Bolig salg og udgifter til banken.

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #91976
  AnonymForfatter
  #169484
  AnonymForfatter

  Mit første indlæg starter helt godt.

  Jeg er ved at sælge mit hus og skal have indfriet mit lån. Jeg har Danske Bank og har betalt 2800 kr. for dette og 1000 kr for en eller anden konto i den forbindelse.Det jeg vil spørge om er, er det en fair pris og er der nogen der har en ide om hvilke udgfiter fra bankens side jeg må forvente kommer og hvad de må koste.

  #169490
  AnonymForfatter

  Hej Martin,

  Det nemmeste er altid at spørge banken før man begynder på noget, så kan de rimelig præcis sige dig hvilke omkostninger der er i forbindelse med indfrielse af lånet.

  Jeg prøvede det samme da jeg købte hus, her havde jeg hos min tidligere bank det de kaldte en omprioritereingskonto under købet, og det endte med at der ca. blev tilskrevet 2.000 kr. i renter.

  Efter den tid har jeg altid spurgt banken om alle omkostninger i forbindelse med bilkøb, bankskift, og hvad der eller kunne komme af omkostninger med betydning. Og mange gange kan man forhandle med banker om fx. oprettelsesgebyr, provision og lignende, så det er kun en fordel.

  Men om prisen er fair ved jeg ikke, har aldrig indfriet et boliglån.

  #169504
  AnonymForfatter

  Jeg skriver fejlagtig at de 1000 kr er til oprettelse af en konto. De 1000 kr er til noget Danske Bank kalder stiftelsesomkostninger.

  Spørgsmålet er stadig om det for dyrt.

  #169506
  testForfatter

  JA og nej
  Hvad vi du bruge svaret til?
  Hvis man ikke har spurgte til prisen før man køber noget har man pligt tilbage at betale det der vil være sædvanlige for en sådan ydelse og det er jo det som foregår af bankensgebyr oversigt. Så ja det er helt rimeligt

  #169508
  AnonymForfatter

  Kære test.

  Hvad jeg vil bruge svaret til spørger du. Jeg vil finde ud af om det var en fair pris for bankens service. Hvis ikke vil jeg konfrontere dem med dette.

  Jer er ikke bankprof og set i bakspejlet, skulle jeg have undersøgt hvad det ville sige at indfri sit lån. Troede, at når lånet var taget i Danske Bank, ja så skulle det også indfries gennem Danske Bank.Det skal det åbenbart ikke har jeg lige fundet ud af. En almindelig husejer som mig, har da ikke en kinamands chance for at gebærde sig rundt i denne verden. “Bankens gebyroversigt" siger du. Anede ikke det eksisterede.

  #169672
  AnonymForfatter

  Hej. Jeg mener at prisen er ok: Jeg mener at man nogenlunde kan regne med følgende

  * Indfrielse af lån i kreditforeningen: StandardPris hos alle: 950 kr pr stk
  * Stiftelsesomkostninger / Sagsomkostninger ved boligsalg : ca 1000-1500 kr
  * Deponeringkonto + pantebrevsindfrisle: ca 500 kr

  Så alt i alt synes jeg at det er en ok pris.

  Men en væsentlig forskel på (blandt andre) Danske Bank og Nordea er at når køber deponerer penge på din deponeringskonto/skødekonto, nedsætter Nordea renten på dit “midlertidige lån /omprioriteringskredit" (som du måske har oprettet til indfrielse af kreditforeningslånet, eller til køb af ny ejendom) så den svarer til renten på deponeringskontoen

  I grove træk: Hvis du skal bruge provenuet af dit ejendomssalg, inden tinglysnigen er faldet på plads, vil Nordea låne dig pengene “gratis"

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.