Fastforentet lån vs. flexlån

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #92257
  AnonymForfatter

  Hej.

  Vi har pt. et 4% obligationslån i vores hus på ca. 1.250.000, det har vi haft i knapt et år. Vil det være en fordel at skifte til et flexlån da renten jo er meget lav og tilsyneladende kun kommer til at falde i nærmeste fremtid?

  På forhånd tak for svar 🙂

  #173766
  pppedeForfatter

  Det korte svar er måske.

  Risikoen er i bund med et 4% obligationslån og med det nuværende marked tør ingen vel reelt set spå om noget. Du kan naturligvis spare lidt på flexlånet, så hvis du vil give afkald på sikkerheden, så bør du da overveje det. Er din økonomi stram med 4%-lånet, så bør du nok ikke overveje at løbe risikoen ved flexlån. Ja, sådan er der så meget 🙂

  #173768
  MichaelForfatter

  Du siger jo selv de magiske ord “i nærmeste fremtid”. Hvad der vil ske i 2012 og frem er der ingen der ved. Man kan gætte, men selv eksperterne gætter som regel helt forkert.

  Så derfor gælder som altid: Vælg det lån der passer til jeres økonomi og risikoprofil og lad være med at omlægge hvert eller hvert andet år for så går det hele op i omkostninger. Ignorér RK-foreningernes anbefalinger for de har dybest set kun ét formål nemlig at tjene penge. Jo flere der konverterer deres lån desto mere tjener de.

  #173770
  AnonymForfatter

  Behold det 4% fastforrentede. Helt seriøst. Du får det ikke billigere med Flexlån set over 30 år. (Markedsrente kan være alt fra 2% til 15% – tænk lige over risikoen. Billigt idag, dyrt imorgen – du kan ikke bare konvertere til et ‘billigt’ fastforrentet til den tid, da den typisk vil være steget med. (Det er for dyrt med et 7% flex? Ok, vi kan tilbyde et 8% fast..)

  Du kan overveje det når renten er normaliseret igen (5-6% flex) eller kursen på 4% er tilpas lav. (Hvis den falder til 91, så koster det dig 910.000 for hver million du skylder væk – og du står med en meget mindre restgæld at skulle finansiere i feks. flex.

  #173774
  MichaelForfatter

  Det aner du intet om. F1-lånet har historisk set ligget under 4% i de ca. 15 år lånet har eksisteret og har aldrig været over ~6%.

  Noget andet er, at langt de færreste beholder lånet til udløb. Flytter man om f.eks. 10 år er regnestykket et helt andet.

  Jeg er dog enig i, at 4%-lånet er et glimrende lån som man lige skal tænke ekstra over om man ønsker at indfri med de fordele og ulemper der følger med. Men nogen facitliste kan man aldrig stille op omkring den slags her – der er for mange ubekendte.

  #173788
  thsvForfatter

  Nej, jeres lån er for lille til konstante omlægninger, så vær glad for den lave rente.

  Check evt. RKRs hjemmeside for F1-renten som jo f.eks. blev refinansieret til 5,2% for 2009 i dec. 2008.

  #173790
  AnonymForfatter

  http://www.nationalbanken.dk/dndk/minfo.nsf/officialrates.html!openview&type=rt1

  Her er en god indikator på markedsrenten. Flexlån har eksisteret længere end 15 år, men de har ikke været tilgængelige for realkredit, men mest været anvendt i erhvervslivet og landbruget i mere avancerede konstruktioner når vi taler større lån.

  Du har ret i, at der er mange ubekendte, men vi står i en boligmarkedskrise der begyndte i 2008, men som startede i 2001 med en række politiske indgreb der overophedede markedet Du kan lige tjekke dem på ovenstående, og derefter “Før” niveauet.

  Så jo, det kan jeg godt udtale mig om ‘med en vis sikkerhed’ at man vil sigte imod at komme tilbage til et normaliseret renteniveau, hvis man altså har nogen interesse i at stabilisere økonomien. Det ved jeg selvfølgelig ikke om man har. Intet tyder sådan umiddelbart på det. Det er bare et håb et eller andet sted.

  Vi har nu også en likviditetskrise her i 2011, oveni en officiel dansk recession. Jeg ville holde fast i et 4% fastforrentet. Det lyder som en god handel for at sige det på godt jysk, og man kan jo omlægge til Flex hvis kuponrenten på 4% fast falder, eller sidde billigt hvis likviditskrisen udvikler sig, og penge bliver dyrere. Det koster jo nok når flex’erne kommer på auktion og skal sælge sig selv til markedsprisen på dem.

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.