køb af andelslejlighed

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #87246
  AnonymForfatter

  Hej…

  Jeg er total grøn på markedet og er ved at købe en andel så vil gerne have nogle gode tips… Den står til at stige efter en valør og er det ikke den højeste stigning en andel kan få?
  Desuden vil jeg gerne høre om der er nogen der har erfaring med afdragsfrie lån og hvor man ellers kan få et billigt alm andelboliglån?

  Takkk

  Mai

  #107160
  AnonymForfatter

  Hej.

  Man skal være på vagt, hvis man køber andelsboliger, som er baseret på valuarvurderinger.
  Disse er typisk meget relateret til renteniveauet, men også andre forhold spiller ind. Når en vurdering er lavet med udgangspunkt i et lavt renteniveau, er det sandsynligt at vurderingen falder, hvis renten stiger igen. Det behøver dog ikke nødvendigvis at være et problem at vurderingen falder, hvis blot foreningen har finansieret ejendommen med fastforrentede lån, da kursværdien på disse også falder ved rentestigninger. Når foreningens formue beregnes trækker man kursværdien af gælden fra ejendomsværdien, så hvis kursværdien falder lige så meget som ejendomsvurderingen, sker der ingen ændring i andelsværdien.

  Du kan få gode andelsboliglån i Københavns Andelskasse. Både med og uden afdrag. Se her: http://www.kbh-andelskasse.dk

  #116054
  AnonymForfatter

  Hej Mai,

  Det er helt korrekt at du skal være forsigtig med niveauet for andelskronen. Rigtig mange andelsforeninger har sat deres andelskrone til 80% af seneste offentlige vurdering, hvilket er priser på højde med ejerlejligheder.

  Da låne mulighederne er “dårligere" ved køb af andelslejlighed bør priserne være lavere end ejerlejligheder.

  Selv har jeg netop sat min andelslejlighed til salg på Vesterbro (Kbh.) – den ligger hele 55% under seneste offentlige vurdering. Den væsentlige lavere vurdering beskytter dig imod prisfald da andelsforeningen samtidig har en rigtig sund økonomi og ingen større vedligeholdelsesopgaver inden for den nærmeste fremtid.

  Hvis du er interesseret skal du være meget velkommen til at kontakte mig.

  Hilsen,

  Jens Gregersen

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.