Efter sletning fra RKI

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #92190
  AnonymForfatter

  Hej Alle.
  Hvordan forholder det sig når man har været registreret i RKI i fem år, og bliver slettet. Vil man så ALDRIG kunne komme i RKI for sagen igen, eller kan de lave nogle ting så man godt kan komme igen.
  Og efter man er slettet, forstå mit spørgsmål rigtigt, hvad er så ideen i at betale sin gæld tilbage hvis det f.eks. “bare” drejer sig om penge til en udlejer? Kan de gøre noget hvis man en dag får hus osv.

  VH
  Kristi

  #172450
  KrisserForfatter

  Du kan ikke blive registreret to gange for den samme gæld. Du kan dog godt blive registreret for en ny gæld til den samme kreditor. For eksempel advokatomkostninger i forbindelse med sagen.

  Du vil skylde pengene så længe du lever, medmindre du enten betaler dem tilbage, eller kravet bliver forældet. Hvis der er tale om en professionel aktør, vil sidstnævnte næppe ske. Hvis du senere anskaffer dig formuegoder, for eksempel et hus, vil der kunne gøres udlæg i dette. Hvis der er gået mange år, kan der blive tale om et anseeligt beløb i renter og advokatomkostninger.

  Er der en grund til at du ikke ønsker at betale den gæld, som du enten er blevet dømt til at betale, eller som du har erkendt du skylder?

  #172454
  AnonymForfatter

  Hvis du en dag køber en bil, en båd, et hus, en lejlighed (evt andel), eller noget andet af værdi, og kreditor (dvs ham du skylder pengene til) finder ud af det, så vil han få dig indkaldt til fogedretten hvor du skal redegøre for dine økonomiske forhold, og kreditor vil forlange tvangssalg af dine værdier (dvs tvangsauktion).

  Så ideen i at tilbagebetale hvad du skylder er, at du så kan komme videre i dit liv.
  RKI registreringen er udelukkende sket for at advare andre pengeudlånere mod at låne dig penge, det har intet med inddrivelsen af din gæld at gøre.

  Som Kisser nævner, vokser din gæld hver eneste dag, og jo før du betaler den, desto “billigere” bliver det.
  10 år med 10% i rente af 10.000kr plus 1000kr i advokatudgifter pr år, giver en gæld på 42.000kr.
  Var det så ikke bedre at betale de 10.000kr nu ? Evt ved at låne de 10.000kr i banken til lav rente og slippe for advokatomkostninger.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.