Skift af bank /realkredit

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #92221
  AnonymForfatter

  Hej

  Vi har pt. Danske bank.

  Vi har realkredit lån i vores bolig hos realkredit danmark på omkring 70% af boligens værdi pt. og og har så et pantebrevslån hos danske bank også fra da vi købte som bliver afdraget pt.

  Vi er ikke helt tilfredse med vores bank og overvejer at skifte. Hvad ville der ske rent praktisk hvis vi skifter til eksempelvis Nykredit.

  Vil vi så beholde realkredit danmark ift. boligen og hvad med pantebrevs/banklånet som vi har i danske bank. Ville Nykredit så gå ind og betale huset ud hos dansk bank og realkredit danmark og i forbindelse oprette hele vores engagement i deres produkter/realkredit løsninger – eller ville man skulle beholde realkredit danmark eller?

  Nogen der ved hvordan processen ville blive?

  På forhånd tak 🙂

  Mvh

  #173090
  OBSForfatter

  Der er umiddelbart ingen sammenhæng mellem jeres realkreditlån og banklånet så der er intet til hinder for at boliglånet flyttes hvis Nykredit vil overtage det og realkreditlånet bibeholdes i RD.

  Med mindre at Nykredit vil betale regningen for også at flytte realkreditlånet så ser jeg ingen grund til at røre ved det da det vil medføre stempelomkostninger m.m. Ellers skulle I kun overveje det hvis det eksempelvis kunne være fordelagtigt at lægge om til en anden lånetype (flex -> fast forrentet eller omvendt) eller at det kunne være fordelagtigt, og der er mulighed for, at optage tillægsbelåning i kreditforeningen til at betale boliglånet ud.

  #173092
  AnonymForfatter

  Hej OBS

  Mange tak for svar 🙂

  Jeg kunne forestille mig at en låneomlægning ville komme på tale ved et komplet bankskifte – uden selvfølgelig at have regnet det hele efter fordele/ulemper afdrag osv – Det mest interessante for os er jo for så vidt egentlig at komme af med vores pantebrevslån i banken som Danske bank i sin tid gav os en rente på 7,5% – så det virker jo noget dyrt ift. vores realkreditlån.

  Kan jo godt være det kunne skrues sammen på en mere fornuftig måde efter nogle år med afdrag på pantebrevslånet og en steget boligværdi.

  #173106
  AnonymForfatter

  Hvorfor beder i ikke bare Danske Bank om et tilbud på at omlægge jeres lån. Hvis realkreditlånet kun er på 70% af jeres ejendoms værdi, må Danske Bank via realkredit Danmark, kunne tilbyde jer et tillægslån til delvis eller hel indfrielse for pantebrevslånet, og så måske et boliglån for resten, med en lavere rente end det i betaler nu (renten er dog variabel på boliglån).

  Hvis i er gode kunder i DB, er jeg sikker på at banken vil strække sig langt for at beholde jer i folden….

  #173114
  HJLForfatter

  Må man spørge om hvad det er du er utilfreds med?

  Er det renten du er utilfreds med?

  Hvis det er renten du mener er for høj, har du så spurgt dem om de kan ændre på den?

  Når der opstår utilfredshed med en bank syntes jeg altid det ville være spændende og høre lidt detaljer om hvorfor der er kommet “knas i forholdet” i må alt andet lige have været glade for banken på et tidligere tidspunkt siden i valgte dem til finansieringen af jeres bolig. Har de ændret på jeres vilkår siden da?

  Har jeres økonomi ændret sig i en anden retning end banken havde forvente/ønsket?

  Mvh HJL

  Ps. det er vigtigt at I melder klart ud til banken hvad I er utilfredse og forventer af jeres bank ellers kan de jo ikke lave det om. At skifte til en anden bank for at spare rente er selvfølgelig et godt argument, men husk regn lidt på hvor meget i reelt sparer når diverse omkostninger tages med i beregningen og hvis I i øvrigt er tilfredse med jeres nuværende bank så giv da dem en chance for at revurdere jeres rentesats.

  Få evt. vurderet huset med henblik på at få lagt boliglånet ind under realkreditlånet, men være OBS på at mange af kreditforeningerne melder lidt forsigtigt ud pt. pga. alt den uro der er i EU.

  #173116
  AnonymForfatter

  Hvorfor lige vælge Nykredit Bank? Deres bedømmelser er vel ligeså forskellige som Danske Banks… Flere indlæg her på mybanker roser ikke ligefrem Nykredit Bank.

  I en tid med lave renter er det klart I synes jeres rente på pantebrevet er for høj – men da I optog lånet var renten sikkert ganske konkurrencedygtig.

  Forskellen mellem et pantebrevslån og et alm. boliglån er jo netop den faste rente på pantebrevslånet.

  Så tal med med DB/RD om at få lagt pantebrevslånet sammen med realkreditlånet.

  OBS: Det kan ikke anbefales at skifte til Nykredit Realkredit – de udsteder nu kun lån via Totalkredit = højere bidragssats og lavere kurser.

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.