Hvordan er de langsigtede udsigter på boligmarkedet?

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Bo VejmandForfatter
  Indlæg
 • #91997
  Bo VejmandForfatter

  Jeg drømmer om at købe et hus indenfor de kommende år. Men er det egentlig en god idé? Hvad tænker I om den langsigtede prisudvikling på boligmarkedet og i det hele taget?

  ”Chancen for at huspriserne ikke skulle være steget efter en 10-årig periode er ikke større end chancen for at Marianne Jelved melder sig ind i Dansk Folkeparti!”

  Citatet er fra august 2007 og skrevet her på Mybanker.dk af en person som dengang redegjorde for, at huspriser og lønninger helt sikkert altid ville stige med mindst 2,5% om året set over 10 år, fordi sådan plejer det at være.

  Nuvel, det tror jeg gerne, men hvad med alle de mange forandringer, der er sket de seneste 3-4år? Her tænker jeg især på boligboblen, finanskrisen, klimakrisen, de knappe energiresurser m.fl. Hvilken betydning vil de mon få på lang sigt – over de næste 20-50 år? Hvem ved, om vi kommer til at se årlige FALD i huspriser og lønninger på 2,5% over de næste 50 år, ligesom man har oplevet visse steder fra 2008 og frem til nu?

  Det kan selvfølgelig også gå endnu værre, men det håber vi selvfølgelig ikke!

  V.h. Bo.

  #169698
  testForfatter

  Demografien har også en indflydelse. Hvis du se på hvordan vi nu langsomt kommer . Antallet af købere bliver mindre og antallet af sælgere større

  #169708
  AnonymForfatter

  Flere økonomer forventer prisfald på op til 20% på huse over de næste år.

  Se artikel i Søndagsavisen fra idag.

  #169710
  AnonymForfatter

  Huspriserne i Danmark er stærkt begunstiget af beskatningsfordele (og lånefordele) i forhold til andre investeringsobjekter, og bl.a. derfor har de været stærkt stigende i opgangstider. Under gode forhold kan det simpelt hent ikke betale sig at lægge penge andre steder, og det giver en selvforstærkende effekt og grobund for bobler.

  Mens der næsten ikke er nogen grænser for hvor hurtigt priserne kan stige, så er der derimod nogle praktiske grunde til at fald ikke forekommer på samme eksplosive måde. Reelt set burde markedet idag være væsentligt lavere end det nuværende niveau, men langt fra alle sælgere har råd til at tage det tab, og det skaber en situation hvor der er langt fra sælgere til købere. Det betyder at i stedet for et kort men drastisk fald, så får vi en langvarrig stagnation af priserne og hvor det reelt bliver inflationen der sikrer prisfaldene over en lang periode.

  Egentligt er den ikke længere end det klassisk råd: “Køb hvis du regner med at bo samme sted i mindst 5 år, ellers lej". Det har boblerne ikke ændret på. Og lad være med at indregne en ‘sikker gevist ved salg’ i dine langsigtede budgetter.

  #169732
  AnonymForfatter

  Udover at det du siger er meget rigtigt, så har renten altså også en stor indflydelse på priserne.

  En køber har nu engang det samme samlede beløb han/hun kan sidde for. Når renten stiger har de råd til minder i købesum. Dermed sænkes salgspriserne, ud fra princippet om udbud og efterspørgsel og selvom nogle ikke har råd til at sælge med et underskud, så bliver mange alligevel nød til det, da de heller ikke har råd til at lade være. Eks. grundet skilsmisse eller manglende indtægter.

  Huspriserne kan derfor sagtnes falde også med 20% over en årrække, men på langt sigt eks. 10 eller 20 år, brude prisen stabiliser sig. Det afhænger af mange ting, men de stabiliserede priser kan godt være 10,20 eller 40% minder end i dag.

  #169742
  testForfatter

  Hvordan er boliger skatte begyndstiget? Parcel hus ejere betaler mere skat på ejdom affald og mange andre ting. Rentefradraget er beskåret til under 30%. Aktier er en langt bedre investeringer ind en bolig

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.