad være. Lange obligationer? tja stiger renten falder kursen så hvad tror vi på?

  forbrug: hvorfor sku du bruger mere? har du løst til det? I skal bruge det der giver jer kvalitet ikke bare bruge fordi i spare op eller synes i spare for meget op vel? Hvad med et barn mere? Måske sku man også ha til et nyt tag eller en ny bil. Der er mange gode grunde til at han noget kapital når man har børn og hus.

  #174406
  HJLForfatter

  Optimering af økonomi kan vi altid debattere.

  Behov m.m kan være lidt svær. Jeg har i hvert fald svært ved at gøre mig klog på andres behov.

  At du mener at det er svært at få fornuftige råd i banken undre mig, du har vidst valgt en forkert bank/fået en dårlig rådgiver.

  Ud fra det du skriver har du ret, jeg tror ikke jeres økonomi er spændende nok for bankernes privat banking-konceptet. Mindre burde også kunne gøre det for som jeg læser det du skriver så er du meget inde i sagerne.

  Økonomi
  I kører opdelt økonomi og betaler hver 50% det er jo fint, hvad er det du vil optimere her?

  Indtægter
  Du er selv bevidst om topskatteproblematikken. Her behøver du altså ingen sparring. Reglerne om arveforskud kender du også…

  Udgifter
  Hvilke moderne himstregimser I bør købe kan man jo altid diskutere, vi har nøjes med én smartphone i familien men at nægte sig selv at ”være med på moden”/holde sig opdateret på det alle snakker om/få en fed gadet der kan bruges mange timer på at fornøje sig med, er i min verden misforstået nærighed. Det jeg mener er, at hvis I har det mindste af interesse for den slags så ond jer selv den glæde at være med på moden I har jo råd til det.

  Måske rammer du hoved på sømmet i sætningen efter du skriver om en Audi… Drømmen er en lille gammel sportsvogn engang når man får lidt mere tid…

  HALLO!!! DU FÅR IKKE mere tid, med de lønninger I har er I sikkert begge fuldtidsansatte måske er din kæreste på lidt deltid men men men, hvis jeg var dig der havde så god en økonomi, var 30-40 år og havde et lille barn og tanker om et barn mere så ville jeg 100% købe den røde spand NU! mens gnisten er til det og gå lidt ned i tid også selvom chefen siger du ikke kan undværes og ellers bare nyde dit barn, give konen den nødvendige opmærksomhed osv.

  Et sted skriver du at I ikke forventer at kunne arbejde til I bliver 70 år, ud fra det jeg læser behøves I ikke at arbejde til længere end i bliver 60 år men I kan nok ikke lade være for til den tid tjener i alt for godt.

  Det er fint at afdrage ekstraordinært på jeres lån, men er målet at blive gældfri?, i givet fald hvorfor?

  Du skriver en meget lang oversigt over hus, bil osv. Hvor ønsker du sparring her? Du forventer vel ikke at vi skal beslutte hvornår du bør renovere osv?

  Vedr. hvilke lån, hvilken pensionsopsparing osv. du skal vælge så kan vi ikke tage de svære beslutninger for dig.

  Du må selv følge med i forventningerne til renten, aktiernes udvikling osv. Det er let at få en uvildig til at sige “gør dit eller gør dat”, men hvis ikke du selv sætter dig ind i sagerne så får du kun en falsk ro i sjælen.

  Du må forstå at der er ingen! der kan vide sig sikker på at det de gør er det rigtige før bagefter. Der er selvfølgelig nogen der er klogere end gennemsnittet og nogen der har mere tid til at holde sig opdateret på udviklingen end andre. Du kan købe deres mennerskers tid og deres erfaringer men i sidste ende afhænger deres råd jo af det du siger til dem om dine holdninger til tingene. Her er det rigtigt at en bankrådgiver til en hvis grad vil forsøge at få dig til at vælge bankens produkter. Men hvis du tager imod rådgivningen og så selv agere ud fra det de siger.

  Et eksempel. Du er til møde vedr. pension, din bankrådgiver bruger 2 timer på dig og konkludere YES SIR! Du er en kedelig forsigtigper… ingen risiko til dig mester… sæt dine penge i denne “bankinvestering,lav risiko,aktie,obligation”.

  Så siger du tak den tænker jeg lige over makker. Går hjem og finder så selv nogle investeringer med lav risiko som du har sat dig ind i og tror på. Hvis ikke du har tid til det fordi du gerne vil leve livet, køre rød gammel bil og lege med dit barn JA – så gør du som flertallet køber det produkt de forslår i banken og går hjem og er glad nu med en ny dejlig ro i sjælen.

  Noget helt andet:
  Et forslag til dig vil være at lave et langtidsbudget. Det har jeg prøvet engang men det var for deprimerende med alle de børn konen ville have med i tabellen 🙂 Idéen er at ligge budget fra i dag og frem til pensionsalderen. (kortere eller længere tid kan gør det).

  Du har tydeligvis tænk et par tanker om renovering osv. skriv det ind i et excelark og regn så cashflow over årene. Hvis du bruger lidt tid på det vil du også kunne regne ud hvor meget du vil kunne gå ned i tid osv.

  Jeg har en idé om, at langtidsbudget er sådan noget en privatebankingrådgiver ville hjælpe med.

  Konklusion, der er sikkert meget der kan optimeres, men du må gøre arbejdet. Om jeres økonomi er forsigtig afhænger jo af hvad jeres mavefornemmelse siger. Vi ved ikke hvor forsigtig jeres økonomi skal være før i kan sove om natten. I kan jo teste det :-O

  Prøv at køb for 50.000 kr. i højrisiko aktier, tab pengen og kom med i klubben hos os der godt ved at det fandme er øv. Fortæl os hvad du tænker om det. Alternativt hvis ikke du kan vente på at aktien falder i værdi. Gå på casino og sæt pengene på rød. Måske kommer du også med i den klub af os der kender følelsen af at tjene tilsvarende ved at gamble på aktier, spil osv.

  Mvh HJL

  Du skriver at i har taget lidt risiko ved et F1 lån det er jo en måde at se på det. Jeg siger vi har taget et F1 lån fordi jeg ikke tør vælge fast rente. Jeg tør ikke i gå glip af mange % hvert år de næste 10 år hvor renten måske er lav. Pengene jeg sparer på F1 lånet gemmer vi til når renten stiger.

  Vedr. pension igen kun du kender din holdning til risiko. Hvad er et markedsprodukt?

  Køb af aktier er jo et godt tidspunkt….MÅSKE… Kom nu du må altså selv tage de svære beslutninger. Det dummeste man kan gøre det er at slå til når andre tror tiden er ved at være inde. Hvis man skal prøve kræfter med det marked så skal det da så absolut være når man selv har sat sig ind i sagerne og føler ,at nu er tiden inde ELLER fordi man kender lidt til historikken og teorien om at har man en tidshorisont på over 7 år så bør man have aktier i sit depot. Eller hvis man kender til teorien om den efficiente ren (noget i den stil) der siger at et depot bør indeholde aktier da et depot udelukkende med obligationer performer dårligere end et der også har lidt aktier fordi aktier og obligationer reagerer forskelligt på rentestigninger og fald. Med jeres alder og tidshorisont bør andel af aktier være HØJ længere er den vel i grunden ikke.

  Det kan jo aldrig skade at sætte penge ind på en kapitalopsparing men reelt er der intet at tjene på det da skatten giver fradrag på i gennemsnit 37% og hun skal betale 40% ved udbetaling, find en tråd om det emne og nørd selv lidt i det for der kan være en idé i det alligevel idet du jo kun betaler 15% af afkast i.fht. normale 28% (?). Nej spekuler ikke over livrente hvis du tror I dør før gennemsnittet. Spekuler ikke mere over livrente før I bliver ældre, jeres nuv. pensioner kan sikkert altid konverteres over til livrenter.

  #174408
  HJLForfatter

  Et rekord langt indlæg fortjente et rekordlangt svar mit, hvilket siden her ikke magter derfor kom mit MVH ind forkert og derfor har jeg ikke læst stavefejl på sidste halvdel. Nå nu har jeg brugt min taletid herinde for i aften, jeg håber du kan bruge det til noget.

  #174412
  thsvForfatter

  Stor aldersforskel på jer?

  Mit valg ville være F1-lån med afdrag i huset, meget gerne i kombination med prioritetslån som opsparing for at kunne finansiere de mange renoveringer henad vejen.

  Overvej evt. et stående 4% obl.lån, hvis dette kommer i kurs 99 (Nordea).

  Sæt hellere huset i den stand I ønsker end at udskyde drømmene, husk vi lever kun en gang, og livet skal leves i nuet.

  Vi har selv prioritetslån på 750K i vores hus, og et F1-lån med stort afdrag på 500K i en lejlighed, og har været meget glade for denne kombination til køb af vores 2 europæiske biler!
  Sønnens bil (Chevrolet) er dog finansieret via banklån, da han så fik fordelagtig forsikring i 3 år med i købet.

  Vær ikke så nervøs for gæld, inflationen de næste 30-40 år skal nok udhule den, så jeres pension kan betale renterne til den tid. Eller I kan sælge huset og flytte i en mindre gældsfri bolig.

  #174414
  AnonymForfatter

  Tak indtil videre for de gode meninger og råd – ikke mindst til hjl der vist fik brugt sin aften -:) – jeg vil nærlæse dem når jeg får lidt bedre tid en af dagene….mvh nb

  #174416
  HalliHalloForfatter

  Er I ikke selv ansat indenfor finanssektoren og er måske endda bankrådgivere?

  Vil måske blot finde ud af om de råd I giver videre er de rigtige eller en form for efteruddanndelse?

  Grunden til min formodning er den, at jeg kun kender finanssektoren som betaler ligeud 17% i pensionsbidrag, jfr. standardoverenskomsten. For ældre over 50 stiger bidraget gradvist til 20%.

  Jeg tror ikke der er nogen der kan optimere jeres økonomi yderligere, dog vil jeg sige at jeg ville købe mig en ny bil, jeg skifter altid ud efter 3-4 år, da jeg ikke gider tøffe rundt i gamle rustbunker, der måske pludselig ikke kan starte om vinteren.

  #174420
  AnonymForfatter

  Så det fandeme noget gammelt lort du køber hvis du efter 5 års brug er bange for den ruster og ikke kan starte,

  #174422
  AnonymForfatter

  Hehe, jeg vil også sige, at prisen “for at undgå rustproblemer”, hvis man køber ny efter 3-4 år, er laaangt højere end at lade bilen blive 6-8 år og så erstatte den. Nye biler skulle meget gerne kunne holde så længe, uden for mange enorme udgifter 🙂

  #174426
  HJLForfatter

  God pointe!

  Hav dette in mente, inden i bruger alle pengene: Betal kun gæld af hvis den kan bringe dig og din familie på gyngende grund i fbm. arbejdsløshed, sygdom ect.

  Hvis den del er sikret så lev livet mens i har det og brug nogle af de dejlige penge i har.

  YOU ONLY LIVE ONCE!

  #174428
  AnonymForfatter

  Hej igen

  For lige at slå et par ting fast (-:) – nej vi er ikke bankfolk – men er offentlig ansatte og jeg har 17 og min kone 17,3….og jeg er 40 og min kone 35.

  -Så det er altså ikke noget med efteruddannelse at gøre; men blot et behov for lidt uvildig sparring jeg har – ikke mindst er jeg jo i tvivl om jeg fx. skulle købe lange obligationer og hvilken slags for mine pensionsdepoter – men synes timingen med udsigt til faldende kurser er lidt dum pt. Men det er måske lige meget når der obl. over 30 år…Og så er jeg lidt usikker mht. udtrækningsprobelmet – er der nogen der kunne henvise til lidt samlet viden herom et sted???

  Mht. teorien om den efficiente rente: jeg synes jeg for nyelig så at set over rigtig lang tid havde aktier faktisk IKKE givet højere afkast en obligationer et sted – så jeg ved nu ikke rigtig…

  Ellers er dejligt at få lidt indspark og ja vi kunne nok rutte lidt mere med pengene (men jeg er jo opvokset i fattigfirserne -:) vi har og har pt. en snak om lidt flere barnepigetimer (til at tage presset i daglidagen ind i mellem og gå lidt mer ud og spise…

  Mht. til bil:
  Vi cykler faktisk hver dag på arbejde og kører måske 1-2 korte ture om ugen og ellers lange ture i weekenden og i forbindelse med arbejde ogaltså kun 8-10000 om året – så jeg har det noget svært med at købe ny bil hver 3-4 år – selvom jeg medgiver der kommer lidt til; men det er nu slemt nok fra ny på en bil der ellers kulle være rimelig driftsikker: Prøvede at regne lidt på det den anden dag og jeg har på min fabia combi 1,9 tdi købt fra ny i 2006 over 5,5 år brugt 4300 i gennemsnit hvert år til rep, nye alu og vinerdæk, service (og tandremsskift) ex. benzin brugt for næsten 4000 om året (trods jeg bruger uatoriseret service). SUK. Så er jeg mere fristet af en ældre mgbm datsun 240z eller måske en mx5´er ved siden af…eller bare en let brugt octavia eller golf stationcar (hvis de wv mht golfen kunne få styr på stationcardesignet) med den fantastiske 1,8 tsi (ikke mindst set ifht vægten på golfplatformen) næste gang eller en seat ibiza st hvis den kunne fåes med en (1,4 tsi/ lidt større benziner end 1,2 tsi om en 3-5 år…

  Mvh

  #174508
  AnonymForfatter

  Tja – med fare for flamewars, “det kan jo ikke betale sig” etc. så lad mig komme med et andet forslag:

  I skriver gæld for ca. 1,5 mio DKK og ca. 340.000 DKK i banken. Derudover – som jeg læser det – forventning om ca. 300.000 DKK yderelige i arveforskud. Dvs. jeres nettogæld som jeg læser det ender i bedste fald på 1.500.000-340.000-300.000 – eller ca. 860.000 DKK – og ca. 180.000 DKK i rådighed. Dvs. i løbet af ca. 4-5 år kan i ramme 0 kr. i gæld (med ekstra afdrag vil jeres gæld jo falde hurtigere og i vil have mindre faste udgifter da de tvungne afdrag så også falder).

  Det kan godt være at det er “dumt” efter manges mening – omvendt så vil i være gældfri, dermed lave faste udgifter, 4 mio DKK i friværdi og fornuftige indkomster. Det tror jeg mange vil være misundelige på.

  Iøvrigt: vær opmærksom på at jeres belåning kraftigt nærmer sig 40% – f.eks. ved. RD så er der lavere bidragssatser her så måske værd at checke.

  #174538
  AnonymForfatter

  hej max afdrag

  Tak for dine tanker og råd ….har selv overvejet det men

  1) Vi har nogle projeketer i huset der mangler og bilen skal nok også skiftes om en 5 år
  2) vi har f1 og renten er meget lav pt.
  3) Vi betaler (så vidt jeg ved) det mindst mulige i bidrag (mht. sommerhuset pressede vi os lige under de 40 % og vi er også under de 40% på huset da vi lagde lån om og flyttede til nyt realkreditselskab (det gamle ville ikke ændre bidragssatsen, selvom vi var kommet under de 40%).
  4) Ifht inflation og lønudvikling tænker jeg også at dagens afdrag ifht. løn mm. vær relativt om ja 15 -20 år…
  4) Med fare for at lyde lidt arrogant – skal vi jo også bruge de sparede afdrag til et eller andet

  Så jeg tror jeg vi bliver ved med at skylde…..men det kunne da være fristende at blive gældfri – tænk hvilken frihed det ville være (lidt ligesom at blive 17 igen -:)…Uanset har jeg dog på sigt tænk at når renten på f1 evt. på sigt overgår det jeg kan få i rente uden at tage den store risiko kunne man betale sommerhuset ud med et extraordinært afdrag….
  Mvh

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 15 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.