Ingen købere til flexlån auktion

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #92026
  AnonymForfatter

  Hej
  Vi skal ud at låne 2,5 til hus og er meget i tvivl om vi skal tage 5% fast eller flex lån. Hvad sker der, hvis vi har flexlån, og der så ikke er købere ved de årlige auktioner? Eller for få købere? Og hvad sker der, hvis EU gennemfører reglerne mod flexlånet?
  På forhånd tak.
  mvh
  Brian

  #169984
  AnonymForfatter

  Så kommer staten (dvs alle os andre) og redder jer, ved at købe op under påskud af et eller andet urelateret.
  Flexlånerisikoen er i realiteten overtaget af A/S Dødsbo (= danmark).

  Det er selvfølgelig sat meget på spidsen, men forestil dig at flexrenten pludselig steg kraftigt, så de 2/3 af husejerne der har taget flexlån, pludselig ikke kunne betale deres gæld.
  Kan du få øje på en eneste politiker der ville lade dem i stikken ? Nej vel…
  Too big to fail, som det hedder på nydansk.

  #169990
  HJLForfatter

  Der er slet ingen grund til at nævne Staten i denne tråd. Systemet burde være så godt skruet sammen at Staten aldrig kommer på banen.

  Når dit lån skal refinansieres vil det ske samtidig med rigtig mange andre lån. Hvis der ved refinansieringstidspunktet er sket ændringer i “markedsrenten” vil den kurs som de obligationer der sælges til markedet blot blive reguleret. Der vil altid være nok købere fordi

  Udbud = efterspørgsel.

  Skulle efterspørgelsen falde sættes renten op og så stiger efterspørgelsen og alle er glade…

  #169996
  AnonymForfatter

  Det kan nu blive en ret høj rente der skal til for at skabe efterspørgsel. Men sådan er flekslånene jo indrettet. Tre fugle på taget og en vingeskudt til middag.

  Men ellers så ja, too big to fail og ikke i danske bank versionen.

  #170006
  AnonymForfatter

  Du mener vidst “Too big to fall” 🙂

  #170016
  AnonymForfatter

  Nej, men nu er jeg måske mere i mit eget indforståede univers så her følger en forklaring:

  “Too big to fall” = Hvis man tror man ikke kan falde, falder man bare så meget desto hurtigere og hårdere når det sker. Der er en vis ironisk arrogance i det lige indtil tæppet bliver trukket væk under en. Det er set mange gange før. I det øjeblik konsekvenserne er mindre ved at lade dem falde end lade dem stå.. så får de et skub de ikke havde forventet og smask!

  “Too big to fail” = Det kan ikke fejle, og der er ingen ironi i det, men det kan sagtens have en meget høj pris og store omkostninger til følge. Renten kan blive meget høj ved flexauktionerne og i yderste konsekvens også blive gennemført med støtteopkøb fra staten for at sikre boligmarkedet som helhed. At mange så ikke ville være istand til at betale en så høj rente er sekundært fordi de udgør kun en meget lille del og kan sagtens ofres i den større sags tjeneste. Så nej auktionerne kan ikke fejle, men mange kan sikkert falde på grund af dem efterfølgende.

  #170050
  HJLForfatter

  smukt formuleret, det er jo næsten poesi 🙂

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.