SkandiaBanken – boligkredit

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #86760
  AnonymForfatter

  Min samlever og jeg er i gang med køb af et nyere fritidshus. Efter at have undersøgt finansieringsmarkedet blev jeg opmærksom på en mulighed i min egen bank, SkandiaBanken, nemlig produktet boligkredit, som er et prisbilligt alternativ til et realkreditlån.

  Til vores store overraskelse afviser SkandiaBanken at yde lånet, da “vores økonomiske forhold ikke kan honorere SkandiaBankens krav", hvilket ikke specificeres yderligere.

  Vi er mildt sagt noget overraskede over afslaget, da vi har en hustandsindkomst som ligger i den tungere ende af skalaen og derudover har meget lave faste udgifter og stort set ingen gæld.

  Efter kontakt til banken får jeg at vide, at vi ifølge en uspecificeret udregningsmodel ikke ligger højt nok i rådighedsbeløb. Jeg kan på bankens hjemmeside se, at et par uden børn i lejelejlighed (vores situation) skal have minimum kr 11000/mdr i rådighedsbeløb.
  En konkurrerende bank har udregnet, at køber vi et fritidshus, som ligger over det vi faktisk vil købe og finansierer det med et dyrere lån end hvad SkandiaBanken kan tilbyde, så vil vores rådighedsbeløb stadig ligge væsentligt over dette beløb.

  Jeg er ikke specielt tilfreds med SkandiaBankens rådgivning og undrer mig nu over om produktet boligkredit er et reelt produkt som SkandiaBanken faktisk har kunder på, eller om det er et markedsføringsstunt, som skal trække kunder til de øvrige produkter?

  Erfaringer med SkandiaBankens boligkredit hører jeg meget gerne om, såfremt der er nogen der er sluppet gennem det meget snævre nåleøje.

  #103300
  AnonymForfatter

  Det kan godt passe, at det er et markedsføringsfif.
  Ligesom de annoncerer med at de ikke har nogle gebyrer, men alligevel har tjent 90 mill. i gebyrer siden etableringen.

  #103330
  AnonymForfatter

  Jeg kan bekræfte, at Skandiabanken har meget høje krav til boliglån. Vi forsøgte også at låne gennem dem, men fik afslag selvom vi har en meget pæn indtægt og økonomi – det var da heller ikke noget problem at finde en anden bank/kreditforening.
  Mht. gebyrer mener jeg nu de har ret. Der er stort set ingen gebyrer i banken bortset fra 150 kr til VISA-kortet. Det er faktisk gratis at overfære penge til udenlandske banker. Det koster op til 100 kr i andre banker.

  #103338
  AnonymForfatter

  Hej!

  Det er ikke gratis at overføre penge til udlandet, idet banken lægger 1/2% oven i middelkursen. Så det er ikke helt rigtigt, at de ikke tager gebyrer. Hvis det drejer sig om flere tusinde kroner, er banken meget dyrere end f.eks BG-bank, der kun tager 20 kr. ved afregning til middelkursen.

  #103344
  AnonymForfatter

  Fuldstændig korrekt.
  Banken kan jo ikke leve af at gøre tingene gratis, så derfor kalder de bare prisen for noget andet end et gebyr, da deres markedsføring går ud på at de er gebyrfri.

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.